Investeringstips - Italien - 2. juli 2019

Italiensk potentiale: Invester i den bedste Ornellaia nogensinde

Årgang 2016 er den bedste Ornellaia nogensinde og med en mindre produktion end normalt, bærer denne supertoscaner stærkt italiensk potentiale.

Ornellaia - en toscansk perle

Årgang 2016 er den bedste Ornellaia nogensinde og med en begrænset produktion og et omdømme som en af de største og mest Bordeaux-inspirerede supertoscanere, vil denne perle være attraktiv i enhver vinkælder!

Tætte relationer blandt de største supertoscanere

Ornellaia er trods en særdeles kort historie blevet et af de største vinnavne i Toscana, og med tætte relationer til Sassicaia, Toscanas andet helt store navn, har Ornellaia måske haft den medvind der skal til, for at blive den største supertoscaner nogensinde.

Der kan i dag trækkes mange paralleller mellem Ornellaia og Sassicaia når der kigges på husenes historie. Grundlæggeren af Sassicaia, Mario Incisa delle Rocchetta plantede husets første vinmarker i 1940’erne – angiveligt med afklip fra Bordeaux-legenden Lafite Rothchild. Ornellaia blev grundlagt i 1981 af Marchese Lodovico Antinori, fætter til Sassicaia stifterens barnebarn. Den tætte relation skal desuden også forstås i bogstavelig forstand, da Ornellaia sågar ligger tilstødende til Sassicaia i den nordlige del af Toscanas vincentrum, Bolgheri.

1985 blev den første årgang af Ornellaia, men har ikke kunne anses som en værdig konkurrent til Sassicaia før slutningen af 1990’erne, hvor en stadig stigende kvalitet har ledt til at Ornellaia i dag supplerer Sassicaia som en af de største supertoscanere. Ornellaia har de seneste 15 år produceret vin der kan betegnes blandt Italiens bedste og priserne begynder ligeledes at afspejle denne position. Det hele er indtil videre kulmineret med årgang 2016, der uden sammenligning er den bedste Ornellaia til dato.

Ornellaia production

Topårgange sætter nye højder for italiensk vin

2015 var et fantastisk år i Toscana og med store frigivelser fra Sassicaia, Ornellaia, Solaia m.fl. er der blevet skrevet et nyt imponerende kapitel der understøtter supertoscanernes fremmarch. Mod alle odds står sol og måne igen på linje i 2016 og alt går op i en højere enhed, hvilket gør at 2016 blandt mange kritikere vurderes at have overgået den foregående topårgang.

Der er ingen tvivl om at årgangene 2015 og 2016 har bidraget til at løfte toscansk vin op på et nyt højt niveau og vinene fra 2016 står i dag som regionens funklende stjerner.

Super toscaner-rabat på bedste Ornellaia til dato

2016 Ornellaia er den største og bedst bedømte Ornellaia til dato, og de førende vinkritikkere leverer imponerende point, der placerer netop denne vin blandt de bedste og mest efterspurgte italienske vine.

Kigges der på 2016 Ornellaia i investeringsperspektiv, er det nærliggende at sammenligne med naboens 2016 Sassicaia, der trods endnu at måtte betragtes som værende den største af de to, på mange plan er sammenlignelig:

VinWAVIJSGennemsnitPris*
2016 Ornellaia9896+9897,33€ 155
2016 Sassicaia10096+9797,66€ 220
WA: Robert Parker Wine Advocate VI: Vinous JS: James Suckling

2016 Sassicaia er af Wine Advocates Monica Larner blevet belønnet med de magiske 100 point, hvilket er første gang siden årgang 1985. På trods af dette, lander 2016 Ornellaia på et gennemsnit på 97,33 point overfor 97,66 til Sassicaia. Hertil skal der lægges at prisen generelt er lavere på Ornellaia, hvorfor investering i årgang 2016 heri, fremfor Sassicaia, giver investoren en kontant rabat på ca. 25 % der kun bidrager yderligere til investeringspotentialet.

Begrænset produktion i 2016

Trods tårnhøj kvalitet i årgangens udbytte bød 2016-sæsonen på udfordrende forhold, der hos Ornellaia, ligesom flere andre steder i regionen, resulterede i mindre høstudbytte og dermed ultimativt en mindre produktion. Mere specifikt betyder det, at den normale produktion af Ornellaia på mindre end 150.000 flasker, er begrænset til omkring 114.000 flasker fra denne monumentale topårgang. Dette betyder i sagens natur at der vil gå kortere tid før denne årgang forsvinder fra det primære marked end normalt og efterfølgende vil blive sværere at skaffe. Læg hertil at 2016 er den bedste årgang i Toscana i nyere tid, hvilket blandt vinkendere, -samlere og -drikkere vil gøre 2016 Ornellaia yderst attraktiv i fremtiden også.

2016 Ornellaia

Italiensk garant for value-for-money-investering

De investeringsegnede italienske vine, leverer generelt set flot investeringspotentiale til en særdeles attraktiv pris. Der er på mange måder langt op til de store franske ikoner, og særligt prisdifferencen mellem de bedste franske og bedste italienske vine er til at få øje på.

Selvom købekræften til verdens dyreste vine er kraftigt stigende, er der fortsat et kæmpe vindrikkende segment til vinene fra næstøverste hylde, herunder Ornellaia. Det betyder at de bedste supertoscanere er stærke value-for-money-investeringer og 2016 Ornellaia synes, alt taget i betragtning, decideret billig.

Rare Wine Invest mener

Vi har store forventninger til 2016 Ornellaia, hvorfor vi ligeledes anbefaler denne supertoscaner. Investeringspotentialet er ikke til at overse, når årgang 2016, som den ultimativt bedste nyere årgang, holdes sammen med den imponerende kvalitet og den begrænsede produktion, sammenlignet med tidligere årgange.

Prisen er i øvrigt særledes attraktiv, sammenlignet med Sassicaia og i endnu højere grad, hvis der sammenlignes med de store investeringsegnede franske vine.

En investering i Ornellaia, er en tro på at også verdens næstbedste vine vil opleve større popularitet, som verdens bedste vine gør, og at der bliver flere købere til eksempelvis Ornellaia, hvis de dyreste vine bliver endnu dyrere.

2016 Ornellaia er en perfekt mulighed for at udvide sin position i italiensk vin, eller øge sin sikkerhed ved at forøge spredningen i sin eksisterende portefølje. 

2016 Ornellaia OC6 2016 Ornellaia

Invester i dag og få stort italiensk investeringspotentiale til lav pris:

ÅrgangVinVol.PakningPris*
2016Ornellaia0,75OWC6€ 155
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Forudsætter en samlet investering på min. EUR 10.000 (75.000 DKK). Mindste ordrestørrelse € 1.500.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.