Investeringstips - Champagne - 7. februar 2023

Stærk rosécase: 2004 Dom Pérignon Rosé tilgængelig til investering

Denne er blandt husets bedste rosé-frigivelser. Og her får du mulighed for investering i Luminous-udgaven uden merpris.

“In this tasting 2004 Rosé is especially fine. I imagine it will reward readers lucky enough to own it with several decades of exceptional drinking. In a word: sublime.”

- Antonio Galloni, Vinous

Dette er første gang, RareWine Invest har mulighed for at tilbyde Dom Pérignon Rosé bredt til investering. Og faktisk er casen klassisk: Eftertragtet champagnehus, høje scores og flotte historiske afkast. Læg hertil, at forholdet på udbud og efterspørgsel i Champagne ikke stemmer overens – Ikke i vinromantikerens favør – men til gengæld i vininvestorens.

2004 Dom Pérignon Luminous Rosé er tilgængelig til investering. Læs mere om potentialet herunder.

Dom Pérignon: Hele verdens champagnedarling

Få havde nok forudset, at en benediktinermunk skulle skabe fundamentet for et af de bedste champagnehuse i verden. Men sådan er det blevet, og munken, der fik det hele til at ske, hed Dom Pierre Pérignon. Han revolutionerede måden af fremstille champagne på, og nutidens champagnedrikkere har meget at takke ham for.

Uanfægtelig kvalitet tiltrækker global opmærksomhed. Og Uanfægtelig kvalitet tiltrækker ligeledes investorer. Uanfægtelig kvalitet har desuden også tiltrukket LVMH Group, der i dag ejer Dom Pérignon. LVMH har set potentialet i champagnehuset, og de har tilført distributions- og markedsføringskræfter.

Husets prestigecuvée kom første gang på markedet i 1936 med årgang 1921. Og deres første årgang Dom Pérignon Rosé var årgang 1959. Den blev fremstillet på et ønske fra Shahen af Iran, der skulle fejre det persiske riges 2.500-års jubilæum i 1971. Og hos Dom Pérignon så man tydeligvis ikke grund til at ændre en vindende opskrift. Siden er flere rosé-årgange kommet til, om end det kun er blevet til frigivne 25 årgange.

Dom Pérignon er et super-brand med ekstremt høj kendskabsgrad og årgangschampagner med kvalitet og iboende efterspørgsel som fællesnævner.

Bemærk: Dette er en almindelig Dom Pérignon Luminous. Blot for at illustrere, hvordan lyset ser ud i en Luminous-udgave. I rosé-udgaven er lyset lyserødt.  Bemærk: Dette er en almindelig Dom Pérignon Luminous. Blot for at illustrere, hvordan lyset ser ud i en Luminous-udgave. I rosé-udgaven er lyset lyserødt.

Luminous – special edition i sparsomt udbud

I 2017 var mere end 80 % af den globale produktion af mousserende vin hvid, men kun 15 % var rosé, og cirka 2 % var mousserende rødvin. Italien er dominerende, når det kommer til produktion af mousserende vine. Fratrækkes andelen at italienske mousserende vine samt de øvrige franske rosévine vurderes den totale produktion af roséchampagne at være ekstremt begrænset.

Kun Dom Pérignon selv ved, hvor mange flasker, de producerer pr. årgang. Men tages ovenstående i betragtning, er mængderne af deres rosé-udgaver sparsomme. Læg hertil, at der i dette tilfælde er tale om deres 2004 Rosé Luminous special edition, der kan lyse i mørket. Der sidder en lille kontakt i bunden af flasken, der ved antændelse får den ikoniske Dom Pérignon-label til at lyse op. Nøjagtig samme vin som 2004 Dom Pérignon Rosé – bare mere ekstravant.

Det er tvivlsomt, at Dom Pérignon skulle vælge at pryde hverken størstedelen eller halvdelen af deres rosé-frigivelser med LED-lys, hvilket ultimativt må betyde, at Luminous er mindre tilgængelig end den i forvejen særlige rosé-udgave.

Luminous er et mere specialiseret produkt, der af samme grund normalvis koster lidt mere – faktisk 5-10 % mere. Men dette får du lige nu uden merpris. Den billigste 2004 Dom Pérignon Rosé på wine-searcher.com koster faktisk lige nu € 371*. Vi har købt stærkt ind og kan tilbyde dig Luminous-udgaven for € 350*.

Læg hertil, at der på wine-searcher.com lige nu kun er et eneste tilbud på 2004 Dom Pérignon Luminous Rosé i hele kasser. Prisen på denne er uhørt høj, men faktum er, at det er det eneste tilbud, der forefindes lige nu.

*Uden told, afgift og moms

Hvis stjerner kunne drikkes

Da Dom Pierre Pérignon drak sin allerførste champagne, skulle han angiveligt have sagt: ”Jeg drikker stjerner”. Og der er meget, der tyder på, at huset altid stræber efter at skabe champagne, der smager af stjerner. I hvert fald er de garante for høje scores fra verdens mest indflydelsesrige kritikere. Og selv her placerer 2004 Dom Pérignon Rosé sig i den spændende ende af hierarkiet. Årgang 2008 og 2002 er to benchmark-årgange i Champagne, og Richard Juhlin vurderer altså årgang 2004 på niveau med disse. 2004 Dom Pérignon Rosé er dermed blandt de allerbedste. In a word: sublime. 

 AVG scores på tværs af scores fra Richard Juhlin, Vinous og Wine Advocate. OBS: årgange før 1982 er ikke taget med, fordi de kun er vurderet af Richard Juhlin. AVG scores på tværs af scores fra Richard Juhlin, Vinous og Wine Advocate. OBS: årgange før 1982 er ikke taget med, fordi de kun er vurderet af Richard Juhlin.

Klubklædt og flotte rosé-afkast

Kvalitetsmæssigt er der som sagt ikke forskel på Dom Pérignon Rosé og Dom Pérignon Luminous Rosé. Det er den samme vin, om end den ene er klædt på til natklub og andre festlige lejligheder. Og dette er noget, der appellerer særligt til det festglade publikum. 

RareWine Invest har flere årgange Dom Pérignon rosé under administration. De årgange*, der har været under administration af RareWine Invest i 1,5 år, har gennemsnitligt givet et afkast på 40 %.

Læg hertil, at 2004 Dom Pérignon Luminous Rosé siden juli 2021 har givet et afkast på 44 %.

*Årgang 2006, 2005, 2003, 2002, 2006 Luminous, 2005 Luminous og 2004 Luminous.

Hvorfor investere i champagne?

Hos RareWine Invest har vi for nyligt taget bestik af Champagne, og analysen er særligt relevant nu, hvor champagne er på programmet, men også relevant i en verden, der er økonomisk usikker.

Først og fremmest rapporteres der om et øget salg af champagne i første halvdel af 2022 sammenlignet med året før, og det forventes, at champagnekomiteen udmelder rekordstort salg for 2022. Den massive efterspørgsel har endda resulteret i, at Moët er ved at løbe tør for champagne.

Læg hertil, at efterspørgslen og forsyningsvanskeligheder i 2022 har resulteret i, at Champagnekomiteen har hævet det tilladte høstudbytte for 2022 – udfordringen er blot, at de store champagner lagres i 10 år, hvorfor der går lang tid, før dette for alvor vil have en effekt.

Ydermere forventes det, at kinesiske købestærke, vestligt orienterede millennials og Gen Z’s at fordobler størrelsen på vinmarkedet i netop Kina frem mod 2026. Et Kina, som i øvrigt forventes at være verdens største marked for luksusprodukter i 2025.

Det vil altså sige, at udbud og efterspørgsel på champagne ingenlunde stemmer overens. Ikke nu, og ikke heller ikke i fremtiden – noget, også rosé-champagneinvestoren kan drage fordel af.

Læs hele analysen her: Analyse: Udsigterne i Champagne – springer propperne også i fremtiden?

RareWine Invest mener

Dom Pérignon har flere gange været tilgængelig til investering gennem RareWine Invest. Og hver gang har der været stor rift om de tilgængelige mængder. Det har der selvfølgelig, fordi Dom Pérignon meget vel kan være verdens stærkeste champagnebrand, mens den karakteristiske skjoldformede etiket har været garant for både stabile og solide afkast gennem årerne.

Dom Pérignon rosé er tilgængelig til investering, og ligesom med husets brut champagne – tror vi også på denne. Rosé er allerede ved frigivelse mere sjælden end almindelig champagne. Og denne Luminous rosé er endda lidt mere speciel…  

2004 Dom Pérignon Luminous Rosé er blandt husets bedste, og historiske afkast viser blot, at der også er efterspørgsel på Dom Pérignon rosé. LVMH Group har excelleret deres marketingopgave, hvorfor Dom Pérignon nu er mere end verdenskendt – og denne hører hjemme på en hver luksusklub på verdensplan.

Synes nogen, de lysende udgaver er vulgære? Formentligt. Men sandheden er nok nærmere, at Luminous inkluderer flere, end den ekskluderer. For der er altså ikke meget lys i en flaske Krug eller Cristal, og er man primært bare interesseret i indholdet, så er det godt, at det er det samme som i udgaven uden lys.

Men når alt kommer til alt, handler dette primært om, hvorvidt du tror på verdens nok stærkeste champagnebrands, og om du overordnet tror på fremtiden for champagneinvestering. Denne case er blot krydret med rosé-dimensionen og frækt LED-lys, man normalt skal betale ekstra for…

Invester i 2004 Dom Pérignon Luminous Rosé

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2004Dom Pérignon Luminous Rosé750OC3€ 350
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.