Investeringstips - Bourgogne - 18. juli 2018

2016 Domaine Drouhin-Laroze

Domaine Drouhin-Laroze – Sjette generation sætter turbo på!

Domaine Drouhin-Laroze – Sjette generation sætter turbo på!

I Bourgogne er det nærmere reglen end undtagelsen, at domænet og faget går i arv fra generation til generation, og netop disse generationsskifter er altid spændende at følge. Siden 1850 har Domaine Drouhin-Laroze været i familiens eje og overleveringen fra femte til sjette generation er i fuld gang.

Siden sønnen Nicolas involverede sig i produktionen i 2006, er kvaliteten af vinene steget støt, og selvom faderen fortsat er en del af produktionen, er det i dag Nicolas Drouhin der er domænets winemaker, og især årgang 2015 og 2016 står som bevis for hans talent.

Datteren Christine Drouhin er marketinguddannet, og arbejder sideløbende med markedsføring og branding, og en større global tilstedeværelse og synlighed.

Se hvilke vine, som anbefales til investering sidst i artiklen

Wine Advocate lovpriser Drouhin-Laroze

Robert Parkers Wine Advocate har for nyligt besøgt domænet, og også herfra er der rosende ord med på vejen.

“Drouhin-Laroze could rapidly be up there with the very best, alongside the likes of, say, Rousseau or Mortet”
Neal Martin, Wine Advocate

Neal Martin er ikke i tvivl om, at 2016 er den bedste årgang fra Drouhin-Laroze han har smagt in-barrel. Vinene er mere terroir-drevne og har mere personlighed end tildligere, og han er ikke i tvil om, at Drouhin-Laroze fortjener en plads i det fine selskab.

På billedet herunder ses Christine, Nicolas og Phillippe Drouhin – femte og sjette generation.

Familien Drouhin-Laroze Caroline, Christine, Nicolas og Phillippe Drouhin – femte og sjette generation

42 % Grand Cru – mere end nogen anden!

Fundamentet til Drouhin-Larozes storhed er skabt for generationer siden. Phillippe Drouhins bedsteforældre spillede højt spil – og det gav gevinst. De prioriterede, udelukkende at opkøbe de bedste marker når de kom til salg. I dag betyder det, at domænet har ejerandele på hele seks Grand Cru marker (højeste klassifikation); Chambertin Clos de Bèze, Chapelle-Chambertin, Latricières-Chambertin, Bonnes Mares, Musigny og Clos de Vougeot.

Hele 42 % af Drouhin-Larozes i alt 11,5 ha vinmarker er idag Grand Cru, og ingen anden producent har så stor koncentration af Grand Cru-marker! I dag ville det ikke blot være usandsynligt dyrt at skabe et domæne med så mange Grand Cru-marker, det ville i praksis også være umuiligt. Grand Cru-marker udbydes sjældent til salg, og sidst der blev solgt ejerandele på fx Musigny-marken, var da netop Drouhin-Laroze i 1986 købte sine blot 0,12 ha.

Domaine Drouhin-Laroze kælder Kælderen hos Domaine Drouhin-Laroze

Oprykning til det finere selskab

Prismæssigt er der er stadig langt fra, hvor Drouhin-Laroze er idag til de allerstørste, f.eks. Domaine Leroy og Armand Rousseau. Men med stigende kvalitet og et stærkere brand er oprykningen til det finere selskab i fuld gang, og deraf forventningen om stigende priser.

Selvom Domaine Drouhin-Laroze har en lang historik og laver fremragende vine, rangerer domænet ikke i toppen blandt producenterne i Bourgogne. Det er fortsat andre mere prominente producenter der løber med overskrifterne, og som derfor kan forlange de højeste priser for deres vine.

Drouhin-Laroze til en brøkdel af prisen

Det seneste år har vi set de største prisstigninger blandt de dyreste vine fra de største producenter. Det har samtidigt haft den effekt, at prisforskellen i mellem det dyreste og det næst-dyreste, er større idag end nogensinde tidligere.

Spørgsmålet som man bør stille sig selv er, om det er holdbart at Clos de Beze fra Armand Rousseau med 95-97 point skal koste mere end det tidobbelte af samme vin fra Drouhin-Laroze med 92-94 point – især bør man spørge hvad der kommer til at ske med prisforholdet, hvis Drouhin-Laroze hæver kvaliteten yderligere?

Vi tror at prisforskellen på sigt kan blive mindre, da efterspørgslen efter de næstbedste vine stiger i takt med at de dyreste vine bliver endnu dyrere.

Hvis vi får ret i den antagelse, vil investering i fx 2016 Drouhin-Laroze formentlig vise sig at blive en særdeles god investering.

2015 Chambertin-Clos De Beze og Latriciéres-Chambertin 2015 Chambertin-Clos De Beze og Latriciéres-Chambertin

Rare Wine Invest anbefaler følgende vine til investering:

ÅrVinVol.EnhedPris / fl.*Score
2016Drouhin-Laroze – Chambertin Clos De Beze Grand Cru0,75OC6€ 145,00BH 92-95 / WA 96-98
2016Drouhin-Laroze – Bonnes Mares Grand Cru0,75OC6€ 115,00BH 92-94 / WA 90-92

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.