Investeringstips - Champagne - 9. januar 2019

2008 Dom Pérignon nu i eksklusivt forsalg

2008 er et år hvor alle Champagnehusene oplevede helt ideelle forhold, men særligt 2008 Dom Pérignon kandiderer til den bedste Dom Pérignon nogensinde!

2008 – miraklernes år

Et gråt skydække dominerede himlen over Champagne i sommeren 2008 – en undtagelse i et årti, hvor solen bragede ned over regionens landskab. Da høsten nærmede sig, skiftede vejret til skyfri blå himmel. Druerne var i bedre stand end man havde drømt om og vinrankerne stod helt optimalt – det stod klart at 2008 ville levere et Champagne-mirakel!

2008 er således et år hvor alle Champagnehusene oplevede helt ideelle forhold, der har bidraget til nogle af de bedste Champagner i nyere tid og særligt 2008 Dom Pérignon kandiderer til den bedste Dom Pérignon nogensinde!

Ikonisk kældermester takker af efter 30 år på toppen

Richard Geoffroy har været en definerende kraft i Champagne og tilskrives ligeledes en stor del af æren for den position og anseelse både Dom Pérignon, men også Champagne generelt, i dag har på verdensplan.

Dom Pérignons berømte kældermester har igennem de seneste 30 år været med til at positionere både Dom Pérignon og Champagne som vor tids superbrands, og hans arbejde har haft stor betydning for hvordan Dom Pérignon i dag forstås som en bannerfører for Champagne som lagringsvin.

Richard Geoffroy Richard Geoffroy

Plénitude – Dom Pérignon på et højere niveau

Hans største præstation må være overgangen fra Dom Pérignons Oenoteque-begreb til Plénitude-programmet. På Geoffroys initiativ er Dom Pérignon gået fra at anse Champagnes aldring som en lineær proces, til at Champagnen har bestemte udtryk på bestemte plénitudes – plateauer. Første plateau (P1) rammes efter omkring 9 år, hvor den ”almindelige” Dom Pérignon frigives. Senere frigives P2 efter omkring 17 år og til sidst frigives P3 der typisk først degorgeres efter 30 år i Dom Pérignons kælder.

Richard Geoffroy har egenhændigt stået i spidsen for alle aspekter af produktionen af de seneste 15 årgange af Dom Pérignon og afslutter hermed en imponerende karriere med den bedste årgang nogensinde og sætter et mindeværdigt punktum for en æra, der vil gå over i historien.

Vidt udstrakt begejstring

Kritikerne er enige om kvaliteten i årgang 2008 og er i vid udstrækning begejstrede. Galloni (Vinous) giver 2008 Dom Pérignon 98+ point og beskriver den som intet mindre end ”fabulous”, mens både Suckling og Juhlin giver den 98 point. Dermed måler 2008 sig med både 2002 og 1996 og tangerer til den bedste årgang siden 1988.

Større efterspørgsel end nogensinde!

Både kendere, entusiaster, vinhandlere og private har i flere år ventet på årgang 2008 i begejstret spænding og at både Dom Pérignon og Cristal har udskudt frigivelsen af deres 2008 flere gange, har ikke lagt en dæmper på interessen – tværtimod.

Pre-release bekræfter enorm hype

Hypen omkring 2008 Dom Pérignon Legacy Edition (pre-release special edition som hyldest til Richard Geoffroy) vidner om den enorme interesse for 2008 Dom Pérignon, og efterspørgslen forventes mange gange at overgå udbuddet når den almindelige udgave sendes på markedet i februar.

Læs vores investeringstip om Legacy Edition her: 2008 Dom Pérignon Legacy Edition

 

Kæmpeproduktion til et tørstigt marked

Dom Pérignon producerer i en typisk årgang mellem 5 og 10 mio. flasker årligt, men den store produktion skal ses i lyset af et tilsvarende enormt konsum. Hver dag konsumeres flere tusinde flasker Dom Pérignon når der skænkes op på restauranter, barer, natklubber, hoteller, og på bedre flyrejser, ligesom der i private hjem verden over også drikkes Dom Pérignon i stor stil.

Når dette enorme konsum tillægges den ekstraordinært store efterspørgsel, som både skyldes drikkelyst og gemmepotentiale rækker de mange millioner flasker kun i begrænset omgang.

Eksklusivt forsalg – kun til investering

2008 Dom Pérignon forventes først at ramme butikker og restauranter i det tidlige forår, men Rare Wine Invest tilbyder allerede nu helt eksklusivt at man kan købe 2008 Dom Pérignon i forsalg.

Butiksprisen kendes først når varerne står i butikkerne, men 2008 Dom Pérignon handles allerede nu på det sekundære marked til €130, hvilket er i den lave ende af det spænd hvori Rare Wine Invest vurderer, den endelige markedspris vil ligge, når varerne bliver fysiske i markedet. 

Køb af vine i forsalg, samt nyligt frigivne vine, er i princippet altid forbundet med en risiko for at prisen på den korte bane vil ændre sig, når markedsprisen finder sit endelige leje – typisk indenfor det første år.

Rare Wine Invest tilbyder som de eneste af der kan investeres i årgang 2008 Dom Pérignon inden vinene bliver fysiske i markedet. Prisen på de €130 svarer til et premium på knap 20% sammenlignet med årgang 2006/2009. Til sammenligning betales der et premium på ca. 35% for årgang 2008 fra både Louis Roederer Cristal og Pol Roger Sir Winston Churchill.

2008 Dom Perignon

Rare Wine Invest mener

2008 Dom Pérignon er den fornemmeste afskedssalut som en kældermester kan forestille sig og de vil sammen gå over i historien.

Hele verden venter spændt på at 2008 Dom Pérignon bliver fysisk, og hos Rare Wine Invest anbefaler vi at investere i denne. 2008 Dom Pérignon bør, efter vores mening, indgå i enhver seriøs vin-portefølje.

Det er flere år siden at vi fik de første forespørgsler på muligheden for at forudbestille årgang 2008 og ventelisten er allerede lang, men der er på nuværende tidspunkt volumen til, at også nye investorer, som ikke står på venteliste, kan investere.

Dette er din mulighed for at tilkøbe en fornuftig mængde 2008 Dom Pérignon til din vin-portefølje, til en pris som vi vurderer til at være i den lave ende af det spænd, den endelige markedspris forventes at lægge sig i.

Køb Dom Pérignon i eksklusivt forsalg i dag:

VinScoresPris / fl.
2008 Dom Pérignon (OC6)JS 98 / AG 98+ / RJ 98€130,00

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.