Investeringstips - Champagne - 31. august 2021

2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut

Champagnes ældste vinstokke fra Mesnil giver kvalitetsvin til formidabel pris

“The 2008 Brut Blanc de Blancs Grand Cru is a fabulous wine from this great Champagne vintage.”

Rejser hårene sig også på dine arme, når ”Champagne” og ”2008” står skrevet i samme sætning?

Ordsammensætningen kommer fra Antonio Galloni fra Vinous, og han kvitterer sin udtalelse med 94 point. Det drejer sig om en Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs, hvilken giver dig mulighed for investering i grand cru-champagne fra mægtige årgang 2008 – og til mindre end € 40 pr. flaske. Et sensationelt forhold mellem pris og kvalitet og et oplagt valg for value-investoren.

Celeber champagneårgang: Hvorfor?

2008 omtales som måske den bedste årgang i Champagne nogensinde. Alle champagnehuse oplevede ideelle forhold, og det er derfor, årgangschampagner fra netop dette år er så celebre.

Årgangen har bevist sit værd med mange store vine: Bollinger VVF fik 99 point af Juhlin, Salon fik 100 point af Vinous, og Cristal Rosé blev belønnet med 100 point af Wine Advocate og lignende historie med årgangen står i kø. Det er dog ikke kun blandt de største prestigechampagner, de gode historier skal findes. Pierre Moncuit er ligeledes leveringsdygtig i stjerneskud.

Hos familien Moncuit har man en klokkeklar opfattelse af, at vine først skal frigives, når årgangen tillader det. Årgang 2008 kommer af samme grund sent på markedet, da familien har givet den ekstra lang tid i kælderen. Den længere tid i kælderen har skabt endnu bedre balance mellem frugten og boblerne i flasken.  

Pierre Moncuit producerer endda sin årgangschampagne i Mesnil-sur-Oger, der med rette kan betragtes som champagne-kommunen over dem alle.

Invester i 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut

Mageløse Mesnil-sur-Oger og chardonnay i grand cru-klæder

Spørg enhver champagneekspert, hvad der er den bedste kommune i Champagne, og svaret vil med sikkerhed lyde: Mesnil-su-Oger på den berømte Cote de Blancs.

Det er lige netop her, Pierre Moncuit udfører sin vinmagi på kun 15 hektar med vinstokke, der snart kan fejre 100-års fødselsdag. Alle disse marker er tilplantet med chardonnay og er klassificeret som grand cru.  

Kommunens imponerende omtale skyldes verdensklasseproducenter som Salon og Krug, der også har slået sig ned netop her. Pierre Moncuit ejer i dag 20 hektar med 15 hektar i selve Mesnil-sur-Oger, der samlet set giver familien 180.000 flasker i normale årgange, hvilket kun er brøkdele af det, nogle af de populære naboer årligt producerer.

Pierre Moncuit: Et familiedynasti føres videre

Tilbage i 1889 køber Alex Moncuit de første parceller med vinstokke og skriver prologen i familiens vinhistorie. Alex’ søn Pierre Moncuit er den første til at kommercialisere husets produktion, og sammen med sin hustru sætter han huset på vinverdenskortet.

Pierre driver huset frem til 1977, hvor hans datter Nicole overtager driften det med sin bror Yves, der tilsætter vellykket markedsføringseleksir til huset. Nicole og Valerie Moncuit er de to generationer, som i dag driver familiefirmaet med fast kvalitetshånd fra vinstok til flaske.

I dette årtusinde har familien bygget et nyt, moderne vineri for at kunne honorere historiens vingesus. Stedet og råmaterialet er i fokus: Alt gøres i hånden, hvilket betyder, at hver flaske får fuld opmærksomhed. Med det nye vineri kan familien kontrollere kvaliteten og udviklingen af de enkelte parceller frem til blandingen. Dette har også gjort, at vinene får endnu bedre omtale end tidligere. Nu med en årgang 2008 med 94 flotte Vinous-point.

Fortilfælde understreger fordelagtig pris

Pierre Moncuit udøver sin magi side om side med de helt store champagnekonger, og kvaliteten ved Champagnes årgang 2008 kan ikke anfægtes. I den kontekst er årgang 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut med en pris på € 34 pr. Flaske decideret billig.

Mere interessant bliver det dog, når den sammenlignes med andre 2008-årgange fra Champagner, der bevæger sig i de samme pointlag, som Pierre Moncuit gør med sine 94 point fra Vinous:  

VinVISeneste vurdering
Pol Roger Sir Winston Churchill95+€ 440
Louis Roederer Brut Rosé93€ 65
Philipponnat Cuvée 1522 92€ 57
Pol Roger Brut Vintage90€ 50

Selv champagner med lavere ratings er væsentlig mere bekostelige end Pierre Moncuits Blanc de Blancs – faktisk spares der i dette perspektiv minimum 32 % ved at kigge i retning af Moncuits, selvom kvaliteten vurderes højere. Her har vi altså en champagne, der prismæssigt befinder sig på stigens første trin men pointmæssigt langt højere. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, at denne skævhed vil ændre sig.

RareWine Invest mener

Interessen for Pierre Moncuits vokser, og det er der flere årsager til. Det er til dels fordi, de producerer champagne i høj kvalitet, og til dels fordi, de producerer i små mængder i forhold til de store champagnegiganter. En uligevægt i udbud og efterspørgsel er som bekendt altid en god indikation for investeringspotentiale.

Tilsæt her det tungtvejende faktum, at prisen er tillokkende for enhver investor. Her får du altså en højtscorende champagne fra Mesnil til en brøkdel af prisen, man kender fra naboerne i Mesnil-sur-Oger. Faktisk er den uhyre billig i sammenligning med de champagner fra samme årgang, der tildeles samme rating: Og i dette prisleje er der så overhovedet nogen, der ville opdage, hvis prisen steg 20 % over natten? Næppe.

Invester nu og få andel i Blanc de Blancs fra de ældste vinstokke i Champagne – endda fra den allerbedste kommune i Champagneregi – i form af 2008-champagne til uhyre attraktiv pris.

Obs: Spar i øvrigt 22% sammenlignet med billigste pris på wine-searcher.com lige nu.

Invester i 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2008Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut 750OC6€34
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.