Investeringstips - Italien - 12. april 2021

2019 Argiano Solengo tilgængelig til investering: Lille pris og stort potentiale

Prisen på årgang 2015 og 2016 er steget med +20-35 % på mindre end et år. Nu har du muligheden for at købe tidligt ind i den nye Solengo fra den sammenlignelige årgang 2019

Ny på markedet: 2019 Argiano Solengo

Hvis en stor vin, fra et hus med et rigtige navn og fra en stærk årgang kun koster € 31, vil vinelskere så overhovedet opdage, hvis prisen stiger 10, 15 eller 20 %? Næppe. Og det er lige præcis dét, der gør denne case spændende.

Invester i 2019 Argiano Solengo og få:

  • Investering med lav risiko – vin af denne kaliber kan nærmest ikke koste mindre
  • En af de nye supertoscanere, der går i fodsporerne på storvinene som Tignanello, Ornellaia og Sassicaia
  • Tidlig investering, der lader dig være med fra start i en stor årgang – 2019 sammenlignes allerede med årgang 2015 og 2016
  • Lille supertoscaner i begrænset produktion
  • 2015 og 2016 Solengo er steget + 20 % på mindre end et år
  • Unik mulighed for investering i større volumen

Se detaljerne og bestil vinen via formularen længere nede på siden eller læs mere om Argianos Solengo herunder.

Argiano, en klassisk vingård i Brunello

Argiano er en af de store klassiske ejendomme i det centrale Italien. Selve bygningerne har eksisteret meget længe, og vindyrkningen har stået på i mere end 400 år. Vinmarkerne er anlagt rundt om den imponerende ejendom. Det er derfor heller ikke underligt at Argiano var en af grundlæggerne af hele Brunello di Montalcino i 1967.

Fra start har Argiano været en af bannerførerne hvilket fortsat tilstræbes. Seneste bølge af udvikling startede så sent som i 2013 hvor Bernardino Sani overtog ejerskab og produktion på gården. I dag er Argiano førende på økologisk og bæredygtig tankegang i både vinmarker og vineri.

Argiano er på mange måder en klassisk ejendom, men har alligevel vist evner til at kunne gå forrest og bliver med al sandsynlighed en af de største magtfaktorer blandt de italienske vine i fremtiden.

Investering i Argiano Solengo Et imponerende syn på ejendommen Argiano

Solengo – supertoscaneren fra Brunello

Historien om Argiano Solengo startede egentlig hos Sassicaia, en af de nok mest berømte italienske vine i nyere tid. Her var Giacomo Tachis nemlig ønolog og konsulent, og han kunne senere i sit virke ikke slippe tanken om at lave en vin lignende Sassicaia, men bare i brunello-distriktet. Dette blev virkelighed efter en tilplantning med franske druesorter hos Argiano, der i 1995 udmundede sig i den første Argiano Solengo. En vin der af selveste Robert Parker blev beskrevet som ”a brilliant wine!”.

Som en lille sjov dansk note kan det nævnes at danske Hans Vinding-Diers, fætter til Peter Sisseck fra Pingus, i en periode var med til at fremstille vinene hos Argiano. I dag laves vinen af Bernardino Sani og stilen på Solengo har aldrig været mere præcis end i de seneste årgange. Solengo består i dag af halvt cabernet sauvignon og resten fordelt mellem merlot, sangiovese og petit verdot.

Cabernet sauvignon har efterhånden bevist sin berettigelse i Toscana og tiden vil vise om Brunello-området er lige så velegnet til denne sort som Bolgheri (læs: Ornellaia & Sassicaia) eller Chianti Classico (læs: Tignanello & Vigna d’Alceo) er. Med Argiano Solengo som spydspids er der for alvor noget som tyder på det.

 

Årgang 2019

2019 Argiano Solengo er et tidligt indtryk af den store årgang 2019 i Toscana. Årgangen sammenlignes allerede nu med 2015 og 2016, som begge er femstjernede årgange.

2019-årgangen i Toscana tegner på alle måder til at blive en fremragende årgang, med stor kvalitet i de bedste vine. Vinene med den juridiske betegnelse ”Brunello di Montalcino” bliver først sendt på markedet i 2024, men Argiano Solengo, som i dette perspektiv kan betegnes lidt som en bastard med sin IGT-klassifikation, er tilgængelig nu. Årgangen havde en virkelig god vækstsæson, med masser af sol, der gav gode modne druer. I Brunello-området hvor Solengo er dyrket havde de glæde af kølige nætter i den sidste tid inden høsten, hvilket har været med til at sætte prikken over i’et for denne vin.

Argiano Solengo: den mest eksklusive vin fra Argiano Hos Argiano bliver der foralvor kælet for detaljerne med Solengo der produceres i et antal på mindre end 30.000 flasker.

2019 Argiano Solengo – her er potentialet

Vi er endnu så tidligt i denne vins livscyklus, at vi fortsat har pointgivninger fra de store kritikere til gode (Wine Advocate, Vinous og James Suckling), hvilket i sig selv kan give en stærk upside, hvis en af disse toneangivere skulle vise sig at være særligt begejstrede.

Men kigger vi på prisudviklingen af årgang 2015 og 2016 af Solengo, årgange der generelt for området betegnes som sammenlignelige med årgang 2019, kan man få en god fornemmelse af potentialet:

ÅrgangPris sommer 2020*Pris i dag**Afkast
2015€ 37€ 45-5021,5-35 %
2016€ 37€ 5035%
2019-€ 31-
*Priser baseret på egne handelsdata fra juni og juli 2020 **Baseret på priser fra wine-searcher.com. Alle priser er pr. flaske ex. told, moms og afgift i hele kasser og perfekt stand

Tallene her taler for sig selv og selv hvis 2019 Solengo ikke lever helt op til niveauet for årgang 2015 og 2016 er der fortsat et massivt potentiale i denne nye årgang.

Læg hertil at Argiano sammenlagt producerer i omegnen af 340.000 flasker vin om året. Heraf er ca. 100.000 flasker Brunello di Montalcino, der set i relation til kvalitet og pris er en særdeles begrænset mængde til hele vinverdenen. Af Solengo produceres der ifølge Wine Advocate kun i underkanten af 30.000 flasker i gode årgange.

RareWine Invest mener

Tilbage til sagens kerne. Vil en vinelsker overhovedet opdage hvis prisen på en vin som 2019 Argiano Solengo steg med € 5-10 bare lige sådan? Formentligt ikke.

Uanset hvad, så har 2019 Argiano Solengo potentialet til at blive en stærk supertoscaner og en endnu stærkere investering, når vi tager 2019-årgangens potentiale i kombination med Argianos formåen i betragtning.

Du har nu muligheden for at komme tidligt med på investeringen og har dermed også på nuværende tidspunkt en attraktiv mulighed for at købe op i større mængde i en vin der på alle måder taler ind i de tendenser, som vi oplever i markedet hvor de italienske vine bliver mere og mere eftertragtede.

Invester i 2019 Argiano Solengo

Kontakt os hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinen direkte - begge dele via formularen herunder.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FLASKE*
2019Argiano Solengo IGT750OC6€ 31
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse flasker kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.