Investeringstips - Bourgogne - 17. maj 2021

Domaine Perrot-Minot giver stærkt potentiale fra stærke grand cru-marker til attraktiv pris

På Chambertin og Chambertin-Clos de Beze dyrker nogle af verdens bedste vinproducenter. Her finder du ligeledes Perrot-Minot, der spås stor fremtid med sine mikroproduktioner

Ser du potentiale i casen om, at efterspørgslen på bourgognevinene er stigende, forsøgt besvaret af den sparsomme produktion, der i øvrigt ikke kan øges, er en investering i Domaine Perrot-Minot en spændende mulighed for dig. Her får du nemlig mulighed for at investere i en fremadstormende producent og i vine fra nogle af de absolut bedste og mest berømte bourgogne-marker – marker hvor både Leroy og Rousseau bidrager til at fastholde og udbrede verdens vinelskeres interesse.

“Nothing makes the future look so rosy as to contemplate it through a glass of Chambertin”

- Napoleon Bonaparte

Historien bag terroir-domænet Perrot-Minot

Domaine Perrot-Minot tegner essensen af Cote de Nuits og imponerer med vine fra topmarker fra Nuits-Saint-Georges til Gevrey-Chambertin.

Men selvom domænets historie strækker sig mere end 130 år tilbage, så starter denne historie i virkeligheden først i 1993, hvor sønnen i huset, Christophe Perrot-Minot, vender hjem og overtager ejendommen efter at have skabt sine egne erfaringer med vinhandel over en periode på syv år. Christophe kom hjem med holdninger og idéer og en intention om kun at blande sig i naturens arbejde de steder, hvor det er absolut mest nødvendigt – en tilgang og filosofi der i kombination med familiens adgang til nogle af de bedste vinmarker i regionen, herunder hele seks grand cru-marker med Chambertin og Chambertin-Clos de Beze som de mest prominente, gør domænets vine særdeles attraktive.

Christophes tilbagevenden har, i kombination med de tidligere Perrot-Minot-generationers hårde arbejde og familiens adgang til attraktive parceller, skabt en udvikling, der har ledt til stigende kvalitet, og som følge af dette, en voksende efterspørgsel.

Trods mere end 100 år i branchen, er Perrot-Minot i dag en ”rising star” i Fine & Rare-segmentet. Nu har du mulighed for at investere i Perrot-Minots topvine Chambertin og Chambertin-Clos de Beze og lægge dig i slipstrømmen af navne som Leroy og Rousseau og få vine fra marker, der hører til blandt verdens største vinbrands - og til en attraktiv pris.

Perrot-Minot: Vaskeægte grand cru-specialister

Familien Perrot-Minot har exceptionel adgang til hele seks grand cru-vinmarker i Gevrey-Chambertin, hvilket gør dem til specialister på området. Jordbesiddelserne indbefatter parceller på:

  • Chambertin
  • Chambertin-Clos de Beze
  • Chapelle-Chambertin
  • Charmes-Chambertin
  • Griotte-Chambertin
  • Mazoyères-Chambertin

I dag er ejendommens vinmarker dyrket økologisk som en følge af familiens ønske om at få de bedste og sundeste druer i hus. Der arbejdes med udbytter på under 30 hektoliter pr. hektar, som ikke kun sikrer høj smagsintensitet og balance i druerne, men også i sagens natur, en særdeles begrænset produktion.  

Stærkt begrænset produktion fra to Bourgogne-ikoner

Hos Perrot-Minot fremstiller man ”Vin de Garde”, som er fransk for vine, der har stort lagringspotentiale – noget der for vininvestoren er særligt interessant, da disse vine ikke kun har utroligt lang holdbarhed, og dermed egner sig perfekt til en langsigtet investering, men også udvikler sig imponerende og er særdeles attraktive for fremtidens vinelskere.

Chambertin

Ifølge Perrot-Minot er Chambertin er én af de fem bedste grand cru-marker i Bourgogne, og det er kun de færreste vinkyndige, der vil sige ham imod. Stokkene på Perrot-Minots parceller er mere end 50 år gamle, hvilket er med til at sikre vin af høj kvalitet. Perrot-Minot producerer blot i omegnen af 1.500 flasker Chambertin om året, der i sagens natur gør disse flasker svære at opdrive allerede fra frigivelsen. Du har her muligheden for at investere i både årgang 2012 og 2013, der begge står som gode årgange, lige efter de store topårgange som årgang 2015 og 2016 – noget der gør prisen attraktiv.

Årgang 2012
Burghound: 91-95*
Wine Advocate: 90-92*
Vinous: 94-96*

Årgang 2013
Burghound: 94-96*
Wine Advocate: 93-95*
Vinous: 94-97*

Chambertin-Clos de Beze

Chambertin-Clos de Beze ligger som en parcel lige nord for selve Chambertin-marken. Stadig klassificeret som grand cru, men med en lidt anden jordbund, der giver mere saftig frugt i vinene. Vinstokkene, som Perrot-Minot arbejder med, dyrkes med stor respekt for naturen, som Christophe ønsker det. Samlet set fremstiller Perrot-Minot kun 2.000 flasker Clos de Beze pr. årgang. Her har du ligeledes mulighed for at investere i to gode årgange.

Årgang 2012
Burghound: 93-95*
Wine Advocate: 91-93*
Vinous: 94-97*

Årgang 2013
Burghound: 93-96*
Wine Advocate: 93-95*
Vinous: 96

*Barrel scores – foreløbige scores på baggrund af kritikernes vurdering af prøver direkte fra fad

Invester i Chambertin og Chambertin-Clos de Beze fra Domaine Perrot-Minot Invester i Perrot Minot: En vaskeægte grand cru-specialist med parceller på to Bourgogne-ikoner.

RareWine Invest mener

Køber du præmissen om, at prisen på de eftertragtede bourgognevine også i fremtiden vil stige i takt med at udbuddet langt fra tilsvarer efterspørgslen, så er investering i en klassisk bourgognecase noget for dig.

Domaine Perrot-Minot er på ingen måde et nyt navn i Bourgogne, men er alligevel et navn der er på vej frem takket være Christophe Perrot-Minots tilgang til domænets jordbesiddelser og produktion. Med parceller på hele seks forskellige grand cru-marker, heriblandt to af de mest berømte i verden, nemlig Chambertin og Chambertin-Clos de Beze, og en ekstremt begrænset produktion på så lidt som 1.500 flasker pr. årgang, bærer denne case nogle af de mest klassiske egenskaber, der har gjort vinene fra Bourgogne til nogle af de mest profitable investeringsvine i de seneste 10 år.

Med Perrot-Minots evne til stødt at løfte niveau og kvalitet bliver dette en producent, der bliver særdeles interessant at følge i fremtiden, og som leverer et attraktivt Chambertin/Chambertin-Clos de Beze-potentiale, der ellers koster tusindevis af euros pr. flaske, hvis de kommer fra disse markers mastodonter som Domaine Leroy og Domaine Armand Rousseau, der beviser, hvad en flaske Chambertin/Clos de Beze kan koste.

Disse vine lever på alle måder op til kriterierne for at blive de vine, som fremtidens vinelskere vil elske at få fat i, men som kun de færreste kan skaffe.

Hvilken vin eller årgang du bør vælge, er et temperamentsspørgsmål – her er rammerne blot sat for en stærk klassisk bourgogneinvestering fra en producent der spås en stor fremtid.

Invester i Chambertin og Chambertin-Clos de Beze fra Domaine Perrot-Minot

Chambertin Grand Cru

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGAntalPRIS/FL.*
2013Chambertin Grand Cru750OC136€ 320
2014Chambertin Grand Cru750OC172€ 320

Chambertin-Clos de Beze Grand Cru

ÅRGANGVINVOLPAKNINGAntalPRIS/FL.*
2013Chambertin-Clos de Beze Grand Cru750OC132€ 320
2014Chambertin-Clos de Beze Grand Cru750OC184€ 320
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.100. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.