Nyheder - Øvrige - 28. december 2017

Rare Wine Invest intensiverer jagten efter falsk vin

Rare Wine Invest intensiverer jagten efter falsk vin

Præcis som i urverdenen, hvor mange af de kendte luksusure hvert år forfalskes i milliontal, har de stigende priser på vin været med til at skabe en blomsterende baggårdsindustri for falske samlervine. Derfor har Rare Wine Invest sat én af de skarpeste vindetektiver til at analysere alle de vine, som virksomheden på egne eller kundernes vegne investerer i, så man undgår falsk vin.

Vindetektiv

Stigende priser gør det attraktivt at forfalske vin

Stigende efterspørgsel efter de bedste vine, der kun findes i begrænsede mængder, har gjort vin til en attraktiv vare – dels til luksusforbrug og dels som investering. Mange af de helt store vine opnår priser på mellem 20.000 og 100.000 kroner pr. flaske, og derfor arbejder professionelle vinfalsknere efterhånden lige så dygtigt som urkopisterne, hvor selve indpakningen efterhånden er så tro mod originalerne, at det kun er de absolut dygtigste kendere, der er i stand til at opdage forskellen mellem falsk og ægte.

TV2 Nord: Nordjysk firma er vin-detektiver: Afslører forfalskninger

Latour vindetektiv

Et omfattende arkiv

Mads Duus Pedersen er ekspert i falske vine, og arbejder udelukkende med at opdage falsk vin, når han hver uge gennemanalyserer hundredvis af vine i Rare Wines afdeling for anti fraud. I jobbet har han efterhånden opbygget et arkiv på mere end 27.000 referencebilleder af ægte vine, som bruges i vurderingen af, om en given vin er forfalsket. Flaskerne undersøges som en del af processen under mikroskop i både almindeligt og ultraviolet lys, og derudover bliver alt lige fra flaskens form og størrelse til trykketeknikken på etiketten, papirkvaliteten og kapslens type sammenlignet med originalerne. Mads Duus Pedersens erfaring kombineret med den meget omfattende analyse gør, at selv den bedste efterligning bliver opdaget.

Berlingske: Dansk vindetektiv på fuld tid skal afsløre voksende vinsvindel

Digital Microscope Wine Detective

Til kamp mod falskneri

Filmen Sour Grapes satte i 2016 fokus på det, der på verdensplan er blevet en enorm industri.

“Når noget bliver tilpas samlerværdigt og dyrt, vil der altid være nogen, der forsøger at tjene penge på kopier af originalerne. Sætter man en del af sin pensionsopsparing i vin, er det derfor afgørende, at vi som investeringsrådgiver og forhandler af meget dyr og sjælden vin, med sikkerhed kan sige, at vores vine er ægte. Derfor har vi valgt at ansætte Mads Duus Pedersen, der næsten kan betegnes som vinverdenens Sherlock Holmes”,

siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest.

Vinavisen:  Dansk firma til kamp mod vinsvindel

Højere sikkerhed i dag.

De store producenter gør i dag meget ud af at sikre deres vin mod forfalskning og snyd. Flaskerne fremstilles med særlige kendetegn, og etiketterne, som ofte designes i samarbejde med seddelpresser, laves af særligt papir, påføres vandmærker og trykkes med specielt blæk. Ikke desto mindre kan det for det utrænede og ikke mindst blotte øje være stort set umuligt at spotte en forfalsket vin – lige indtil man smager på vinen.

JP Finans:  Dansk firma har ansat detektiv til at finde falske vine

Mads Duus Pedersen vindetektiv

Invester med Rare Wine Invest – trygt og sikkert

Når du investerer igennem Rare Wine Invest, kan du være sikker på, at vinen er ægte, da den kommer direkte fra Rare Wine og har været igennem en omfattende kvalitetskontrol.

Som de eneste i Danmark, kan Rare Wine Invest sælge vin uden told, afgift og moms, til levering på Danmarks eneste toldoplag.

Vinen er din ejendom og opbevares i dit navn på Danmarks eneste toldoplag, hvor temperaturen ligger stabilt. Lageret har åbent på hverdage, og er udenfor åbningstid forsvarligt sikret og videoovervåget døgnet rundt. Vinen er naturligvis også fuldt forsikret.

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.