Investeringstips - Champagne - 14. september 2020

Nyeste årgang af notorisk sjælden champagne tilgængelig til investering – Selosse til de hurtige!

Jacques Selosse er indbegrebet af sjælden champagne, og mens potentialet er enormt, er prisen overraskende lav. Endnu...

Kendernes nørde-champagne

Vi har tidligere behandlet og anbefalet Grand Cru Millesime-champagnen fra den lille kultproducent Jacques Selosse, og selvom denne for mange menigmænd måske ikke ringer en klokke, er det noget champagne-verden absolut holder øje med.

Selosse er nemlig både en uhyrlig sjælden champagne og et enestående produkt. Tilmed kan Selosse handles til en særdeles attraktiv pris sammenlignet med andre topchampagner i så begrænset produktion. Køber man champagnerne mens de er unge er prisen overraskende lav, mens mere modne årgange allerede har set seriøse prisstigninger.

Læs mere om Selosses historie og baggrund i vores seneste Selosse-investeringstip fra januar 2020 eller fortsæt her og bliv klogere på potentialet i den senest frigivne årgang. Dette er i øjeblikket den eneste reelle mulighed for investering i denne ekstraordinært sjældne årgangschampagne.

Selosse – som set i Bourgogne

Modsat andre vinregioner opkøber de store champagnehuse store dele af druerne til deres produktion fra mindre producenter, hvor pris i høj grad er bestemt af kvantitet og geografiske grænser. Incitamentet, for at øge kvaliteten på bekostning af kvantitet og indføre tunge, manuelle arbejdsgange for at fremme det biodynamiske, er derfor begrænset. Anselme Selosse, søn af Jacques Selosse, og manden der har æren for Selosses succes, gik mod strømmen, indførte begge principper. I dag nyder han allerede status som kultproducent – en status der gør, at sommelierer, vinkendere og champagneelskere taler om Selosse med en endnu større hengivenhed, end de gør med de øvrige topproducenter.

Som en konsekvens af denne filosofi er Selosses samlede produktion uhyre begrænset – så begrænset at den ifølge flere vinmedier næppe overgår 50.000 flasker om året – og dette er inklusiv non vintage-champagnerne! Når det gælder husets eneste årgangschampagne, som dette investeringstip omhandler, produceres der kun i omegnen af 4.000 flasker på et år. Dette leder tankerne i retning af nogle af de mest eksklusive og kostbare vine fra Bourgogne, hvilket i champagneverden er decideret uhørt, medmindre man taler om nogle af de mest legendariske enkeltmarkschampagner som Krugs Clos du Mesnil og Clos d’Ambonnay – et fornemt selskab at være i, vel og mærket.

Dette gør årgangschampagne fra Jacques Selosse nærmest umuligt at opdrive, og skal det lykkedes bliver det i et tæt kapløb mod en stærk og nidkær fanskare, der ligeledes vil have del i mikroproduktionen af denne kultchampagne.

Attraktivt forhold mellem pris og kvalitet

Præcis som da vi i januar anbefalede årgang 2007 af Selosses årgangschampagne til investering, er der med årgang 2009 ligeledes et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig et stort potentiale for kraftige prisstigninger, hvis der kigges på de foregående årgange:

ÅRGANGWAVIRJPRIS
2002979796€ 800-850*
2005959696€ 600-625*
2006-9895€ 600-625*
2007-9795€ 475* (€ 445 i januar 2020)
2008**----
200997-96€ 485
*Anslået pris uden told, moms og afgifter i hele kasser og perfekt stand. Vurderet af RareWine Invest d. 14/9-20 **Endnu ikke frigivet

Udover et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet er årgang 2009 helt oppe blandt de bedste årgangschampagner fra Jaques Selosse. Wine Advocate giver den 97 point hvilket efter deres mening gør den, sammen med årgang 2002, til den bedste Selosse Grand Cru Millesime nogensinde. Champagne-connaisseuren Richard Juhlin er ligeledes imponeret og giver 96 point til årgang 2009, hvilket betyder, at den udelukkende er overgået af årgang 1998 og 1986.

Med andre ord er 2009 Selosse Grand Cru Millesime, udover at være særligt sjælden, med helt i toppen blandt de bedste årgangschampagner Jaques Selosse nogensinde har præsenteret.

RareWine Invest mener

Den gode Anselme Selosse, drivkræften hos Jaques Selosse, har med sin visionære og delvist revolutionerende tilgang til champagneproduktion skabt champagner uden egentlige sidestykker. Vel at mærke champagner, der på rekordtid har resulteret i en status som kultproducent og en dedikeret fanskare af passionerede champagneelskere.

Lige præcis dette er imidlertid sagens kerne når det kommer til investeringspotentialet i netop Jacques Selosses årgangschampagne Grand Cru Millesime. For i kombination med et unikt produkt og en massiv fanskare, der nærmest religiøst sværger til denne filosofi, produceres der, som konsekvens af samme filosofi, så lidt, at det får tankerne til at glide i retning af de mest kostbare bourgognevine.

Blot 4.000 flasker bliver der produceret af Jacques Selosses eneste årgangschampagne, og får man som investor fingrene i nogle af disse, har man udover champagne af uovertruffen kvalitet og med stort gemmepotentiale, ligeledes en fremtidig skat, der blot bliver mere og mere eftertragtet som årerne går.

Nåede du ikke at investere i seneste årgang, bliver dette formentlig din eneste reelle mulighed for at investere i årgangschampagne fra Jacques Selosse inden årgang 2008 frigives – en champagne, der om muligt kun bliver endnu sværere at opdrive, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Med andre ord: skal du udnytte muligheden for at investere i Selosse, er det nu.

NOTE: Mængden af 2009 Jaques Selosse Grand Cru Millesime er i sagens natur ekstremt begrænsede og som følge af efterspørgslen efter investeringstippet på årgang 2007 i januar, forventer vi ligeledes stor interesse for denne årgang.

Invester i 2009 Jacques Selosse Grand Cru Millesime

Kontakt os via kontaktformularen herunder hvis du ønsker at investere eller høre nærmere om dine muligheder.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS*
2009Selosse Grand Cru Millesime750OC6€ 485
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.