Investeringstip: Lamarche La Grande Rue – Romanée-Contis ukendte nabo

Lamarche La Grande Rue – I skyggen af Romanée-Conti

Midt imellem to af verdens dyreste og mest berømte vinmarker ligger en lille og relativt ukendt Grand Cru mark, monopolmarken ”La Grande Rue”, som ejes af Domaine Francois Lamarche.  Her i Bourgognes smørhul producerer Francois Lamarche (Lamarche), som ejer hele den 1,6 ha store mark, en Grand Cru vin af særdeles høj kvalitet.

Se priser nederst i artiklen

 

Underpriced

En flaske ”La Grande Rue” fra Lamarche koster blot få tusinde kroner, og set i lyset af de seneste årganges høje kvalitet, kan det virke som et røverkøb, når man sammenligner med, hvad vinene fra de berømte naboer koster.

Herunder ses en sammenligning mellem priserne på årgang 2014 Lamarche “La Grande Rue” samt dennes nærmeste naboer:

2014 Lamarche – La Grande Rue €395
2014 DRC – Romanée-St-Vivant €1.550
2014 Leroy – Romanée-St-Vivant €2.800
2014 Liger-Belair – La Romanée €3.000
2014 DRC – Romanée-Conti €11.750

Alle priser er pr. flaske i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.

 

 

Domaine Lamarche - La Grande Rue

Legendariske nabomarker og astronomiske priser

Mod nord, kun adskilt af en grusvej, ligger Domaine de La Romanée-Contis (DRC) berømte monopolmark, ”La Romanée-Conti”. Her laves verdens mest eftertragtede vine, som med en markedspris på over 100.000 kroner pr. flaske, er verdens dyreste.

Mod syd ligger DRCs anden berømte monopolmark, ”La Tache”, som i gode årgange nærmer niveauet på ”La Romanée-Conti”. I store årgange produceres mere end 30.000 flasker ”La Tache”, som hver sælges for over 20.000 kroner.

På monopolmarken ”La Romanée” mod nordvest producerer Domaine de la Comté Liger-Belair (Liger-Belair) deres bedste vine i samme prisleje som La Tache.

Grand Cru marken ”Romanée-Saint-Vivant, som ligger mod nordøst, deles imellem en håndfuld producenter, med DRC og Leroy som de største.

Læs: Domaine Leroy og dronningen af Bourgogne

 

Kvaliteten bliver bedre og bedre

Siden opgraderingen til Grand Cru i 1991 har er kvaliteten steget betragteligt, og årgang 2005 af ”La Grande Rue” fik stor ros og både AM (BH) og Neal Martin (dengang Wine Advocate), og begge gav vinen 95 point. De sidste 25 år er kvaliteten steget år efter år – fra en gennemsnitlig rating på 89 i start halvfemserne til næsten 95 i dag, repræsenteret ved årgang 2015.

 

Høj kvalitet og lav pris

Kvalitetsmæssigt er der stadig et godt stykke vej op til verdens dyreste vin, ”Romanée-Conti” og den beslægtede ”La Tache” fra DRC.

”La Grande Rue” fra Lamarche kan til gengæld sagtens være med blandt de bedre vine fra nabomarken ”Romanée-St-Vivant”. Her er kvaliteten af vinene fra de bedste producenter på niveau med ”La Grand Rue”, men ligger prismæssigt højere.

Herunder ses en sammenligning af kvaliteten af de forskellige vine. Scoren er et gennemsnit af de seneste ti årgange (2005-2014):

Score (AM)
Lamarche – La Grande Rue 93,7
DRC – Romanée-St-Vivant 94,9
Leroy – Romanée-St-Vivant 97,3
Liger-Belair – La Romanée 94,9
DRC – Romanée-Conti 97,1

 

2015 bliver stort

Med en in-barrel score på 93-96 point fra AM (BH), 94-96 point fra Neal Martin (dengang Wine Advocate) og 96-97 point fra Steen Öhman (Winehog), tegner alt på at årgange 2015 bliver på niveau med årgang 2005 og 2010 – måske endda den bedste nogensinde. Sikkert er det, at Lamarche i mere en ti år, har leveret høj kvalitet år efter år, og at kvaliteten af ”La Grande Rue” aldrig har været bedre.

 

Value-for-Money

Domaine Lamarche er et godt bud på en rigtig god value-for-money Bourgogne Grand Cru, som med sin nære relation til de legendariske naboer kombineret med en høj kvalitet, har stort investeringspotentiale.

Priserne på både ”La Grande Rue” og resten af Domaine Lamarches vine er de seneste år steget markant. “La Grande Rue” årgang 2010 med 95 point fra AM, er de seneste 3½ år steget 55% i pris, og har i årgang 2010 været en bedre investering end de berømte nabomarker. Fortsætter Domaine Lamarche det gode arbejde, vil priserne med stor sandsynlighed fortsætte med at stige – måske endda mere end det omkringlæggende marked.

Læs: 2017 gav det højeste afkast i seks år

 

Invester i Domaine Lamarche

Selvom Domaine Lamarche er et etableret navn, så er der i relativ forstand, når der sammenlignes med de bedste bourgogneproducenter, tale om et upcoming domæne, med fortsat stort potentiale. På trods af høj kvalitet og det ”dyre” nabolag, er ”La Grande Rue” fortsat relativt lavt prissat, og vinene vil med stor sandsynlighed blive væsentligt dyrere, i takt med at kendskabet til Lamarche øges.

Mens de bedste årgange af “La Grande Rue” historisk set har givet de bedste afkast, er der investeringspotentiale i størstedelen af årgangene fra 2005 og frem.

Vi spår ikke kun Lamarches ”La Grande Rue” en lys fremtid, men markens øgede berømmelse vil, med stor sandsynlighed have en positiv effekt på domænets øvrige vine, som i lige så høj grad er egnet til investering.

 

Priser:

År Vin Score (AM) Enhed Pris / fl. Antal
2013 La Grande Rue 93 OC12 € 310 12
2014 La Grande Rue 95 OC12 € 425 12
2015 La Grande Rue (93-95) OC12 € 495 12
2014 La Grande Rue “Cuvee 1959” – Magnum (94-97)  OWC3 € 1.900 3
2014 La Grande Rue “Cuvee 1959” – Dobbeltmagnum (94-97)  OWC1 € 4.200 1

 

 

Vil du høre mere om investering i Lamarche La Grand Rue? Kontakt os her:

Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser (se parentes for pakkeenhed)
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 6.700 (50.000 DKK)
.
Del denne nyhed
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Læs mere

Nyhedsbrev

Tilmed dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder om investeringsvin, markedsanalyser, tilbud på vin og information om vores eksklusive arrangementer.

Ved tilmelding accepterer du at modtage nyhedsmails, invitationer til arrangementer, tilbud samt anden information fra Rare Wine Invest og accepterer samtidig at Rare Wine Invest må kontakte dig via mail, telefon eller sms/mms i forbindelse hermed. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet.