Investeringstips - Italien - 7. december 2018

2015 Masseto – Den største i 10 år

Ornellaia excellerer med 2015 Masseto med scores der kun er set lige i 2006

Ikonet fra Toscana 

I Toscanas maleriske landskab findes byen Bolgheri der er nabo til nogle af Italiens mest elegante vindistrikter. Klimaet er særligt attraktivt til vinavl og gør vinmarkerne her til noget af den dyreste jord i Italien.

Italien er næsten synonym med vinproduktion, men Toscana var i mange år aldrig forbundet med prestigefyldte vine og produktion af vin var primært en bibeskæftigelse til oliven- og frugtkultiveringen.

Massetto

Sassicaia sætter Toscana på verdenskortet… og baner vej for Masseto

Sassicaia startede ligeledes som en privat produktion der leverede de Bordeaux-inspirerede vine som ejeren nød, men efter en årrække vandt vinene kommerciel succes igennem distribution af den allestedsnærværende Antinori-familie. I 1985 var Sassicaia en populær vin og den eksperimenterende Lodovico Antinori etablerede Ornellaia som en ekstra Bordeaux-inspireret vin i regionen, med en smule variation i forhold til søsteren Sassicaia.

Fra Ornellaia udsprang Masseto som en separat vin fordi den ikke passede ind i Ornellaias koncept. André Tchelistcheff, Ornellaias stiftende konsulent, udpegede derfor et 7 hektar lod ved Bolgheri der med en lerholdig jord var oplagt til Merlot, der skulle være fundamentet for hvad der siden hen er blevet en hædret Supertoscaner.

Læs videre og bliv klogere på Massetos investeringspotentiale

2015 Massetto

Eftertragtet vin i begrænset produktion

Massetovinmarkens 6,63 hektarer er i dag delt i tre sektioner med vine på mellem 30 og 40 år og leverede den første Masseto i 1987. En vin der til stadighed høster anerkendende roser fra kendere rundt i verden. I dag har Masseto en gennemsnitlig produktion i omegnen af 30.000 flasker, hvilket gør, at denne Supertoscaner med et relativt begrænset udbud hurtigt forsvinder fra markedet.

Ornellaia er netop ved at lægge sidste hånd på et nyt vineri dedikeret til Masseto. Det handler naturligvis om, at have de bedste forudsætninger for også fremover at kunne levere fabelagtige vine, men det handler også om at adskille Masseto fra Ornellaias øvrige og helt anderledes vine i brand-mæssig forstand. Man er altså igang med at yderligere positionere og brande Masseto, der allerede idag kendes som “Italiens Petrus”.

2015 Masseto imponerer verdens førende kritikere

Masseto har historisk set høstet stor hæder blandt verdens kritikere og kendere med topårgange som 2006 og 2010, men 2015 excellerer yderligere og omtales bl.a. som ”simply extraordinary”. Anmelderne er bløde i knæene overfor denne kult-vin og deler ud af de helt høje scores. James Suckling, Galloni og Winespectator giver alle 2015 Masseto imponerende 99 point mens Robert Parkers Wine Advocate scorer vinen perfekt med de magiske 100 point.

Massetto Bottle

Høj kvalitet og gunstigt investeringspotentiale

Pris og kvalitet hænger som regel sammen, men når det gælder 2015 Masseto er dette ikke tilfældet… endnu.

Hvis der kastes et blik på priserne på de seneste 10 årgange fra Masseto og sammenholder disse med de respektive scores fra de store kritikere, er der en fornuftig korrelation. Årgang 2010 og 2006 er de klart bedste af de tidligere årgange og prisen følger fint dette niveau, sammenlignet med de øvrige årgange. Kun 2005 bliver i øjeblikket handlet til en uforholdsmæssigt høj pris.

At 2015 for nyligt har scoret de højeste point i næsten 10 år, men endnu handles langt under dette niveau, giver denne årgang et stort potentiale.

Herunder ses forholdet mellem de enkelte årgange, og den gennemsnitlige pris ifht ratings. Og mens det ses, at både 205 og 2006 handles til uforholdsvist høje priser, viser det også, at netop 2015 måske er ret underpriced i øjeblikket. Det hænger naturlig også sammen med, at 2015 er nyeste årgang, og stadig kan findes på markedet i mængder. Så længe det da varer…

Massetto Price vs. Scores
Massetto data

Rare Wine Invest mener

Der er ingen tvivl om, at Masseto historisk set er en populær vin med en prisudvikling der gør, at vi mener at Masseto er et must-have af Italienske vine i enhver portefølje. 2015 Masseto er i en klasse for sig selv og den lave prissætning ved frigivelsen releasen sammenholdt med scoren giver et gunstigt potentiale, særligt når man skæves til 2006 der er den mest sammenlignelige årgang.

Når disse argumenter sammenfattes med en begrænset produktion på omkring 30.000 flasker, gør dette 2015 Massetto til den mest oplagte italienske vininvestering vi længe har set!

Rare Wine Invest tilbyder til investering: 

Vi har skaffet en begrænset mængde 2015 Masseto, som sælges i hele kasser á 3 flasker efter først til mølle princippet.

2015 Masseto (OWC3) € 580 pr. flaske

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.