Investeringstips - Whisky - 25. juli 2019

Macallan Lalique: Ekstraordinært højt afkast til ekstraordinær investering!

Whisky er en kategori der bliver ved med at vise stort investeringspotentiale. Eksempelvis er 108 % i afkast på blot 36 mdr. en realitet når det gælder Macallan Lalique 65 års

Kun 450 flasker frigivet på verdensplan

I 2016 markerede The Macallan afslutningen på The Lalique Collection med frigivelsen af sjette og sidste frigivelse i serien med Macallan Lalique 65 års ”Peerless Spirit”. Der blev kun frigivet 450 flasker på verdensplan af hvad der ifølge Macallan selv, er noget af det ældste og mest sjældne whisky destilleriet nogensinde har frigivet – noget der i dag kan ses på prisudviklingen!

Du har nu en unik mulighed for at investere i en af disse sjældne skønheder!

€ 31.750 i afkast. På tre år. På én flaske whisky.

Macallan har for længst cementeret sin status som en af de vigtigste leverandører af sjælden og eksklusiv whisky med stort investeringspotentiale. Samlere og whisky-connaisseurs er enige og de 450 frigivne flasker Macallan Lalique 65 års har langt fra været nok til at mætte markedet. Dette har resulteret i kraftige prisstigninger der siden frigivelsen medio 2016 har udviklet sig således:

Macallan Lalique investering

Ovenstående viser tydeligt, at Macallan Lalique 65 års allerede fra frigivelse var emne for prisstigninger, hvilket blandt vin og spiritus under normale omstændigheder, først sker når der meldes udsolgt fra producenten. Fra midten af 2018 tog prisstigningerne for alvor fart, hvilket vidner om en enorm interesse og efterspørgsel og desuden hvor svære flaskerne er at skaffe.

Macallan Lalique 65 års har givet et afkast på mere end 108 %, svarende til hele € 31.750, på blot 36 måneder!

Den falske 7'er

Macallan Lalique The Six Pillars Collection blev skabt til seks frigivelser, men fik alligevel en syvende tilføjelse. The Macallan Lalique 72 års blev frigivet uden om The Six Pillars Collection, men med en decanter ligeledes skabt af Lalique anser de fleste whiskykendere denne som kronen på værket, selvom at den ikke rigtig kan betragtes som en syvende frigivelse.

The Macallan Lalique 72 års blev frigivet i foråret 2018 til over € 53.000 pr. flaske. En frigivelsespris der bl.a. resulterede i kraftige prisstigninger på Macallan Lalique 65 års som tydeligvis ses på ovenstående graf.  

Macallan in Lalique 72 års Macallan Lalique 72 års The Genesis Decanter

Sit livs bedste investering..

Det kan være overskriften på historien om en investor der i starten af 2017 kom med pose penge, der skulle yngle. Valget faldt på Macallan Lalique 65 års, der midt i februar 2017 blev solgt for € 32.750. 20 måneder senere, i efteråret 2018, skulle gevinsten realiseres og prisen var da € 52.500 – et afkast på over 60 %!

Nå ja, investoren kunne forresten glæde sig over at have købt to flasker i første omgang og dermed muligvis have lavet sit livs bedste investering.

Macallan Lalique Collection – en enestående investering

Det famøse skotske whiskydestilleri Macallan indledte i 2005 et samarbejde med det legendariske franske juveler- og glaskunstfirma Lalique – et samarbejde sat i verden for at indkapsle noget af det bedste og mest sjældne whisky Macallan kunne præsentere, i decantere der skulle afspejle indholdets eksklusivitet og unikhed. Resultatet blev Macallan Lalique The Six Pillars Collection der med seks enestående frigivelser har stjålet rampelyset på whiskyscenen siden den første lancering i 2005. Hver frigivelse er begrænset til mellem 400 og 470 eksemplarer og et komplet sæt er i dag et uhyre sjældent samlerobjekt og har desuden været en ekstremt god investering.

Frigivelsespriserne fra Macallan var højere end hvad man tidligere har set, men dette skulle kun blive starten:

EditionFrigivelsespris
Lalique I - 50 years€ 5.000
Lalique II - 55 years€ 9.000
Lalique III - 57 years€ 12.000
Lalique IV - 60 years€ 16.000
Lalique V - 62 years€ 20.000
Lalique VI - 65 years€ 29.000
Total€ 91.000
Alle priser eks. told, moms og afgifter

I maj 2018 udbød Rare Wine Invest, for første gang i Danmarks historie, en komplet samling af Macallan Lalique The Six Pillars Collection* til investering. Denne blev solgt ganske kort tid efter € 440.000 og vurderes i dag til omkring € 575.000. Et potentielt afkast på € 135.000 eller 23 % på bare 14 måneder.

Samlingen i sig selv er uhyre sjælden, men selv i denne prisklasse skal der også tillægges et løbende konsum der kun gør samlingerne endnu mere sjældne. Køberen af samlingen i maj 2018, en kvindelig asiatisk whisky-enthusiast, er et strålende eksempel på dette. Hun ejede en komplet samling i forvejen, men begærede den så meget, at hun ganske enkelt måtte eje en samling mere - en til at drikke og en til at gemme!

Læs om første gang en Macallan Lalique Collection blev sat til salg i Danmark: Macallan Lalique Legacy Edition

*også kaldet Macallan Lalique Legacy Collection

Whisky blandt verdens bedste investeringer

Whisky-kategorien må for alvor siges at være interessant i et investeringsperspektiv, og med en interesse og efterspørgsel der kun er steget de seneste mange år, er vi for længst forbi hvad der kunne kaldes en trend. Ifølge Frank Knights The Wealth Report, har whisky været den absolut mest profitable alternative investering med en værdistigning på 582 % i løbet af de seneste 10 år. Det er de bedste, dyreste og mest sjældne flasker der flytter sig for investorerne, og interessen i netop disse kan også aflæses i rekordhammerslaget på hele 1,2 mio pund (over 10 mio. kr.) for én flaske whisky på Christie's auktion i London i november 2018.

Flasken det drejede sig om var ligeledes fra Macallan, nemlig en Macallan 60 års med en håndmalet flaske af den irske kunstner Michael Dillon. 

Selvom vin er vores primære fokus indeholder mange af vores investoreres porteføljer også whisky, da netop denne kategori har vist sig i mere end 10 år at være et attraktiv sted at investere.

Macallan Lalique 65 års Macallan Lalique 65 års

Invester i Macallan Lalique 65 års

Kontakt os og hør mere om dine muligheder for investering i en af verdens mest eksklusive whiskyer.

WhiskyPris
Macallan Lalique 65 års€ 61.000

*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet investering på min. € 10.000 (75.000 kr.)

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.