Investeringstips - Bourgogne - 30. juni 2022

Trecifrede afkast på Leroys Domiane d’Auvenay – Invester i 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Det tyder på, at alt Madam Leroy rører ved, bliver til guld. Og hendes topvine fra hjertebarnet d’Auvenay er indbegrebet af sjældent. Men du har en mulighed nu.

Dronningen af Bourgogne. Madame Lalou Bize-Leroy. Vinmagiens mester. Dette er fortællingen om, hvordan Leroy startede sit vineventyr. Og dette er muligheden for at investere i vin fra monarkens egen hånd. D’Auvenay var Leroys første domæne, og det er et domæne, hun stadig hengiver en stor del af sin kærlighed til.

Vinene fra d’Auvenay er sjældne og eksklusive. Og trecifrede historiske afkast cementerer, hvor stor efterspørgslen på vin fra Leroy i virkeligheden er. Nu har du en sjælden mulighed for at få fingrene i vine fra Bourgognes bedste. Læs meget mere om potentialet herunder.    

Domaine d’Auvenay: Hvor det hele begyndte

På bakkerne over Auxey-Duresses uden for Saint-Romain ligger en jagthytte Lalou Bize-Leroy delte med sin mand indtil hans død i 2004. Jagthyttens navn var d’Auvenay, og den har senere lagt navn til Domaine d’Auvenay, som er en del af Leroys imperie, der også tæller Domanie Leroy og Maison Leroy. Succeshistorien kan dateres tilbage til 1868 hvor François Leroy grundlagde domænet.

I 1955 entrerede Lalou Bize Leroy familievirksomheden. I 1966 begyndte Lalou at være vært for store vinsmagninger og middage, så datidens prominente kokke og politikere kunne opleve Bourgognes bedste. I året 1980 arvede Lalou og søsteren Domaine d’Auvenay fra deres far, hvilket var otte år før, Lalou etablerede Domaine Leroy, og i 1990 købte hun sin søsters andel af domænet. Resten har fået en fornem plads i vinens vidunderlige historiebog – side om side med Leroys andre fabelagtige vine.

Fire fantastiske hektarer til udøvelse af vinmagi

Ejendommen er ekstremt vigtig for Lalou Bize-Leroy, fordi det var familiens oprindelige domæne, og det er derfor den ældste ejendom tilknyttet Leroy-familien. Et hjertebarn, om man vil. Et hjertebarn på kun fire hektarer, der dog dækker hele 16 appellationer og tæller familiens oprindelige ejendomme i Auxey-Duresses og Meursault, om end Lalou siden har tilføjet parceller i Puligny-Montrachet Les Enseignières, Meursault Gouttes d'Or og Puligny-Montrachet Premier Cru Les Folatières samt fem Grands Crus: Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet, Mazis-Chambertin og Bonnes-Mares.

Parcellerne er ekstremt små, og udbyttet er selvsagt det samme. Disse komponenter og Leroys for længst beviste magiske håndelag resulterer i, at vinene fra Domaine d’Auvenay er både ekstremt sjældne og dyre.

Madame Lalou Bize-Leroy Madame Lalou Bize-Leroy

Auxey Duresses La Macrabre

I Auxey-Duresses har Domaine d’Auveneay 0,63 hektar på La Macabrée, hvorfra der årligt kun produceres cirka 1650 flasker. Disse nærmest ikke-eksisterende mængder er formentligt også grunden til, at hverken Wine Advocate, James Suckling, Burghound eller Vinous har smagt og bedømt årgang 2005, som er tilgængelige til investering i nærværende investeringstip.

I sin bedømmelse af 2010 d’Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée siger Wine Advocate noget generisk om netop disse vine, der underbygger ovenstående postulat:

”In any event, these (d’Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée RED) remain some of the most riveting wines on the planet. The only problem is finding them.”

Med en winemaker som Lalou Bize-Leroy, en forsvindende lille mængde, samt en massiv efterspørgsel på Bourgognes bedste, er det ikke mærkværdigt at netop Domaine d’Auvenay Auxey-Duresses Macabrée i årgang 2009 er at finde i Liv-ex’ top ti over de mest dyre hvidvine handlet på liv-ex i 2021. Verden vil øjensynligt have Leroy, hvis det kan skaffes. Og tydeligvis for enhver pris..

Afkast cementerer og forklarer Leroy-tørsten

Madame Lalou Bize-Leroy er en af de absolut bedste winemakers i verden, og med titel kommer selvsagt efterspørgsel. Med den titel kommer også et ansvar for at blive ved med at levere vin i verdensklasse, og det gør Leroy.

Derfor er det heller ikke overraskende, at alt d’Auvenay under administration af RareWine Invest i de seneste fem år i gennemsnit har givet et afkast på 177%.

Alt, Leroy rører ved, afspejles efterhånden i høje priser. Der er ikke noget, der hedder at købe sig billigt ind i Bourgognes bedste, men det er mange år siden, vinbranchen første gang sagde, at prisloftet var nået. Det er sagt flere gange siden, men verden tilpasser sig tydeligvis blot et ”new normal” gang på gang.

Her er det dog vigtigt at pointere, at vininvestering gennem RareWine Invest fortsat skal anskues som en langsigtet investering, hvorfor disse afkast ikke bør ses som en regel, men udtryk for, at der her er tale om helt ekstraordinære vine i en ekstraordinær tid – med et stort fremtidigt potentiale.

RareWine Invest mener

Alt, der er touched by the hands of Leroy, oplever massiv verdensomspændende efterspørgsel. Og det er selvfølgelig også forklaringen på ovenstående historiske afkast. Så denne mulighed kan i virkeligheden koges ned til, hvorvidt du tror på Bourgognes ukronede dronning eller ej.

Lalou er stadig meget aktiv i både mark og kælder, og der kommer selvfølgelig en dag, hvor hun abdicerer, og overlader teten til en ny arving. Når det sker, vil de vine, hun selv har rørt ved, blive et endnu mere sjældent syn. Så selvom om Wine Advocate siger: “Lalou Bize-Leroy is making wines not for the present, but for eternity”, henviser det mere til det massive gemmepotentiale, der hersker i Lalous vine.

Dette er ikke ”blot” en investering i en specifik vin fra en specifik årgang fra d’Auvenay. Dette er en investering i selve Domaine d’Auvenay og en investering i Madam Lalou Bize-Leroy.

Ønsker du at tilføje Lalou Bize-Leroy til din portefølje, er her en unik mulighed. En mulighed for at gemme vinmagi til fremtidens vinconnaisseurs. Og fordi monarkens mængder er så små, kan vi ikke sige, hvornår endnu en sådan mulighed foreligger. Vi forventer derfor stor interesse for denne, og som altid er det først til mølle.

Invester i 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGPRIS/FL.*
2005d'Auvenay Auxey-Duresses Macabrée 750 ml.Loose€ 6.750
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.