Investeringstips - Champagne - 1. december 2021

2008-champagne: Invester i Piper-Heidsieck Rare - kun frigivet 11 gange på 40 år.

Investering i 2008-champagner har allerede vist lovende takter for investorerne, og her er en af de sjældne frigivelser – tilmed en med 95 Juhlin-point.

Familien Heidsieck og de kendte

Det første Heidsieck champagnehus blev etableret helt tilbage i 1785, og senere blev familiefirmaet delt op i tre dele og hedder nu Heidsick Monopole, Chales Heidsieck og Piper-Heidsieck.  

Allerede i den spæde start havde de gode forbindelser til de kendte og berømte. Stifteren af Heidsieck champagnehus Florens-Louis Heidsieck gik til Marie Antoinette (dronning af Frankrig) for at få hende til at være den første ambassadør for Heidsieck Champagne.   

Gennem tiden har Piper-Heidsieck notorisk været gode til at markedsføre sig selv gennem filmstjerner og kendisser. Det var den første champagne på film i 1933 hos Gøg & Gokke i Ørkenens Sønner. Ydermere var datidens mest celebre skuespiller og ikon Marilyn Monroe kendt for altid at vågne op med et glas Piper-Heidsieck ved sin side.  

I 2011 overtog EPI group kontrollen med de to champagnehuse, samt flere andre aktiviteter. EPI har interesser i Biondi Santi i Brunello di Montalcino, samt Sogrape i Portugal, udover flere vinhuse i Frankrig. 

Piper-Heidsieck Rare i kvalitetsselskab med Krug og Salon

Piper-Heidsieck Rare er en helt unik champagne, hvor en stor andel af druerne kommer fra Montagne de Reims, hvilket ifølge kældermester Remes Camus, er med til at skabe en ekstraordinær champagne med anderledes intensitet og balance.   

Druerne til Piper-Heidsiecks prestige cuvée Rare udvælges fra nogle af de bedste parceller, Piper-Heidsieck har adgang til. Rygraden i 2008 årgangen kommer vanen tro fra Montagne de Reims, hvor druerne i 2008 var ekstra intense og med meget stor mineralitet. Dette balanceres dels af chardonnay fra grand cru-landsbyer i Cote de Blancs, samt pinot noir fra Ambonnay.   

Præcis de samme landsbyer som også leverer druer til nogle af verdens mest eftertragtede champagne, nemlig Krug og Salon.

En knopskydning i sjældent udbud

Piper-Heidsieck Rare er siden 2018 blevet markedsført som sit eget brand – ganske ligesom Moët et Chandon har udskilt Dom Pérignon fra deres officielle serie af vine. Dette for at give fuld fokus på alle aspekter, for at løfte niveauet på den alt overskyggende prestige cuvée. I en tid hvor der kommer mere og mere fokus på de bedste champagner på markedet, arbejder producenterne hårdt for hele tiden at levere champagne på et endnu højere niveau.  

1976 var første årgang for Piper-Heidsieck Rare, der blev født som et resultat af en fantastisk vækstsæson. Siden er der kun fremstillet Rare i 11 årgange. 1976, 1979, 1985, 1988, 1990, 1998, 1999, 2002, 2006 og nu 2008 – samt i rosé i 2007 & 2008. Til sammenligning er der endnu længere mellem frigivelserne hos Rare end hos ikoniske Salon, der ellers er notorisk ”berygtet” for sjældne frigivelser, og kun når kvaliteten er det ypperste. 

2002 Piper-Heidsieck Rare 2002 Piper-Heidsieck Rare

Vi har sagt det før: Årgang 2008 i Champagne var monumental

Det er heldigvis ikke første gang, du støder på en 2008-Chamagne i RareWine Invest-regi. Længe har vores sigtekorn nemlig været indstillet mod netop denne allerede nærmest ikoniske årgang, fordi den er mere end lovprist i champagneverdenen. Frigivelsen af Piper-Heidsieck Rare er stadig ny, og det giver investorerne mulighed for at være med fra start.  

De investorer, der tidligere har investeret i 2008-champagne fra de store huse, har fået en formidabel start på vækstrejsen med prisstigninger på helt op til 42 % på blot få år. Og det endda til trods for at det først er på den lange bane at de største stigninger forventes, men 2008 er bare noget ganske specielt, og efterspørgslen er derefter. 

Endnu en champagne har indfriet årgangsforventningerne

2008 Piper-Heidsieck Rare blev frigivet i juni 2021, fordi den først nu er ved at være i balance. Derfor er det heller ikke alle vinkritikere, der har vurderet den endnu. Dog har champagneguruen Richard Juhlin tildelt den hele 95 point, og Wine Advocate giver 93+ point hvilket understreger, at vi her har at gøre med en champagne, der har levet op til forventningspresset for magiske årgang 2008.  

Stort champagnekonsum tærer på mængderne

Verden er vild med champagne, og derfor vil der altid eksistere et ekstremt stort konsum af de boblende dråber. Der går derfor ikke længe, før de tilgængelige mængder er reduceret markant. Især ikke hos en champagne med et eksklusivt brand, høje scores og monumental årgang i ryggen.  

Derfor ynder mange at investere, mens mængderne stadig er tilgængelige, og prisen stadig er til at betale. Særligt ved en champagne som Piper-Heidsieck Rare, hvor der kun er udgivet 11 årgange på mere end 45 år.  

Priserne er allerede steget

Selvom 2008 Piper-Heidsieck Rare kun har været på markedet siden juni 2021, er den gennemsnitlige udbudspris* ifølge wine-searcher steget næsten 7 % på tværs af alle tilbud på platformen. Prisstigningen er altså sket på blot 4 måneder, hvilket er indledende indikation på efterspørgslen og ikke mindst, hvor priserne kan være på vej hen.  

*uden told, moms og afgift, i hele kasser og perfekt stand 

RareWine Invest mener

Hos RareWine Invest har vi en stående anbefaling af de bedste champagner fra 2008. Ikke mindst Piper-Heidsieck Rare, der allerede nu viser lovende takter. Og af den simple grund tilbyder vi nu Piper-Heidsieck Rare til investering.  

Her er der nemlig tale om en årgangschampagne fra et navnkundigt champagnehus, der ydermere associeres med hele verdens Marylin Monroe og produceres på de selvsamme druer, hvorfra Krug og Salon også opnår deres skyhøje kvalitet. 

Piper-Heidsieck er et stærk brand med en 2008-årgang, der får hele 95 point af champagneguruen Richard Juhlin. Kvaliteten kan ikke anfægtes. Læg hertil, at der kun er frigivet 11 årgange siden 1976, hvilket gør den sjælden og uden tvivl mere eftertragtet.  

Tilmed har vi allerede nu set bemærkelsesværdige prisstigninger på den korte bane, på de øvrige 2008 champagner som vi igennem de seneste 3 år har haft mulighed for at udbyde til investering. Det vidner om at hele verden kæmper om de eftertragtede mængder fra 2008, som allerede er enormt reduceret, og uhyre eftertragtet. Piper-Heidsieck Rare er ingen undtagelse, men her har du muligheden for at være med fra start.  

Investering i 2008 Piper-Heidsieck Rare

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2008Piper-Heidsieck Rare750OC6€120
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.