Investeringstips - Italien - 20. november 2020

Guado al Tasso: Perfekt optimum mellem brand, tårnhøj kvalitet, stigende interesse og enormt publikum

Lillebroren til Sassicaia og Tignanello er ikke så lille mere og leverer kvalitet og investeringspotentiale på linje med superstjernerne – men til en helt anden pris!

Lav investeringspris, stor volumen og top kvalitet – stort potentiale

Piero Antinori har med sin ejendom, Guado al Tasso, været med til at løfte Bolgheri op i såvel anseelse som prestige, med både sin viden og især sine vine. I dag regnes husets topvin, Guado al Tasso Bolgheri Superiore, som en af de absolut bedste i området. Samtidig er årgang 2015, som du her har mulighed for at investere i, en af de to bedste årgange nogensinde, og i kombination med en kraftigt stigende interesse for de bedste italienske vine, betyder det massivt investeringspotentiale.

Hertil kommer det, at du her både har mulighed for at købe ind i stor volumen og samtidig til verdens laveste pris*.

 

*ifølge wine-searcher.com

En fornem familie: Sassicaia, Tignanello og Guado al Tasso

I 1930’erne ejede Gherardesca-familien mere end 4.000 hektar i Bolgheri og var med til at starte den moderne vinproduktion i området. Familien giftede sig ind i Antinori-familien og Guado al Tasso-ejendommen blev tildelt dem ved arv sidst i 1930erne. En andel del af arven gik til søsteren som grundlagde Tenuta San Guido, der er huset bag superstjernen Sassicaia. For at ære Della Gherardesca-familien ser man stadig DG-logoet på vinens etiket. Antinori-familiens præg er øverst, på selve kapslen. Familien Antinori er én af de vigtigste vinfamilier i Toscana og ejer desuden Tenuta Tignanello, hvorfra man også har stor erfaring i at producere Super Toscanere.

Guado al Tasso er i dag 320 hektar stort, med udsigt over Middelhavet og vinmarker, der ligger i et optimalt amphiteater, hvor sol og jord giver perfekte betingelser for at lave stor vin. Klimaet her i Bolgheri er anderledes end inde i det centrale Toscana. Beliggenheden tæt på vandet, som giver milde briser, gør at de klassiske franske druesorter trives fremragende her. Vinmarkerne hos Guado al Tasso er beplantet med cabernet sauvignon, merlot, syrah, cabernet franc, petit verdot og vermentino. Det er disse druesorter, der har været med til at gøre Bolgheri kendt og har desuden skabt store vine som Masseto og Sassicaia.

”This is a baritone expression from Bolgheri”

Wine Advocate, 97 point

Guado al Tasso Bolgheri Superiore

Guado al Tasso er trumfkortet fra ejendommen og er sammensat af cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc, ganske som en stor vin fra Bordeaux kunne være det. Vinen har været produceret siden 1990 årgangen og er en af referencevinene for Bolgheri.

Årgang 2015 var den perfekte årgang i Bogheri, året hvor alt opførte sig som ønsket fra vinmagerens side. En mild vinter og et tørt forår. Sommeren bød på masser af solskin, så druerne kom fuldmodne i hus fra midten af september. Piero Antinori og konsulent Renzo Cotarella havde et nemt job i kældrene med at skabe denne fremragende vin. Kombinationen af de tre druer er med til at skabe balancen i denne vin. Vinen er lagret 18 måneder på nye fade inden aftapning.

2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore DG-logoet til ære for Della Gherardesca-familien

Den italienske bølge

De italienske topvine vinder fortsat frem, og mens hypen blandt de største vine synes at være kommet for at blive, trækker de tilmed interessen op for de stærke bordeaux-inspirerede vine. Et stærkt udtryk for at interessen for de italienske vine er stejlt stigende, finder man hvis man kigger på historisk handelsdata. I en rapport udsendt i august 2020 beskriver Liv-ex en historisk vækst blandt de italienske vine. Liv-ex beskriver, at værdien af handlen af vine på det sekundære marked i gennemsnit er er steget med 9 % om året de seneste 10 år. Kigger man isoleret set på de italienske vine i samme periode, er tallet hele 28,5 %.

Dette vidner om at interessen ikke blot er en flygtig trend, men har en dybde og tyngde, man som vininvestor kan drage nytte af nu og følge med begejstring i fremtiden.

Invester i 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore Lige nu har du mulighed for at investere i 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore til verdens laveste pris

2015: En imponerende topårgang

Om det er planeterne, der stod perfekt på række, eller vejrguderne der var i ekstra gavmildt humør er ikke til at sige, men i 2015 var det svært at være negativ som vinbonde i Bolgheri. Tingene gik ganske enkelt op i en højere enhed, hvilket tydeligt afspejles i vinene i dag. Guado al Tassos 2015 Bolgheri Superiore blev belønnet med tårnhøje point hvor særligt Wine Advocates 97 point er bemærkelsesværdige, hvilket kun er givet én gang tidligere, nemlig i 2010. På tværs af Wine Advocate, Vinous og James Suckling får årgang 2015 dermed 96,66 point, hvilket gør denne årgang til den næstbedste – nogensinde.

På linje med superstjernerne

Med årgang 2015s stærke point, træder Guado al Tassos Bolgheri Superiore for alvor ind på den helt store scene. Guado al Tasso træder nemlig ind i rampelyset blandt de super toscanske stjerner, Sassicaia og Tignanello, som ellers er væsentligt dyrere:

VinWAVIJSGennemsnitPris*
2015 Tignanello96989897,33€ 95
2015 Sassicaia97959896,67€ 195
2015 Guado al Tasso97969796,67€ 70
*uden told, moms og afgift, i hele kasser og perfekt stand

Med ovenstående i mente kan 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore med rette kaldes et stærk, italiensk value-for-money-alternativ til superstjernerne, der endda som underdog i dette perspektiv, måske tilmed har en endnu større potentiel upside.

Storproduktion?

Guado al Tasso er en stor producent, og topvinen Bolgheri Superiore produceres i hele 120.000 eksemplarer om året. Ved første øjekast virker dette som en enorm produktion når vi taler vininvestering, og der ikke er tale om champagne. Men tænker man en ekstra gang over dette, forholder det sig helt anderledes. Her handler det nemlig om en vin i et prisniveau, hvor ekstremt mange af verdens vinelskere både kan og vil være med. Når det samtidig drejer sig om en italiensk storvin, der i dette tilfælde er fra en topårgang, der er kvalitetsmæssig sammenlignelig med superstjernerne Sassicaia og Tignanello, så virker 120.000 flasker lige pludselig som en begrænset produktion. Kombineres dette med den stigende handelsaktivitet blandt de italienske vine, så vil fremtiden unægtelig byde på et skævt forhold mellem udbud og efterspørgsel på denne attraktive vin.

RareWine Invest mener

Med 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore har du lige nu en attraktiv mulighed for at købe stort ind i en stærk toscaner med et endnu stærkere potentiale.

Årgangen er en af de to største Guado al Tasso nogensinde har præsenteret, og trods en uhørt lav pris, er den alligevel sammenlignelig med samme årgang af superstjernerne Tignanello og Sassicaia.

Sat en smule på spidsen, kan vi i nogen grad konkluderer at jo lavere prisen er, jo højere løbende konsum er der ligeså. 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore ligger i et attraktivt optimum mellem en vin i en prisklasse hvor uhyre mange både kan og vil være med, men har samtidig et navn, et brand og en kvalitet der tiltrækker et publikum der normalvis kun tiltrækkes af væsentligt dyrere vine.

Dét, sammen med en stigende interesse i verden for de gode italienske vine, gør dette til en særdeles attraktiv case. Meget tyder på at vininvestorer der ikke får rigeligt italiensk i porteføljen, vil fortryde det i fremtiden – og her er en mulighed for at købe ind i stor volumen. En mulighed, der blot gør frasalg i fremtiden endnu mere attraktivt.

Invester i 2015 Guado al Tasso Bolgheri Superiore

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2015Guado al Tasso Bolgheri Superiore 750OWC6€ 70
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.