Investeringstips - Bourgogne - 23. marts 2019

Domaine Jean Grivot – her opfyldes alle krav for en stærk bourgogne-investering

Med Domaine Jean Grivot Richebourg investeres der i en kombination af store navne, tårnhøj kvalitet, en endnu attraktiv pris og en ekstremt begrænset produktion.

Høje scores og lav pris – Grivot Richebourg kan blive en top bourgogne-investering!

Man kan ikke både blæse og have mel i munden og hvis det lykkedes, får man ikke samtidig i både pose og sæk. Med Domaine Jean Grivot Richebourg forholder det sig for en gangs skyld anderledes og en kombination af store navne, tårnhøj kvalitet, en endnu attraktiv pris og en ekstremt begrænset produktion skaber potentiale for den perfekte vininvestering.

Læs mere om Grivot Richebourg – en af tidens stærkeste bourgogne-investeringer herunder

Richebourg

Richebourg – her dyrker ikonerne side om side

I Bourgognes lille, berømte vinkommune, Vosne-Romanée, laves nogle af verdens bedste og absolut mest eftertragtede vine. Kun omgivet af stengærder og småveje ligger de ikoniske marker side om side. I dette paradis for bourgogneelskere findes arnestederne for legendariske enkeltmarks Grand Cru-vine som Domaine de la Romanée-Contis (DRC) Romanée-Conti, Domaine de la Comté Liger Belairs La Romanée og Domaine Lamarche La Grande Rue.

Læs mere om de prominente naboer her: La Grande Rue – en ny stjerne brænder i Bourgogne!

Som nabo til føromtalte marker, ligger en anden prominent Grand Cru-mark: Richebourg (8,06 ha). Mens ikonerne dyrker side om side på hver deres marker i Vosne-Romanée, deles producenterne om Richebourg der i dag udgøres af 18 lodder. Dette er i den grad tæt naboskab og det forstærker meningen af ”side om side”. 

Richebourg dyrkes i dag af 11 forskellige producenter der alle producerer vine på den anderkendte mark og alle bidrager til varetagelsen og opløftelsen af Richebourgs omdømme og renommé. Af disse 11 producenter kan Domaine Leroy og DRC, der tilsammen opdyrker over halvdelen af Richebourg, nævnes som de mest prominente. Det er dog blandt de mindste af lodderne vi finder Domaine Jean Grivot og dermed også her et hidtil overset investeringspotentiale!

Richebourg vinmark 1: Domaine de la Romanee Conti (3,51 ha), 2: Domaine Leroy (0,78 ha), 3: Gros Frere et Soeur (0,69 ha), 4: A.F. Gros (0,60 ha), 5: Anne Gros (0,60 ha), 6: Thibault Liger-Belair (0,55 ha), 7: Meo-Camuzet (0,35 ha), 8: Jean Grivot (0,32 ha), 9: Mongeard Mugneret (0,31 ha), 10: Hudelot-Noellat (0,28 ha), 11: Frantin (0,07 ha)

Domaine Jean Grivot vokser i stjernernes skygge

Selvom familien Grivot har været repræsenteret i Vosne-Romanée siden det 18. århundrede er familiens tilstedeværelse på Richebourg relativt ny. Familiens lod på blot 0,32 ha blev i 1984 overtaget fra Charles Vienot og familien kunne samme år præsentere deres første Richebourg-årgang.

Domaine Jean Grivot er i dag bredt anderkendt i professionelle vinkredse, som en af topproducenterne på Richebourg, mens der blandt det øvrige publikum oftest kun hersker kendskab til Leroy og DRC.

Domaine Jean Grivot har populært sagt vokset sig stærk i stjernernes skygge. Siden midten af 00’erne har Domaine Grivot kontinuerligt perfektioneret produktionen og har i særdeleshed hævet kvaliteten af husets topvin, Richebourg, til et hidtil uset højt niveau. Det faktum at et mindre navn som Jean Grivot har været i stand til at lave vin på Richebourgs der kan måle sig med de største, er i særdeleshed bemærkelsesværdigt.

Jean Grivot har dermed i sandhed vokset sig stærk i stjernernes skygge og bliver i dag af professionelle nævnt først sammen med Leroy og DRC når der tales Richebourg!

Top 5 Richebourg-vine

Herunder ses en sammenligning mellem top 5-producenterne på Richebourg. Produktion og priser er et gennemsnit på tværs af årgangene 2013-2017, mens scores er et gennemsnit af alle scores fra hhv. Wine Advocate, Burghound og Vinous, ligeledes fra årgang 2013-2017.

*Data for denne vin er delvist baseret på fremskrevet data, da enkelte årgange endnu ikke er frigivet eller bedømt.

ProducentArealProduktionGnst. scoreGnst. pris
Domaine Leroy0,78 ha2.700 fl.96,6*€5.972*
Domaine Jean Grivot0,32 ha1.650 fl.96,0€1.160
DRC3,51 ha12.000 fl.95,4*€2.715
Domaine Méo-Camuzet0,35 ha1.350 fl.95,1€1.350
Domaine Hudelot-Noëllat0,28 ha1.400 fl.94,4€730

Altoverskyggende Domaine Leroy

Når der kigges på pris og kvalitet er det tydeligt at Leroy befinder sig i en anden liga end de øvrige topvine fra Richebourg. Med en gennemsnitlig pris på €5.972 er Leroy Richebourg over dobbelt så dyr som næst dyreste og har samtidig en gennemsnitlig score der er væsentlig højere end nummer to.

Dronningen af Bourgogne er ligeledes dronningen af Richebourg og hun efterlader i realiteten konkurrencen til en kamp om 2. pladsen, som i praksis står mellem mægtige DRC og miniputten Jean Grivot.

Læs mere om Domaine Leroy her: Domaine Leroy stiger +50% i 2018 og bliver verdens dyreste vin!

Grivot: Richebourg-kronprins med stor potentiel upside!

Når der i dette kapløb skal findes en nr. 2, står det hurtigt, men måske overraskende, klart at der foruden DRC skal kigges mod Domaine Jean Grivot. Med en pointforskel på 0,6 point mellem Grivot (96,0 point) og DRC (95,4 point), kan det nemt konkluderes at David slår Goliath når slagmarken hedder Richebourg.

Overraskende nok koster Grivot Richebourg under en femtedel af Leroy Richebourg og under halvdelen af DRC Richebourg. Hertil skal der tillægges at Grivot Richebourg, med 1.650 flasker, hører til blandt de mindste produktioner på marken

Grivot Richebourg synes decideret billig, og i særdeleshed langt billigere end den burde være. Derudover er produktionen endnu mere begrænset og overgår sågar DRC rent kvalitetsmæssigt. Med Grivot Richebourg er der hermed tale om vin hvor alle betingelser for en ualmindelig god vininvestering er opfyldt!

2015 Grivot Richebourg

Overset – indtil videre…

Selvom Grivot er bredt anerkendt i vinkredse som værende en af topproducenterne på Richebourg, kan der på baggrund af overstående, særligt den lave pris, alligevel argumenteres for at Grivot Richebourg er en smule overset.

Dette forbliver nødvendigvis ikke sådan, da markedets fokus kan ændre sig når det dyreste, i dette tilfælde Leroy og DRC, bliver endnu dyrere, ligesom vi har set de seneste 12 måneder. Den merpris der kan spares ved at kigge på eksempelvis Domain Jean Grivot fremfor Leroy eller DRC bliver for mange ekstremt attraktivt, især i takt med at Grivots kvalitet anerkendes i bredere forstand, og ikke kun bland professionelle vinkritikere.

En sådan tendens vil nødvendigvis medføre øget efterspørgsel på Domaine Grivot Richebourg der med en årlig produktion på kun 1.650 flasker hurtigt vil blive en endnu større mangelvare end den er i dag!

Rare Wine Invest mener

Det sker relativt sjældent at samtlige aspekter der kvalificerer en stærk vininvestering er tilstede på samme tid. Det er de imidlertid når der tales Jean Grivot Richebourg, hvorfor vi anbefaler de seneste fem årgange til investering.

Med Domaine Jean Grivot Richebourg investeres der i vin fra en kendt producent der for alvor begynder at trække opmærksomhed, der samtidig producerer på en af verdens mest berømte marker, Richebourg. Hertil kommer en kvalitet så høj at den kun overgås af Domaine Leroy og alligevel er prisen helt uhørt lav – et attraktivt niveau der synes langt lavere end det burde være. Tilsæt til sidst den ekstremt begrænsede produktion på kun 1.650 flasker om året, og Domaine Jean Grivot Richebourg fremstår som en jackpot og kan blive en af fremtidens absolut stærkeste bourgogne-investeringer.

Sælges til investering

Rare Wine Invest har skaffet en begrænset mængde Grivot Richebourg. Invester inden markedet reagerer på det skæve forhold mellem pris og kvalitet.

ÅrVinVol.EnhedAntalPris*
2013Grivot Richebourg750 ml.OC36€800
2014Grivot Richebourg750 ml.OC33€1.000
2014Grivot Richebourg750 ml.OWC16€1.000
2015Grivot Richebourg750 ml.OC36€1.500
2015Grivot Richebourg750 ml.OWC66€1.500
2016Grivot Richebourg750 ml.OWC112€1.500
2016Grivot Richebourg1500 ml.Loose6€4.000

Ønsker du at investerer i øvrige vine fra Richebourg, herunder DRC, Meo-Camuzet eller Alain Hudelot-Noellat? Kontakt os for yderligere information.

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.