Investeringstips - Champagne - 9. april 2024

Investering i Bollinger VVF: Verdens bedste og mest sjældne Grande Marque-champagne

Glem Krug. Glem Salon. Bollingers mesterværk, Vieilles Vignes Francaises, er det ypperste, Champagne har at byde på…

Bollingers mesterværk: Vieilles Vignes Francaises (VVF)

Her på kanalen er det ikke sjældent, at du støder på rosende superlativer om ekstraordinære vine. Men givet karakteren af den type vine, der arbejdes med her, synes passende superlativer pludseligt at være utilstrækkelige. Når det drejer sig om eliten af verdens fornemmeste og bedste vine, slår ”superb” og ”enestående” nemlig bare næsten ikke til.

Dette er et af de tilfælde, hvor vi har fået en yderst sjælden mulighed for at tilbyde en af verdens absolut bedste og mest eksklusive champagner til investering i fire forskellige årgange – nemlig Bollingers mesterværk Vieilles Vignes Francaises – eller blot VVF.

Kigger du gennem vores arkiv her på siden, vil du opdage, at vi kun én gang i et investeringstip fra 2017, har haft mulighed for at tilbyde VVF her, hvilket blot understreger, hvor uhyre sjældent det er, at vi kan tilbyde mere end blot et par enkelte flasker af disse perler. Men nu gælder det.

"There are always moments of total drinking magic when opening a new vintage of this world-famous wine"
– Richard Juhlin, Champagne Club

 

Hvad er Bollinger Vieilles Vignes Francaises?

Bollinger behøver næppe nogen større præsentation og er som et af de 24 ”Grande Marques” (sammen med eksempelvis Krug, Pol Roger, Louis Roederer m.fl.) en af grundpillerne i Champagne.

Bollinger VVF repræsenterer det ypperste, Champagne Bollinger kan præstere. VVF er produceret 100 % på pinot noir (dermed en blanc de noir), som udelukkende kommer fra ældgamle vinstokke, der mirakuløst har overlevet den ødelæggende phyllorexia-plage, der hærgede Champagne i slutningen af 1800-tallet.

Vinstokkene her repræsenterer dermed en uhyre sjælden arv af upodede vinstokke, som Champagne var engang. Fra blot 0,3 hektar fordelt på to parceller produceres der i gennemsnit blot et par tusinde nummererede flasker pr. årgang.

Bollingers Vieilles Vignes Françaises er ikke bare en Champagne; Det er et symbol på historie, sjældenhed og den uophørlige stræben efter excellence, værdsat af samlere og entusiaster over hele kloden.

Glem Salon, glem Krug og glem Selosse

Der er utallige parametre, champagner kan sammenlignes på. Der er desuden et hav af kasser og kategorier, de kan puttes i, hvilket kan gøre det svært at sammenligne dem med hinanden. Men tales der ganske enkelt kvalitet (og herunder forstået professionelle kritikerscores), er der nogle enkelte champagner, der hos enhver kender dukker op som nogle af dem, der scorer allerbedst. Her er det naturligvis nærliggende både at nævne Dom Pérignon og Cristal. Men skal vi en klasse over vil både Salon og Krug Vintage være oplagte valg med konsekvent tårnhøje scores bag sig.

Men har vi samtidig med Bollingers VVF at gøre, må selv Selosse, Salon og Krug Vintage bøje sig. Champagneguruen Richard Juhlin er den eneste, der har smagt og anmeldt alle årgange af Bollinger VVF, hvorfor hans vurderinger giver det bedste perspektiv på VVFs generelle storhed.

På tværs af alle 29 årgange Bollinger VVF, har Juhlin i gennemsnit givet hele 97,3 point, hvilket altså er betragteligt højere, end hvad både Salon og Krug Vintage har fået:

Bollinger VVF quality Antal årgange frigivet/anmeldt i perioden: Selosse: 27, Salon: 20, Krug Vintage: 21, Bollinger VVF: 29

Krugs enkeltmarkschampagne, Clos d’Ambonnay, er bestemt ikke glemt i dette regnestykke. Krug Clos d’Ambonnay er bare kun frigivet i seks årgange, ikke pointgivet i de samme årgange som VVF og desuden produceret i mere end dobbelt så stort omfang. Dette understreger desuden endnu mere, hvor enestående Bollinger VVF er.

 

"VVF remains one of the most compelling wines - still or sparkling - in the world."
– Antonio Galloni, Vinous

Unik champagne, unik mulighed for investering i flere årgange

Bollinger VVF er notorisk berømt og berygtet i vinverden for at være uhyre sjælden. Alligevel er det lykkedes os at skaffe et mindre parti af forskellige, nye årgange, der er ekstremt investeringsegnede. Det drejer sig om:

2008 Bollinger VVF
Produktion: 3.180 nummererede flasker
Scores: RJ: 99, WA: 100, VI: 98

2009 Bollinger VVF
Produktion: 2.484 nummererede flasker
Scores: RJ: 98, WA: n/a, VI: 96+

2012 Bollinger VVF
Produktion: 2.193 nummererede flasker
Scores: RJ: 99, WA: 98, VI: n/a

2013 Bollinger VVF
Produktion: 2.477 nummererede flasker
Scores: RJ: 98, WA: 97, VI: 95

Investering i Bollinger VVF

Flotte afkast på Bollinger VVF

Baseret på Bollingers stærke brand og VVFs sublime kvalitet og sjældne karakter, vil det formentligt ikke overraske, at de historisk set også har været glimrende investeringer.

Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange af VVF*, der har været på markedet i minimum fem år, i gennemsnit givet et afkast på 114,3 % over de seneste fem år. Det svarer til en gennemsnitligt årligt afkast på 16,5 %.

*1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007

 

"Bollinger's 2008 Blanc de Noirs Vieilles Vignes Françaises is one of the monumental wines of this great vintage."
– Wine Advocate

RareWine Invest mener

Det er hverken en fortalelse eller en overdrivelse, hvis man påstår, at Bollingers VVF er verdens bedste og mest eksklusive og sjældne champagne. Bevares, der kan helt sikkert findes champagner, der i enkelte årgange er bedre og ligeledes enkelte champagner, der måske produceres i mindre omfang.

Men her taler vi om en champagne, der vedvarende siden den første årgang fra 1969 har fået ekstremt høje point og altid er blevet produceret i ekstremt sparsomt omfang fra de samme to parceller. Læg hertil, at vi altså ikke har at gøre med en eller anden lille niche-producent kun hædret blandt verdens mest elitære champagnekendere. Nej, det er Bollinger – et af Champagnes Grande Marques med et enormt brandkendskab og et distributionsnetværk i verdensklasse.

Du har her mulighed for at vælge mellem hele fire forskellige nye årgange, hvilket er en sjælden luksus. Vores anbefaling står dog på Bollinger VVF generelt og ikke på den ene årgang fremfor den anden. Hver årgang bærer sine egne karakteristika med dertilhørende pris, der kan vælges efter behag og temperament. Fælles for dem er, at de repræsenterer, hvad der meget vel kan kaldes verdens bedste, mest eksklusive og sjældne champagne – og det er der potentiale i.

Invester i Bollinger Vieilles Vignes Francaises

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

VINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2008 Bollinger VVF750OWC1€ 2.100
2009 Bollinger VVF750OWC1€ 1.100
2012 Bollinger VVF750OWC1€ 1.200
2013 Bollinger VVF750OWC1€ 1.200
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag igennem Nordic Freeport. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Minimumskøb gældende – kontakt os for konkret minimumskøb på denne mulighed. Forudsætter portefølje hos RareWine Invest. Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.