Nyheder - Øvrige - 12. januar 2024

Solidt resultat for RareWine Group trods udfordret marked for luksusprodukter

Regnskabsaflæggelsen for RareWine Group, der er selskabet bag RareWine Trading, RareWine Invest og Nordic Freeport, viser forsat positive takter.

Regnskabsåret 2022/23 startede stærkt for RareWine Group, godt hjulpet på vej af et effektivt vinmarked, særligt for gruppens handelsforretning, RareWine Trading, i regnskabsårets to første kvartaler. Trods en opbremsning halvvejs igennem året, viser det konsoliderede regnskab for RareWine Group (RWH ApS) en omsætning på kr. 834 millioner og et resultat på kr. 24 millioner.

Trods det solide resultat, så er der tale om en mindre tilbagegang i forhold til året før, hvor man leverede gruppens hidtil bedste resultat. CEO i RareWine Group, Mads Jensen, stiller sig dog ikke tilfreds med årets resultat, trods millionoverskud.

”Inflationen har dæmpet købekraften, hvilket har resulteret i det nuværende scenarie, hvor udbuds- og efterspørgselsdynamikkerne er ændret i forhold til for et år eller to siden, og markedet for luksusprodukter er ikke gået ramt forbi. Trods stor resistens, vil det være naivt at påstå, at det globale vinmarked ikke er påvirket af den aktuelle geopolitiske situation. Vi stiller os naturligvis ikke tilfredse med resultatet hvor vi oplever en langsommere vækst end forventet, men vi må også erkende, at der er en række geopolitiske forhold som vi ikke er herrer over.”

I kølvandet på Corona-epidemien oplevede RareWine Group stigende interesse for de eksklusive dråber til konsum og til investering. Den stigende efterspørgsel de seneste år har medført større end vanlige prisstigninger på de bedste og mest eksklusive vine, i enkelte tilfælde helt op til flere hundrede procent.

”Når markedet har oplevet så massive stigninger som vi har set de sidste par år, så vil der komme mindre korrektioner, hvilket vi har set i år, hvor markedet har været fordelagtig for de købere, der har haft penge på bogen. Det er en udvikling vi allerede adresserede sidste år. Vores investeringsforretning er sådan skruet sammen at når vininvestorerne tjener penge, så gør vi også, og det er selvfølgelig afspejlet i årets resultat. Investeringslysten synes stadig stor, men de stigende renter, krigene i Ukraine og Mellemøsten samt det skrantende kinesiske ejendomsmarked har sat en dæmper på aktivitetsniveauet globalt”, lyder det fra Mads Jensen.

RareWine Group, med hovedsæde i Aalborg og flere udenlandske kontorer, har manifesteret sig som en af verdens største spillere indenfor handel, investering og opbevaring af ’rare & fine wine’. I kølvandet på rekordregnskabet 2021/22 har man i indeværende år investeret massivt i internationalisering og optimering af virksomhedens opbevaringssetup, der nu også omfatter England - verdens største hub for handel med ’rare & fine wine’. Investeringerne er en nødvendighed for at skabe grobund for fremtidig vækst.

Mine forventninger til 2023/24 er moderate, og vi må indstille os på at det kommer til at tage længere tid end forventet at indfri vores vækstplaner i det nuværende marked. Vi har eksekveret en række besparelser og optimeringer i det forgange regnskabsår, således vi står stærkt rustet til den dag hvor renten bliver stabiliseret, eller måske ligefrem sænket en smule”, for ifølge Mads Jensen, er det netop det, der skal til for at tage de næste skridt på vækststigen.

"Vi ser nogle unikke muligheder på vinmarkedet, som vi ikke har set i flere år. Det er de professionelle investorer klar over, men det høje renteniveau medfører større passivitet end vanligt. Lige nu er det købersmarked for de investorer, der er likvide", lyder det afsluttende fra Mads Jensen.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.