Investeringstips - Champagne - 23. august 2019

Unik mulighed for at investere i totalt udsolgt årgang fra Pommery

Helt usædvanligt, har du nu, fem år efter frigivelsen, en allersidste chance for at investere i 2002 Cuvée Louise, inden den for alvor kan begynde at stige i pris.

Sidste chance

Siden Pommery for tre år siden kunne melde udsolgt af årgang 2002, er prisen steget med 35%, og med en produktion på omtrent 100.000 flasker per årgang, er disse flasker spredt for alle vinde, og dermed er betingelserne for solide prisstigninger opfyldt.

Under normale omstændigheder, ville ovenstående også betyde, at det ikke længere var muligt at investere i denne vin, da den slet og ret ikke ville kunne findes i markedet i en fornuftig volumen til den rigtige pris.

Da vi i april 2018 udsendte et investeringstip på Cuvée Louise, var det med en formodning om, at det ville blive sidste chance for at investere. Chancen for at investere i 2002 Cuvée Louise burde for længst være forpasset, men vi har, til vores egen overraskelse og begejstring, skaffet yderligere 600 flasker, som sælges eksklusivt til investorer - Alt andet ville være en spildt mulighed.

Helt usædvanligt, har du nu, fem år efter frigivelsen, en allersidste chance for at investere i 2002 Cuvée Louise, inden den for alvor kan begynde at stige i pris.

1. klasses champagne til kenderne

Pommery Cuvée Louise blev lanceret i 1979 som husets prestige cuvée og er siden da kun produceret i 18 årgange. Cuvée Louise produceres blot i omegnen af 100.000 flasker pr. årgang, hvilket gør disse flasker til sjældne syn – særligt hvis man ønsker ældre årgange.

Pommerys Cuvée Louise er ikke et brand på niveau med Dom Pérignon og Cristal, men hører dog fortsat til i champagnes bedste selskab. Vinen har en stor stjerne blandt vinkendere og champagneentusiaster, som hylder Cuvée Louises kvaliteter og det ekseptionelle forhold mellem kvalitet og pris, som placerer Cuvée Louise i et sweet spot. Lufthansa serverere helt eksklusivt, årgang 2004 Pommery Cuvée Louise på deres 1. klasses flyvninger, hvilket siger lidt om, hvilken liga Cuvée Louise tilhører.

Invester i 2002 Pommery Cuvée Louise Pommerys kældre er fyldt med kunstinstallationer og statuer - i særdeleshed et besøg værd!

35 % i afkast allerede, men står for foden af bjerget

I april 2018 anbefalede vi første gang Pommery Cuvée Louise, en anbefaling der helt konkret gik på årgang 2002. Dengang var anbefalingen drevet af en påfaldende lav markedspris – både set i forhold til årgangens kvalitet, samt at den svagere årgang 2004 blev handlet til 10 % dyrere end årgang 2002. Prisen på årgang 2002 var dengang € 60 pr. flaske, og prisen siden da er steget med 8 % til € 65 i dag.

Læs investeringstippet fra april 2018 her: Investeringstip: 2002 Pommery Cuvée Louise

2002 Pommery Cuvée Louise blev frigivet i 2012 til en pris på € 48 pr. flaske hvilket også i runde tal forblev prisen indtil Pommery midt i 2016 har måtte melde udsolgt. Udsolgt fra producenten betyder at markedet nu sætter prisen, hvilket under normale omstændigheder er startskuddet for begyndende prisstigninger. Sådan gik det også for 2002 Cuvée Louise, hvor prisen begyndte at stige, i takt med at udbuddet faldy. Resultatet af dette har været at prisen på 2002 Pommery Cuvée, siden midten af 2016, er steget med 35 %. Et solidt afkast allerede, men kun et forvarsel, da årgang 2002 i overført betydning, står for foden af bjerget, og har de store prisstigninger til gode.

Champagnes koldeste kældre - Pommery Pommery har kældre der er blandt Champagnes koldeste

Champagnes koldeste kældre

Kældrene under champagnehuset Pommery er en smule køligere end mange andre steder og blandt de koldeste i Champagne – her er der nemlig blot ca. 10 grader sammenlignet med ca. 12 grader som er gængsen blandt mange øvrige champagnehuse. Dette gør en enorm forskel, da både champagne og vin udvikler sig langsommere ved lavere temperaturer. Det giver en højere kompleksitet uden at gå på kompromis med friskheden, og Cuvée Louise er derfor både ung og spændstig når den frigives efter 13-14 år på restgær i slottets kælder. Sammen med Krug, hører Pommery til blandt dem som frigiver deres champagne senest.

Ekstra potentiale i frigivelse af årgang 2008

Mens mange store huse allerede har frigivet deres årgang 2008, er Pommery endnu et stykke derfra. Årgang 2006 er næste årgang i rækken, og med en forventet frigivelse i 2020 skal vi nok hen mod 2022 førend vi ser deres årgang 2008. Denne årgang forventes til gengæld at blive monumental, og frigivelsen af årgang 2008 vil kunne sætte fart i prisudviklingen på de øvrige årgange af Cuvée Louise, herunder årgang 2002. En markedspris på mere end € 100 for årgang 2008 er slet ikke utænkelig, og i så fald forventer vi at prisen på den store årgang 2002 vil følge med op.

2002 Pommery Cuvée Louise til salg til investering 2002 Pommery Cuvée Louise

Rare Wine Invest mener

Rare Wine Invest anbefaler endnu engang 2002 Pommery Cuvée Louise til investering, da dette er en perfekt case på champagne fra næst-øverste hylde, der efterhånden sjældent dukker op på det globale vinmarked – dette er måske en af de sidste chancer nogensinde for at købe op i mængder.

Prisstigningen på 35 % de seneste 36 måneder validerer 2002 Cuvée Louises store potentiale, men de store prisstigninger vurderes fortsat at ligge i fremtiden. Prisen på årgang 2002 virker fortsat lavt, som vi ser det, er der kun én mulighed. Prisen på 2002 Cuvée Louise skal stige.

med kun 100.000 flasker pr. årgang er 2002 Cuvée Louise allerede ved frigivelsen en sjældenhed, og med fem år på markedet, er det formentligt yderst begrænset hvad der stadig findes af denne prestige cuvée fra en af Champagnes mindre top-producenter. For mens der trods alt er en vis gemmetradition fsva. de største mærker, gemmes Cuvée Louise kun i mindre grad, og det meste drikkes og forsvinder for evigt fra markedet.

En investering i 2002 Cuvée Louise er foruden alt overstående, en investering i at husets kommende årgang 2008, hvilken må forventes at blive den bedste og dyreste champagne frigivelse fra Pommery nogensinde, vil kunne skabe øget interesse omkring Pommery Cuvée Louise og trække priserne på de øvrige årgange op, og dermed accelerere fremtidens prisstigninger. I en fremtid hvor årgang 2008 vil blive handlet til rekordpris, vil den mere modne top-årgang 2002, synes endnu mere attraktiv end den allerede er i dag.

Invester i 2002 Pommery Cuvée Louise

Udnyt hvad der kan blive den sidste muligheder for at investere i den allerede sjældne 2002 Cuvée Louise.

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGANTALPRIS*
2002Pommery Cuvée Louise0,75OC6600€ 65,00

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.