Artikler - Øvrige - 15. oktober 2021

Alternative investeringer behøver ikke koste kr. 750.000!

Danskerne efterspørger alternative investeringer, og bankerne anbefaler netop alternative investeringer, men de kan kun hjælpe, hvis man kommer med mindst kr. 750.000.

Som man i den forgangne uge kunne læse i Børsen, har bankernes negative indlånsrenter øget den menige danskers efterspørgsel på alternative investeringer. Også bankerne bakker op om fornuften i de alternative investeringer både hvad angår risikospredning og afkast, men de har svært ved at hjælpe, medmindre man kommer med mindst kr. 750.000. Heldigvis findes der også alternative investeringer, hvor man kan ”nøjes” med væsentlig mindre – og vin er en af disse!

”Kunderne vil have alternative investeringer: Regulering stopper bankerne”

- Børsen.dk, 14. oktober 2021

Trods bankernes velvilje til alternative investeringer, har man fra EU's side opstillet krav om, at kunderne skal være ”professionelle” investorer, som det så fint hedder sig. For at investere i alternative klasser gennem banken, kræver det en investerbar formue på mindst kr. 3,5 mio. for, at man kan komme i betragtning som ”professionel”. Dertil kommer en række danske krav, som kræver, at minimumsinvesteringen skal være kr. 750.000.

Skal man tilmed tænke risikospredning i sin portefølje, skal man helst spille på flere heste fremfor at sætte det hele på rødt for så at sige. Og med det i mente, skal der altså en større formue til, hvis man blot skal allokere en lille del af sin investering til det alternative – ikke mindst fordi minimumsinvesteringen i det alternative gennem banken er på de føromtalte kr. 750.000.

Finans Danmark har opstillet en række ændringsforslag, som skal gøre alternative investeringer mere tilgængelige for den menige dansker – og for bankerne. Målet er klart: Flere ”almindelige” danskere skal have adgang til at kunne investere i de alternative klasser – heriblandt vin.

Investering i vin starter ved kr. 75.000

Alternative investeringer er ikke kun forbeholdt de meget formuende danskere. Hos RareWine Invest tilbyder vi nemlig et alternativ til bankerne, hvor man kan starte sin vininvestering fra kr. 75.000.

Ifølge en ny undersøgelse udarbejdet af konsulenthusene Kirstein og Simon-Kucher & Partners så er interessen for investering i de mest populære alternativklasser steget med op mod 30 % siden 2018.

I og med at bankerne er begrænset i deres udbud af alternative investeringer så søger investorer diversificering på anden vis og hos andre aktører. Det mærker vi tydeligt i RareWine Invest; alene i løbet af det seneste års tid er antallet af skandinaviske investorer fordoblet, og interessen for investering i vin er så stor, at vi tidligere på året åbnede kontor i Stockholm for også at komme endnu tættere på de svenske investorer.

Rune Spliid, kommerciel direktør i RareWine Invest Rune Spliid, kommerciel direktør i RareWine Invest

Investering med lav risiko er godt for nattesøvnen

Resultaterne taler da også for sig selv. Det seneste år har investorerne hos RareWine Invest tjent 13-14 % i gennemsnit, og det tilmed til en væsentlig lavere risiko end eksempelvis aktiemarkedet, som mange kan relatere til.

Netop den lave risiko ved vininvestering gør det til et populært aktiv i usikre tider. ”Mange private investorer bliver skræmt af den usikkerhed, de finansielle markeder udviser i disse uger, og mange sover uroligt af frygt for, hvordan det går deres aktier. Så det er faktisk ikke kun afkastet, som får danskerne til at tænke i alternative baner. Det er nærmere frygten for, hvordan det kommer til at gå på de finansielle markeder i de kommende måneder og år”, fortæller Rune Spliid, der er kommerciel direktør i RareWine Invest.

Vin er et fysisk aktiv med lav volatitet og har historisk stået stærkt i krisetider. Derfor er vin som investering især velegnet til risikospredning, når man skal sikre sin portefølje mod potentiel krise. Tilmed kigger man ind i stabile afkast på omkring 8 % om året, hvilket kombineret med den lave risiko gør det attraktivt for investorer med en horisont på 5 til 10 år. Og så kan man altså komme i gang for "bare" kr. 75.000, hvilket står i kontrast til de kr. 750.000, som bankerne er underlagt.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.