Investeringstips - Øvrige - 12. december 2018

19 x 100 point udfordrer kongerne af Napa Valley

Napa Valley

Det er hverken en nyhed eller en hemmelighed, at man i Californien har helt styr på vinproduktion, og mastodonter som Harlan Estate og Screaming Eagle betragtes med rette som nogle af verdens bedste vine. Hundred Acre udfordrer dog kongerne og skal tages alvorligt på den internationale vinscene.

Napa Valley vineyard

Ypperligt håndværk og dyb passion 

Når der tales om Hundred Acre, er det svært ikke også at tale om ejeren og producenten Jayson Woodbridge. Geni, flamboyant, arrogant og bramfri er alle ord, der flittigt bliver brugt til at beskrive denne excentriske vinbonde. Men dette er ikke historien Woodbridge, men historien om visionært håndværk, der lykkedes og belønnes – og det er ikke uden grund!

Det første, der skal forstås, når der tales om Hundred Acre, er, at dette ikke er et vinprojekt af forfængelighed eller prestige – det er håndværk og et livsværk. Jayson Woodbridge og hans kone, Helen, er involveret i ethvert aspekt af kultivering og produktion. Dette på et sådant niveau, at forståelsen for sammensætningen af jorden i området og kompleksiteten af vinene har resulteret i, at nogle af vinblokkene ikke er større end en almindelig dagligstue. Vinene høstes drue efter drue, snarere end klase efter klase og igen håndsorteret for at eliminere alt, der ikke dømmes perfekt – her er tale om den dybeste passion i yderste potens.

Ud af skyggen og ind i det fine selskab

Når der skæves til Screaming Eagle, har huset modtaget hele seks 100 point ratings siden topårgangen 1997 og manifesterer sig som én af kongerne af Napa Valley og dermed amerikanske vine – men noget rører sig ved foden af Howell Mountain.

7. december i år offentliggjorde Lisa Perrotti-Brown fra Robert Parkers Wine Advocate resultaterne af en vertikalsmagning af Hundred Acres produktportefølje, og resultaterne er enestående. Af den samlede smagning tildelte Lisa Perrotti-Brown Hundred Acre hele 19 perfekte 100 point ratings og trækker for alvor Hundred Acre ud af skyggen i Napa Valley. Disse ratings vidner om et hus i topform og trækker Hundred Acre helt frem på den internationale vinscene.

Se Hundred Acres topscorer herunder

VinÅrgangeRating
Hundred Acre The Ark Vineyard2005, 2007, 2012, 2013, 2015100
Hundred Acre Kayli Morgen2002, 2005, 2007, 2013, 2015100
Hundred Acre Kayli Morgen Deep Time2013100
Hundred Acre Few and Far Between2012, 2013, 2015100
Hundred Acre Fortification2005, 2007100
Hundred Acre Wraith2013, 2014, 2015100

Inflation i ratings?

Enhver kritiker vil med det samme stille spørgsmålstegn ved en så sensationel rating og dette med forståelig tvivl. Sensationer sælger, og der er ingen tvivl om, at de største vinkritikere ligeledes kæmper om mediernes og læsernes gunst, som man kender det fra mange andre brancher. Når dette er sagt, kunne Lisa Perotti-Brown have skabt en sensation ved blot 3, 4 eller 5 perfekte scoringer og alligevel lykkedes med at skabe stor omtale. Lisa Perotti-Brown, blandt andre, lever af at levere uvildige ratings af vin, og en inflation i disse vil udvande hendes og andres profession og minimere fagets intrigeret. Alt dette ved Lisa Perotti-Brown ligeledes, og vi har ikke grund til at tro på andet end en oprigtig vurdering, og at Hundred Acre er i topform.

Fantastisk alternativ til dyreste amerikanske vine

Vi har tidligere beskrevet, hvordan en rating på de magiske 100 kan have positiv indflydelse på priserne i blandt andet investeringstippet angående 2015 Joseph Phelps Insignia så sent som i oktobers. Dog fremstår Hundred Acre-casen blot endnu stærkere end Insignia gjorde med den nylige regn af perfekte ratings. Det gør det svært ikke at drage paralleller mellem Hundred Acre og topvinene Screaming Eagle og Harlan Estate, selvom priserne ikke er nært sammenlignelige. Hundred Acre producerer bestemt ikke billige vine i dag, men i overnævnte perspektiv virker de som et røverkøb når ratings og pris sammenholdes.

Hundred Acre

Rare Wine Invest mener

Vi er ligesom resten af verden måbende over de nyligt offentliggjorte ratings fra Lisa Perotti-Brown og ser et stort investeringspotentiale i Hundred Acre. Hundred Acre træder for alvor ud af skyggen af de helt store navne fra Napa Valley, og selvom vi ikke forventer, at Screaming Eagles position på markedet kompromitteres lige foreløbigt, tillægges Hundred Acre væsentlig værdi til produkt og brand med denne exceptionelle rating. Markedet for de dyreste amerikanske vine vokser, og priserne stiger – både i og udenfor USA. Det er derfor utvivlsomt, at flere og flere vil kigge andre steder hen end eksempelvis Screaming Eagle. Et oplagt sted kunne være Hundred Acre, og ikke kun på 100 points ratingerne, men på huset som helhed.

Køb nu, inden markedet reagerer på Hundred Acres høje ratings

Rare Wine Invest sidder med allokationerne af Hundred Acre i Danmark, og leverer markedets laveste priser. Vi mærker allerede en voksende interesse for den topscorende amerikaner i Danmark såvel som internationalt og tilbyder blandt andre følgende Hundred Acre til nye og eksisterende investorer til samme pris som inden de nye høje ratings!

Pris

ÅrVinVol.EnhedRatingPris*
2015Hundred Acre Kayli Morgan750 ml.OWC3100€360,00

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.