Investeringstips - Bourgogne - 28. april 2020

Drouhin leverer stærke afkast og bedste Amoureuses i generationer

Domaine Drouhin leverer perler med deres Les Amoureuses. De har outperformet vinmarkedet og de to seneste årgange er de bedste i generationer

Domaine Joseph Drouhin – blandt Bourgognes ældste

Domaine Joseph Drouhin er en af Bourgognes ældste og mest respekterede vinproducenter og har i 100 år bidraget til at sætte dagsordenen for det Bourgogne vi kender i dag.

Domænet blev stiftet i 1880 af en ung entreprenant Joseph Drouhin, der i en alder af blot 22 år overtog en handelsforretning der ernærede sig ved handel med vin.

Joseph havde et øje for kvalitet og begyndte hurtigt at investere kraftigt i vinmarker for at sikre sin forretnings adgang til druer af topkvalitet. Både navn og forretning blomstrede og den unge Joseph Drouhin havde næppe forudset at han på dette tidspunkt støbte fundamentet for vigtig vinhistorie og et prestigefyldt navn på den internationale vinscene.

112 fodboldbaners vinmark i Bourgognes smørhuller

Uanset om vinrejsen går til Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beaune eller Côte Chalonnaise vil man igen og igen støde på navnet Joseph Drouhin. For udover at være en særdeles respekteret og højtagtet topproducent, er Drouhin nemlig også en af Bourgognes største producenter. Domaine Drouhin ejer intet mindre end 80 ha vinmark hvor størstedelen er klassificeret Grand Cru eller Premier Cru – Bourgognes to fornemmeste klassifikationer. Af de 80 ha, der svarer til mere end 112 fodboldbaner, er næsten halvdelen beliggende i hhv. Côte de Nuits og Côte de Beaune der lige præcis er hjemsted for regionens absolut mest eksklusive vine og er i dag, næsten uden undtagelse, arnested for regionens investeringsegnede topvine.

Men selvom domænet tilsyneladende har haft fokus på størrelse og kvantitet, for så vidt angår areal, har Drouhin over årerne tilegnet sig dele af ikoniske marker og producerer i dag vin fra eksempelvis mytiske Musigny, hvor vinkenderen kan få en Musigny-oplevelse til bare en brøkdel af prisen sammenlignet med eksempelvis Domaine Leroys Musigny. Men Drouhin producerer også investeringsegnede vine på andre prestigefyldte marker som Clos de Vougeot, Corton-Charlemagne, Montrachet Marquis og Les Amoureuses – sidstnævnte med et investeringspotentiale der vil blive sat fokus på i dette investeringstip.

Invester i Domaine Drouhin Les Amoureuses Domaine Drouhin Les Amoureuses

Prinsessen i Chambolle-Musigny

Mens Henri Jayer har bidraget til at gøre Cros Parantoux til den mest berømte Premier Cru-mark i Vosne Romanée (og formentlig også resten af verden) har flere forskellige producenter i fællesskab gjort Les Amoureuses til den nok mest prestigefyldte og berømte Premier Cru i vinkommunen Chambolle-Musigny. Men selvom denne kommune også er hjemsted for de ikoniske Grand Cru-marker Musigny og Bonnes-Mares står Les Amoureuses for mange vinkendere blandt kommunens klareste stjerner og omtales gerne som prinsessen i Chambolle-Musigny.

Hyperbegrænset produktion: Godt halvt så stor som Romanée-Conti

De bedste vine fra Bourgogne er i høj grad kendetegnet ved at blive produceret i et særdeles begrænset omfang. I kombination med øvrige egenskaber, som eksempelvis høj kvalitet, giver den begrænsede produktion disse vine et særdeles attraktivt investeringspotentiale når efterspørgslen overgår udbuddet – og det gør den hurtigt når der kun er tale om få tusinde flasker på et godt år.

Domaine Drouhin er ingen undtagelse når det kommer til sublim kvalitet og hyperbegrænset produktion. Drouhin producerer nemlig kun i omegnen af 3.000 flasker Les Amoureuses i en almindelig årgang. For at sætte dette lidt i perspektiv kan det nævnes at der bliver produceret ca. 1.000 flasker Domaine Leroy Musigny, i omegnen af 5-6.000 flasker Romanée-Conti fra Domaine de la Romanée-Conti og ca. 10.000 Chambertin fra Armand Rousseau for at nævne nogle af de dyreste og mest eksklusive vine i verden.

Dette understreger i sagens natur hvor begrænset produktionen af Les Amoureuses er, og mens vinene i eksemplet er i en anden liga end Drouhins Amoureuses, og dermed emne for større bevågenhed, kan der samtidig argumenteres for at publikummet til Drouhins Amoureuses er væsentligt større kva prisen er en brøkdel. Dette kan give endnu større rift om de få tusind flasker der produceres om året – en mekanisme der kan være særligt attraktiv for vininvestoren.

En perle i Bourgogne - Drouhin Les Amoureuses Årgang 2017 og 2018 er ifølge Burghound de bedste siden årgang 1962

Drouhin Les Amoureuses slår vinmarkedet

Kigger vi på de historiske afkast for Domaine Drouhins Les Amoureuses bliver formatet af både producent og vin bekræftet og dermed ligeledes investeringspotentialet. Det historiske afkast i et hhv. to- og femårigt perspektiv ser således ud på tværs af årgang 2003-2015 af Domaine Drouhin Les Amoureuses:

PERIODE2 ÅR *5 ÅR **
Gennemsnitligt afkast24,72 %60,76 %
Gennemsnitligt årligt afkast i perioden11,68 %9,96 %
Baseret på handelsdata på årgang 2006-2015 af Drouhin Les Amoureuses fra Liv-ex. *På tværs af årgange der har været på markedet i minimum to år (2001-2015). **På tværs af årgange der har været på markedet i minimum fem år (2003-2012)

Som det kan ses i tabellen herover, har Drouhins Les Amoureuses været emne for flotte prisstigninger, både på den korte og mellemlange bane. Bemærkelsesværdigt er det, at denne vin har leveret særligt gode takter de seneste par år hvor vinmarkedet, og de finansielle markeder generelt, har oplevet modvind. Overskrifterne på denne uro har været urolighederne i Hong Kong, international handelskrig anført af USA og Kina, amerikansk straftold på fransk vin og senest den altoverskyggende corona-krise. Alligevel har Drouhins Les Amoureuses leveret et afkast på næsten 25 % de seneste 24 måneder, hvilket givet et annualiseret afkast på knap 12 %. Kigger man i et femårsperspektiv har Les Amoureuses givet et afkast på knap 61 %, mens RWI-indekset* har givet et afkast på knap 24 %, hvilket betyder at Domaine Drouhin Les Amoureuses har slået vinmarkedet, hvad angår prisstigninger.

*Et index sammensat af fire Liv-ex index: Bordeaux 500 (10 %), Burgundy 150 (40 %), Champagne 50 (30 %) samt Rest of World 50 (20 %) rebalanceret månedligt, omregnet til EUR.

Bedste Les Amoureuses siden 1962!

De to seneste årgange af Domaine Drouhins Les Amoureuses er fortsat så nye at de største kritikere i overvejende grad enten ikke har anmeldt den, eller kun givet de såkaldte barrel scores, der tjener som en vejledende score indtil det endelige produkt kommer på flaske og evalueres.

Både Wine Advocate og Vinous har endnu kun offentliggjort barrel score på den ene af de to årgange dette investeringstip omhandler og har sammen med James Suckling, efter vores viden, endnu ikke afgivet kritik af årgang 2018. Se fordelingen af point herunder:

Joseph Drouhin Les AmoureusesBHWAVIJS
201895---
20179594-9594-9595
BH: Burghound WA: Wine Advocate VI: Vinous JS: James Suckling

Således kan der argumenteres for at det primært giver mening at kommentere på Burghounds kritik og da man samtidig kan argumentere for at Burghound er den vigtigste autoritet når det isoleret set drejer sig om bourgognevinene, giver dette ganske fornuftig mening.

At både årgang 2017 og 2018 har fået 95 point af Allen Meadows Burghound er lidt af en sensation, når man skeler til de øvrige årgange; vi skal helt tilbage til årgang 1962 for at finde den seneste årgang Drouhin Amoureuses der af Burghound fik højere point end årgang 2017 og 2018. Samtidig er den seneste årgang der har fået lige så gode point årgang 1961.

95 point kan virke en anelse beskedent når der tales om verdens topvine, men når vi er i Bourgogne hvor konkurrencen er ekstremt hård, og 99 og 100 point-vinene er ekstremt kostbare er 95 point en del – særligt når de kommer fra Allen Meadows hos Burghound, der som den måske største bourgognespecialist er yderst nærig med sine point.

Alt dette ved vinkendere og bourgogneelskere og med årgang 2017 og 2018 er det nu muligt at købe de to bedste Les Amoureuses fra Domaine Drouhin i flere generationer.

Attraktiv bourgogne investering Domaine Drouhin Les Amoureuses leveres i OWC6

RareWine Invest mener

Domaine Drouhin er en producent af format hvilket både illustreres i det faktum at domænet er blandt de største topproducenter i regionen og desuden er repræsenteret på nogle af verdens mest berømte vinmarker. Drouhin er særdeles velrenommeret og kvaliteten i husets vine resulterer både i respekt og solidt investeringspotentiale blandt husets topvine.

En af disse er Les Amoureuses der med sublim kvalitet har produceret to årgange i træk, årgang 2017 og 2018, der ifølge Burghound er de bedste siden 1962.

Les Amoureuses har desuden outperformet vinmarkedet og leveret gennemsnitlige årlige afkast på 10 % og derover, uanset om vi kigger på en to- eller femårig bane.

Investeringspotentialet er ikke til at overse, men man skal være hurtig, beslutsom og have gode forbindelser hvis man vil have fingre i de attraktive flasker; der produceres nemlig kun i omegnen af 3.000 flasker Drouhin Les Amoureuses om året, hvilket er væsentligt færre end både DRCs Romanée-Conti og Armand Rousseaus Chambertin. Vinen er dog i en helt anden liga og prisklasse, men publikummet er dermed også langt større, hvilket samtidig betyder at der er endnu flere vinkendere der kan kappes om de yderst sparsomme mængder af disse attraktive vine.

Invester i Les Amoureuses fra Domaine Drouhin

Kontakt os via kontaktformularen herunder hvis du ønsker at investere eller høre nærmere om dine muligheder.

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGAntalPRIS*
2018Drouhin Les Amoureuses750OWC660€ 365
2017Drouhin Les Amoureuses750OWC660€ 340
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.