Investeringstips - Champagne - 14. maj 2020

2002 Krug Vintage: Udnyt stort uforløst potentiale

Krug er stedet at være hvis du tror på Champagnes store potentiale, og lige nu giver 2002 Krug Vintage dig mulighed for at udnytte et stærkt uforløst potentiale

Konge blandt konger

Skal kongen af prestige cuvéer udnævnes vil der være flere bejlere, og muligvis endnu flere meninger om hvilken og hvorfor eller snarer hvorfor ikke. Spørger man os, kommer vi ikke udenom Krug Vintage, der står som en klar stjerne på champagnehimlen, og endda overstråler store navne som Dom Pérignon og Cristal.

I forhold til kvaliteten er Krug Vintage enestående og den eneste, der for alvor tåler sammenligning med Krug er fænomenale Salon. Samtidig er Krug et topbrand på niveau med både Cristal og Dom Pérignon, hvilket der ligeledes ligger en stor værdi i for en investor.

Sammenligner vi kvaliteten mellem Cristal, Dom Pérignon og Krug Vintage, så tegner der sig et tydeligt hierarki:

Krug Vintage slår Cristal og Dom Pérignon *Her udelukkende medtaget årgange frigivet af alle tre huse (90, 95, 96, 00, 02, 04, 06)

Sløvt afkast tegner rigtig godt

Mens vi har været vidne til solide prisstigningerne på både Cristal og Dom Perignon, er Krug-priserne stagneret. Set i lyset af, at Krug historisk set har været en god Champagne-investering, og at omdømmet og kvaliteten hos Krug er højere end nogensinde, kan dette umiddelbart give anledning til panderynker – men der er en plausibel forklaring.

De seneste år har handlet om husenes frigivelser af den monumentale årgang 2008, og i det lys har Krugs frigivelser af årgang 2004 og 2006 ikke fået meget opmærksomhed. At al fokus har været rettet mod først Cristal, efterfulgt af Dom Perignon og senest Salons 2008 frigivelser, har måske været den største medvirkende årsag til, at vi de seneste 18-24 måneder har været vidne til stagnerende Krug priser, mens det øvrige marked er steget.

Således ser Krugs årgang 2002 relativt billig ud – både ift. de sekundære årgange fra Krug, men også sammenlignet med Cristal, som har hentet ind på Krug og Salon, som har lagt yderligere afstand.

Champagneinvestering – her får du i pose og sæk

Champagne er en kategori, der er kendetegnet ved stabile, løbende afkast og samtidig en høj grad af sikkerhed. Af samme grund betegnes champagne ofte som vinverdenens statsobligation, men trods dette ser vi samtidig det ene stjerneskud efter det andet, hvilket langtfra gør det kedeligt at investere i champagne.

Det være sig gældende da eksempelvis Salon steg 17 % på tre måneder sidste år, eller da Selosses non vintage-champagner steg 30-40 % på 12-24 måneder eller da Tattingers Comtes de Champagne i december 2019 havde set et gennemsnitligt årligt afkast på de seneste to år på knap 17 %. Og dette er blot for at nævne nogle enkelte solstrålehistorier.

Når dette er sagt bør investering i Champagne foretages med en lang tidshorisont for at opnå det fulde potentiale om end 2002 Krug Vintage blev frigivet i februar 2016, hvilket betyder, at den allerede er fire år inde i sin cyklus og du som investor køber nogle ”gratis” år.

Lige nu er et særdeles oplagt tidspunkt at købe 2002 Krug Vintage på, da Krug lige nu arbejder på en stor potentiel upside for dem der har investeret i Krug. Mere om det i næste afsnit.

Investering i verdens bedste champagne 2002 Krug Vintage er uden tvivl blandt verdens bedste champagner. Leveres i OC6.

Vi venter stadig på Krugs 2008-fyrværkeri!

De seneste år har været store i champagneverdenen. Her har det ene hus efter det andet præsenteret netop deres udgave fra den allerede legendariske årgang 2008. Det har været et sandt festfyrværkeri hvor vi samtidig kunne identificere spændende investeringscases i de omkringliggende årgange, som er steget i kølvandet på 2008’ernes rekordpriser, og har givet investorer flotte afkast i 2019. Det har ladet sig gøre fordi de nye 2008-frigivelser, nærmest uden undtagelse, efter frigivelsen blev handlet til skyhøje priser, der både har hævet baren for hvad nye årgange af topchampagne kan koste, og samtidig bidraget til at hæve priserne på de omkringliggende årgange. Eksempelvis steg årgang 2006, 2007 og 2009 af Louis Roederers Cristal 30-33 % på bare seks måneder i kølvandet på frigivelsen af 2008 Cristal. Ligeledes kan prisstigningen på ca. 17% på Salon på bare tre måneder formentlig tilskrives forventningerne til frigivelsesprisen på årgang 2008 fra Salon.

Om det bliver samme historie for Krug, når de frigiver deres årgang 2008, er ikke til at sige, men alle de samme betingelser er opfyldt og kombineres dette med hvad der ligner et uforløst potentiale i 2002 Krug Vintage jævnfør de udeblivende prisstigninger, er dette en rigtig spændende Krug-mulighed, der ikke kommer igen.

Ingen ved hvornår 2008 Krug Vintage frigives, men vi forventer at det vil ske i 2021 eller 2022.

RareWine Invest mener

Krug er blandt de største af de største, og uanset om det drejer sig om deres non vintage-champagne, Grande Cuvée, årgangschampagnen Vintage Brut, eller de legendariske enkeltmarkschampagner Clos du Mesnil og Clos d’Ambonnay, er der for alvor tale om noget særligt – og de excellerer alle i hver deres kategori.

Krug Vintage er med helt fremme uanset om der måles på kvalitet af champagnen eller styrken af brandet og med vores store forventninger til Champagne generelt, følger også store forventninger til netop Krug.

2002 Krug Vintage er i dag den største årgang af Krug Vintage på markedet, men trods dette har prisen stort set ikke ændret sig de seneste par år, selvom de sekundære årgange er steget i pris. Dette udløser stor spænding og et uforløst potentiale i topårgangen 2002, da prisen i en sådan situation oftere stiger på , end falder på de sekundære årgange – det gør lige nu at 2002 Krug Vintage er en endnu mere interessant investeringscase end normalt.

Hertil kommer det, at årgang 2002 er fire år fremme i sin cyklus, hvilket gør at du som investor er foran på point, da prisen ikke er steget tilsvarende - men champagnen fortsat er modnet, hvilket kun gør den mere attraktiv.

For at dette ikke skulle være nok har Krug-investoren en stor potentiel upside i den kommende årgang 2008, der uden tvivl kommer til at skabe enormt fokus og stor interesse for netop Krug når frigivelsen nærmer sig.

Invester i 2002 Krug Vintage

Kontakt os via kontaktformularen herunder hvis du ønsker at investere eller høre nærmere om dine muligheder.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS*
2002Krug Vintage Brut750OC6220€ 280
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.