Investeringstips - Bourgogne - 19. august 2021

2018 Coche-Dury Meursault Blanc

Går snakken på investering, er det oftere og oftere hvidvin, der blive nævnt – og med rette. Bourgogne er den ubestridte højborg, og Coche-Dury en af de ypperste producenter

2018 Coche-Dury Meursault – Hvidvinspotentiale fra Bourgogne

Her er muligheden for at investere i en af de fornemste producenter i Bourgogne. En producent, hvis hvidvine bliver nævnt på niveau med de fra Domaine Leroy og Domaine Leflaive. Nogle vil endda kalde Coche-Dury for kongen af Meursault, hvilket de færreste kan anfægte.

Dette er populære hvidvine med et stort konsum og samtidig et formidabelt potentiale til at udvikle sig over tid. Interessen for de bedste producenter i Bourgogne er skyhøj fra vinelskere, og efterspørgsel er som bekendt en hovedingrediens i enhver god investering. Ikke mindst 2018 Coche-Dury Meursault, der er en formidabel vin i en god årgang, men i et prisleje under de absolut største hvidvine. Det åbner for et stort konsum fra alverdens vinelskere – og netop konsumet er en anden af de essentielle ingredienser i en god vininvestering. Som oftest i Bourgogne er mængderne begrænsede, og dermed er vejen banet for en stabil investeringscase.

En af de største vinmagere på jorden

Coche-Dury beskrives altid med højtragende superlativer – og det med god grund. I dag står Raphael Coche bag roret, men hans far, Jean-Francois, er stadig med i både mark og kælder, hvor hans sans for kvalitetsrig vinfremstilling bliver udnyttet til fulde.

Faktisk har Robert Parker fra The Wine Advocate beskrevet Jean-Francois som ”en af de største vinmagere på planeten jorden”. Det siger ikke så lidt, når det kommer fra Parkers rutinerede vinanmeldende mund. 

Raphael Coche – fjerde generation på dette kult-domaine

Domaine Coche-Dury blev grundlagt i 1920’erne af Leon Coche, som købte nogle få vinmarker omkring Meursault. George Coche overtog senere roret og udvidede med små jordkøb. I 1973 tog sønnen Jean-Francois omhyggeligt over og førte domænet op ad rangstigen. Under hans krævende ledelse blev der dyrket ni hektar – Meursault, Puligny-Montrachet, Auxey-Duresses, Monthelie og Volna

Trygt overlod han virksomheden til sin søn Raphael i 2010.

Raphael Coche er manden, der tegner dette kult-domæne i dag. Ejendommen sender ikke meget over 3.500 kasser vin på markedet om året, men alligevel har de tilkæmpet sig en berømmelse på niveau med de absolut bedste, når vi taler om hvid Bourgogne.

Raphael går i både mark og kælder sammen med sin far. Passionen for især vinmarkerne holder Jean-Francois aktiv, når vinstokkene skal efterses. Hans viden og nærmest nørdede interesse for beskæring af vinstokkene er måske én af de små ting, der sender kvaliteten hos Coche-Dury helt i top.

Meursault – visitkortet fra Coche-Dury

Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet er de tre mest væsentlige kommuner, når det kommer til hvidvin fra Bourgogne.

Meursault udmærker sig ved at producere vine med god intensitet og stort potentiale. Coche-Dury har placeret sig øverst på vinpodiet i de seneste generationer i fornemt selskab med Leroy og Comtes Lafon.

Meursault er den eneste vin, man kan støde på i lidt større mængder fra Coche-Dury. Det gør dog på ingen måde dette til en vin, der findes på hvert gadehjørne, da vi stadig kun snakker om fire hektar med vinmarker fordelt indenfor Meursault-appellationen. Altså derfor klassisk Bourgogne med begrænset produktion.  

Hos Coche-Dury høstes tilmed markant lavere end de tilladte 64 hl/ha. Det betyder, at koncentrationen og kvaliteten af druerne er absolut i top. Generelt holdes traditionerne i hævd for at holde kvaliteten på et uforandret højt niveau.

2018 Coche-Dury: Det bedste, vi har set i det sidste årti

Raphael Coche har beskrevet årgang 2018, som en varm og tør årgang, der producerede kvalitetsvin. 2018 var også året, hvor kraftige vinde efterlod jorden sprækket og revnet. Til trods for lidt hårde vejrvilkår, udtaler Coche:

”Udbyttet var faktisk ret godt og det bedste, vi har set i det sidste årti”

Begejstringen af årgang 2018 bakkes op udtalelser fra både Burghound og The Wine Advocate. Burghound tildeler 2018 Coche-Dury Meursault flotte 92 point og udtaler:

“Også denne er meget imponerende på grund af sit niveau og især på grund af den fremragende dybde”

The Wine Advocate er enige i de 92 point, og udtaler:

”Vinen er virkelig meget lovende”

RareWine Invest mener

Coche-Dury har for længst slået fast, at de hører til blandt topproducenterne i Bourgogne, og det er selvfølgelig en plads, der forpligter. Med årgang 2018 Meursault Blanc viser de endnu engang, at de arbejder seriøst i både mark og kælder, og med et slutprodukt, der placerer sig blandt de allerbedste Coche-Dury Meursault Blanc nogensinde jævnfør de førende vinkritikere.   

Topproducent, en sparsom produktion, en høj efterspørgsel, stort konsum samt rosende ord og habile scores fra anerkendte kritikere understreger, at denne årgang har stort investeringspotentiale. Det tapper tilmed også ind i den trend, vi oplever for hvidvinsinvestering, hvor det nærmest udelukkende er Bourgogne, investorerne fra hele verden efterspørger.

At vi ikke har at gøre med topvinen Corton-Charlemagne fra Coche-Dury, betyder i dette tilfælde også, at prisniveauet er et helt andet, hvilket åbner for et større konsum. Og netop derfor ser vi også, at markedet for de næstbedste og tredjebedste vine fra de absolutte topproducenter er attraktivt til investering. Således er også den sammenlignelige 2016 Coche-Dury Meursault Blanc steget med over 13 % alene i 2021.

Nu har du muligheden for at starte eller supplere din portefølje med en hvidvinsinvestering og tilmed fra en af de ypperste producenter i magiske Bourgogne.

Inverster i 2018 Coche-Dury Meursault Blanc

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Coche Dury Meursault Blanc750OC12€525
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.