Investeringstips - Champagne - 20. juni 2018

Investering i Champagne: Krug gav +11% på 12 måneder

Krug Vintage – Verdens bedste champagne?
At kalde Krug for verdens bedste Champagne slipper man nok ikke godt fra. Ikke uden en god forklaring.

I en liga for sig selv

Man bør ikke sammenligne Krug Vintage Brut med Krugs berømte enkeltmarkschampagne Clos du Mesnil; Cuvée ”S” fra den mindre kultproducent Salon; eller Selosse’s nørdevine.

Men når vi snakker Prestige Cuvéer fra de store Champagnehuse, er Krug i en liga for sig selv! Reelt set er eneste konkurent til titlen som verdens bedste prestige cuvée Cristal fra Roederer.

Læs: Investeringstip: 2017 Pedesclaux – en primeur-salget skydes igang

Kompromisløshed giver verdens bedste champagne

Krug laver kun én vintage Champagne og skelner ikke mellem Prestige Cuvée og ”almindelig” vintage.

De næstbedste druer bruges til Krugs Grande Cuvée, verdens bedste non-vintage Champagne, som i praksis slår de fleste prestige cuvéer på både kvalitet og pris.

Druer som ikke lever op til Krugs høje kvalitetskrav videresælges og bruges ikke i Krugs egen produktion. Dermed er kvaliteten altid skyhøj, når der står Krug på flasken.

Dom Perignon vs. Roederer Cristal vs. Krug Vintage

Handelsvolumen er tredoblet på 5 år

Siden årtusindeskiftet har der været en stærkt stigende interesse for at drikke Champagne – ikke blot til festlige lejligheder, men også på hverdage og til mad.

Især blandt de yngste vindrikkere (20-40 årige) i Europa, USA og Rusland, har interessen for Champagne været stigende.

Den øgede interesse har efterhånden været så omfangsrig og vedvarende, at man ikke blot kan tale om en midlertidig trend, men en reel ændring i interesse. Det tydeliggøres af, at Champagne i 2017 udgjorde 12% af omsætning på verdens største vinbørs, Liv-ex. Det svarer til mere end en tredobling i handelsvolumen på blot fem år.

Stigende efterspørgsel de kommende år

I løbet af de kommende to-tre år vil de største Champagnehuse frigive deres længe ventede årgang 2008. Den hype der er skabt omkring den måske bedste årgang siden 1988, vil bidrage yderligere til den globale interesse for Champagne.

Læg dertil, at Asien endnu ikke har fået smag for Champagne, som de har for Bordeaux og Bourgognevine.

Stigende afkast på Champagne

Den stigende efterspørgsel og interesse kan ikke blot aflæses i omsætning på vinbørsen Liv-ex, men også i priserne. Liv-ex Champagne-50, som er et indeks bestående af de 12 største Champagner, herunder Krug Vintage, er steget med ca. 17% de seneste 24 måneder.

Med stigende interesse og en årgang 2008 på vej på markedet, er der udsigt til at tendensen fortsætter, og priserne stiger.

Krug Champagne

Krug har givet 11,1% i afkast på under et år

I Rare Wine Invests kvartalsrapporter, som udsendes til investorerne fire gange årligt, kan man siden 1. juli 2017 aflæse et afkast på 11,1% på tværs af de seneste syv årgange af Krug Vintage (1990, 1995, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003).

Mens det er bredt accepteret at top årgange som f.eks. Krug 1990, 1996 og 2002 er en god og sikker investering, er det de næstbedste årgange, som f.eks Krug 1995, 1998, 2000 og 2003, de såkaldte value-vintages, som har leveret det bedste afkast de seneste 11½ måned.

Læs: Vininvestering 2018: Øget efterspørgsel og store årgange

Krug Vintage: Afkast siden 01-07-2017

Herunder ses udviklingen i markedspris for Krug Vintage de seneste syv årgange samt afkastet fra 1. juli 2017 til og med 20. juni 2018 (11 måneder og 19 dage)

Krug Vintage Brut chart

Highlights

Gennemsnit af seneste syv årgange

(1990-2003)

+11,1%

Gennemsnit af top årgange

(1990, 1996, 2002):

+7,5%

Gennemsnit af øvrige årgange

(1995, 1998, 2000, 2003)

+13,8%

Hvilke årgange skal man investere i?

Når det kommer til investering i vin, har en god tommelfingerregel altid været, at den bedste investering var de bedste producenter i de største årgange.

Reglen er et godt pejlemærke, hvis man har begrænset viden om investering i vin, men virkeligheden er nok nærmere, at den sikreste investering findes i de bedste vine.

Der er utallige eksempler på, at de bedste afkast findes i value-vintages, i unge og ukendte, men talentfulde producenter eller i mindre kendte områder, som senere bliver populære. Det vanskelige består i at udvælge netop disse, hvorfor mange går med tommelfingerreglen ovenfor.

Læs: Investeringstip: 2015 Bourgogne – Den bedste årgang i ti år!

Investering i Krug

Krug er allerede toppen af Champagne, og der er intet vovet i at investere i de næstbedste årgange fra Krug.

For så vidt angår top Champagnerne, er der ikke noget entydigt mønster i, om man får det bedste afkast i top årgange eller i de øvrige årgange. Top årgangene giver antageligt et marginalt lavere afkast end de øvrige, men betragtes som sikrere investeringer, og er lettere at omsætte. Ældre årgange giver antageligt et bedre afkast, men er til gengæld sværere at skaffe i større mængder, og har pga. alderen en kortere løbetid end nyere årgange.

Rare Wine Invest anbefaler

Vi anbefaler at investere i Krug på tværs af årgange – både top årgangene og i de øvrige årgange.

Rare Wine Invest kan tilbyde følgende Krug champagner til investering:

ÅrVinVol.EnhedPris / fl.
2000Krug Vintage Brut0,75OC6€190
2002Krug Vintage Brut0,75OC6€295

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Er du interesseret i at investere i Krug, så lad os høre fra dig!

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.