Artikler - Whisky - 12. december 2019

Whisky: Richard Goodings ”Den perfekte samling”

Verdens måske vildeste whisky-samling sat til salg på auktion i henholdsvis februar og april 2020. Samlingen omtales ofte som "den perfekte samling".

Verdens måske vildeste whiskysamling

Whisky er populært som aldrig før, både blandt livsglade filantroper og hos seriøse investorer. Interessen forventes at strække sig langt ind i det nye år, hvor en af de vigtigste og mest værdifulde whisky-samlinger i verden nu kommer på auktion.

Mr. Richard Gooding var indtil sin død i 2014 i besiddelse af det, der ofte omtales som ”Den perfekte samling” og næste år kommer samlingen under hammeren hos Whisky Auctioneer.

Samlingen består af intet mindre end 3.900 flasker sjældne og spektakulære whiskyer. Blandt andet indeholder samlingen nogle af de mest ikoniske og efterspurgte whiskyer i verden.

investering i whisky Macallan Lalique the Six Pillars Collection - også omtalt som The Legacy Collection

Kronjuvelen i samlingen er et perfekt eksemplar af The Macallan 1926, der flere steder omtales som den hellige gral indenfor whisky. Netop The Macallan 1926 blev tidligere på året handlet som den dyreste whisky i verden, da auktionshuset Sotheby’s solgte et eksemplar til €1,7 mio.

Samlingen indeholder også et eksemplar af The Macallan Valerio Adami 1926 som senest blev handlet i 2018 til en pris på knap €1 mio. Whiskyen er en af kun 12 flasker med en særlig label designet af popartisten Valerio Adami. 

Mr. Richard Gooding var ikke ubekendt med flasker. Hans far grundlagde i 1936 The Pepsi Cola Bottling Company of Denver, en virksomhed som Richard Gooding selv overtog i 1979 indtil han i 1988 solgte virksomheden til PepsiCo, og dermed sikrede det økonomiske grundlag til en tilværelse som whiskysamler og filantrop.

Indtil for ganske nylig var samlingen opbevaret i Mr. Goodings ”pub” – et stort rum i hans eget hus, designet til at fremvise hver eneste flaske.

Samlingen sælges over to omgange fra den 7. - 17. februar og efterfølgende fra den 10. - 20. april 2020 og indeholder blandt andet også;

  • The Macallan 1926 Fine & Rare 60 Year Old. Rekordholder som verdens dyreste whisky lige nu.
  • The Macallan Valerio Adami 1926 60 Year Old. Sidst spottet til salg i 2018 hvor den satte den daværende verdensrekord for dyreste whisky.
  • The Macallan 50 Year Old Lalique Six Pillars Collection. En komplet samling af The Macallan I Lalique – læs mere om denne enestående samling her.
  • Springbank 1919 50 Year Old. En af blot 24 flasker nogensinde produceret.
  • Glenfiddich 1937 Rare Collection 64 Year Old. Den ældste og formentlig mest sjældne Glenfiddich overhovedet. Kun 61 flasker produceret.
  • Bowmore 1964 Black Bowmore 29 Year Old 1st Edition. Mr. Goodings yndlings dram.
  • O.O. Old Orkney Real Liqueur Whisky circa 1940s. Et fantastisk indblik i en helt anderledes whisky-æra end hvad vi kender I dag, fra det for længst lukkede Stromness distelleri.
  • Dallas Dhu 1921 Single Cask 64 Year Old. En historisk sjældenhed – aldrig tidligere set til salg på det sekundære marked.

Kunne du tænke dig at læse mere om investering i whisky kan du med fordel se på to af vores seneste cases her:

Macallan Lalique: Ekstraordinært højt afkast til ekstraordinær investering! 
Convalmore 32 års kåret til bedste whisky af Whisky Bible

Investering i Convalmore 1984 Comvalmore 32 års

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.