Investeringstips - Champagne - 28. marts 2019

2008 Perrier Jouët Cuvée Belle Epoque - den bedste nogensinde!

Perrier Jouët har med husets årgang 2008 opnået den højeste score på deres Cuvée Belle Epoque nogensinde! Men også årgang 2012 gemmer på et attraktivt potentiale.

Perrier Jouët Belle Epoque: To årgange med stort potentiale!

Champagnehuset Perrier Jouët har med deres årgang 2008 opnået deres højeste score nogensinde for deres topcuvée Belle Epoque! Selvom årgang 2008 dermed ligner en oplagt investering, gemmer der sig i 2012 Belle Epoque endnu et skjult investeringspotentiale!

Læs mere under billedet

Domaine Perrier Jouët Domaine Perrier Jouët

200 års ægteskab

For at finde starten på historien om det hæderkronede champagnehus, Perrier-Jouët, skal vi over 200 år tilbage, helt præcist til år 1811. Ægteparret Pierre-Nicolas Perrier og Rose Andélaide Jouët drev på dette tidspunkt en korkfabrik i Épernay, lige i hjertet af Champagne.

Efter blot et års ægteskab sadlede parret imidlertid om og begyndte at producere champagne af høj kvalitet, på selvsamme matrikel, hvor korkproduktionen tidligere var foregået. Druerne i produktionen blev hentet fra champagnekommunerne Avize og Cramant – kommuner der den dag i dag fortsat er Champagnes højborg for druer af den absolut højeste kvalitet til champagneproduktion.

Ægteskabet viste sig hurtigt at være stærkt og forretningsdygtigt. Mens fruen i huset fokuserede på vinmarkerne og vinproduktionen, varetog Perrier selv alle aspekter af salg og markedsføring. Kun fire år efter det hele startede åbnede huset for eksport til Storbritannien og allerede i 1836 til USA. Præcis USA skulle senere vise sig at blive et særligt vigtigt marked for huset.

I dag ejes Perrier Jouët af den franske spiritusgigant, Pernod Ricard. Ifølge den svenske champagne-guru Richard Juhlin, er Perrier Jouëts arv varetaget rigtig flot, hvilket bestemt ikke altid er tilfældet når konglomerater køber op. Perrier Jouët lever, trods ejerskabsstrukturen, sit eget liv og sætter fortsat alt ind i jagten på den perfekte champagne igennem husets prestige cuvée, Belle Epoque.

Verdens ældste champagne

I 2009 blev et stykke verdenshistorie på flaske åbnet i en af Perrier Jouëts dybe kældre. I en ceremoni med 12 af verdens absolutte førende vinkritikere blev en flaske 1825 Perrier Jouët åbnet og smagt – en champagne der af Guinness World Records er anerkendt som verdens ældste.

Smagningen var overordnet set en succes og den gennerelle dom var at den 184 år gamle champagne smagte bedre end mange sammenlignelige, men yngre champagner.

Flasken var én ud af tre eksisterende flasker fra denne årgang, men Perrier Jouët har ingen umiddelbare planer om at åbne de to resterende. En god anledning kunne dog siges at være flaskernes 200-års jubilæum i 2025.

Dekadent champagne + Art Nouveau = Belle Epoque

I dag producerer Perrier Jouët i omegnen af 3 mio. flasker champagne om året. Denne produktion er fordelt på et bredt sortiment fra husets standard cuvée, Grand Brut, til den fantastiske prestige cuvée Belle Epoque, som bedst kendes på sin karakteristiske blomster-malede flaske.

Belle Epoque så dagens lys i slutningen af 1950’erne som et resultat af Perrier Jouëts kontinuerlige stræben efter perfektion. Man var mellem ejer, marketingdirektør og kældermester imidlertid enige om at flasken til denne champagne skulle afspejle indholdet, og søgte inspiration i en gammel flaske der var fundet i et af husets baglokaler. Den gamle flaske, smukt dekoreret med en vifte af glaserede anemoner var udført i 1902 af glaskunstneren Emile Galle, der i dag regnes for en af de mest betydningsfulde figurer i den franske art nouveau bevægelse.

Udtrykket på flasken er i dag blevet Perrier Jouët Belle Epoques karakteristiske kendetegn og de smukke blomster har bidraget til at både Perrier Jouët og særligt Belle Epoque nyder kæmpe popularitet – særligt i USA, der de seneste seks år hvert år har øget importen af champagne.

2008 Belle Epoque

Den bedste Belle Epoque nogensinde!

Der hersker ingen tvivl om at Perrier Jouëts Belle Epoque er noget helt særligt, men det er alligevel i 2008 lykkedes huset, at hæve kvaliteten af deres prestige cuvée til det absolut højeste niveau nogensinde. 2008 var et fuldstændig excellent år i Champagne og Perrier Jouët har formået at maksimere årgangens enorme potentiale.

Champagneguruen Richard Juhlin, som er verdens førende champagnekritiker, har smagt og bedømt i store træk samtlige årgange af Belle Epoque, og har med 97 point vurderet årgang 2008 til at være den bedste Belle Epoque nogensinde. Ingen andre årgange har fået 97 point, og kun to årgange (2002 og 1964) har scoret 96 point.

Med 97 point er 2008 Belle Epoque uden sammenligning den bedste champagne som Perrier Jouët nogensinde har produceret, og der vil formentlig gå lang tid før vi vil se en årgang herfra i tilsvarende kvalitet.

Pris vs. scores

Når pris og kvalitet sammenlignes på de seneste 11 årgange af Belle Epoque, fremstår årgang 2004 og 2006 relativt billige.

Den virkelig interessante historie finder vi imidlertid i årgang 2008, hvor en relativt lav pris ikke matcher årgangen med den højeste score til dato. Dette gør at årgang 2008 på nuværende tidspunkt fremstår decideret billig og efterlader en stor mulighed for prisstigninger, hvis der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet – og det er der oftest. I tillæg dertil er der tale om en topårgang i Champagne, hvilket også kan medvirke til, at prisen skal høre til i den høje ende, som det eksempelvis ses i årgang 1996 og 2002.

Når der kigges på årgang 2012, er det helt store spørgsmål stadig hvad scoren bliver, da ingen kritiker endnu har anmeldt denne. Det eneste vi ved er, at årgang 2012 er spået til at blive en topårgang i Champagne, og det giver muligheder for, at Perrier Jouët, når årgang 2012 anmeldes, endnu en gang anderkendes for sin topkvalitet.

Læs mere om et muligt overset potentiale i årgang 2012 under diagrammet.

Belle Epoque: Priser vs. scores Sammenligning af scores fra Richard Juhlin og markedspriser pr. marts 2019 for de seneste 11 årgange af Belle Epoque. Ingen kritikere, herunder også Richard Juhlin, har endnu vurderet 2012 Belle Epoque.

Årgang 2012: Vinanmelder kan sende prisen på himmelflugt

Mens 2008 Belle Epoque i dag løber med al opmærksomheden, er der rigtig god grund til også at kigge i retning af Perrier Jouëts årgang 2012. Mens årgang 2008 er anmeldt og anerkendt, findes der imidlertid ingen anmeldelser af 2012 Perrier Jouët Belle Epoque.

Bare én god anmeldelse kan få rampelyset til at falde på en given vin, og mange vindrikkere retter sig i høj grad efter netop anmeldelsernes dom. Det bedste eksempel er, når en vin scorer 100 point, og prisen til tider flerdobler.

Set i lyset af at 2012 var en stor champagneårgang og Perrier Jouët har vist kapacitet til at løfte kvaliteten af Belle Epoque til helt nye højder med årgang 2008, kan årgang 2012 gemme på et stort uforløst potentiale, og den nuværende pris, som allerede ser billig ud, kan komme til at ligne en decideret foræring.

Mens topårgangen 2008 handles til €130 kan 2012 Belle Epoque købes til blot €105, hvilket svarer til en vintagerabat på over 20 %! Set i lyset af, at årgang 2012 af flere spås et potentiale på niveau med årgang 2008, er dette noget af en prisforskel. Hvis scoren på 2012 Belle Epoque viser sig at være tilsvarende årgang 2008, kan der være en stor gevinst at hente i at investere i årgang 2012 Perrier Jouët Belle Epoque, inden alverdens vinelskere får øjnene på for den.

De første 2008 Belle Epoque er allerede solgt De første 2008 Belle Epoque er allerede lagt i porteføljer og opbevares i Vester Hassing på Nordens eneste toldoplag for vin.

Rare Wine Invest mener

Perrier Jouët Belle Epoque fremstår med både årgang 2008 og 2012 som oplagte champagneinvesteringer.

2008 Belle Epoque er den bedste champagne verdenen nogensinde har set fra Perrier Jouët, hvilket vil gøre den populære blomstrede champagne særligt attraktiv i fremtiden. Dette særligt i takt med at man i fremtiden i høj grad vil komme til at kigge tilbage på den legendariske årgang 2008 – ligesom vi i dag ser det med årgang 2002 og 1996!

2012 Belle Epoque er som et ubeskrevet blad fra en stor og lovende champagneårgang. Blot én enkelt god anmeldelse kan udløse det endnu uforløste potentiale, og Belle Epoque vil blomstre og prisen skyde i vejret.

Med årgang 2008 og 2012 leverer Perrier Jouët Belle Epoque store muligheder for afkast. Investerer man i begge, sikres der oveni købet både potentiale på den korte og den lange bane – med mulighed for en snarlig god anmeldelse af 2012 Belle Epoque og med 2008 Belle Epoques store format!

Invester i Perrier Jouët Belle Epoque i dag:

ÅrgangVol.EnhedAntalPris*
2008750 ml.OC6120€130
2012750 ml.OC6120€105

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel.
Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske.
Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.