Investeringstips - Bourgogne - 10. december 2021

Eftertragtet Vogue Musigny leverer igen. Invester i årgang 2013 med flotte point og fordelagtig pris

Musigny er hjemmebane for nogle af de bedste producenter i Bourgogne. Herfra skaber Domaine Comte de Vogue mageløs vin, som nu er tilgængelig til investering.

Glædeligt gensyn med Musigny og Comte de Vouge

Musigny i Côte de Nuits er indhyllet i lovprisninger, prestige og sublim kvalitet. Og det er Musigny, der danner ramme om nærværende investeringstip. Producenten er Domaine Comte de Vogue, og årgangen er 2013.

Hos RareWine Invest er dette ikke en ny kending. Heldigvis. Læs med, når vi dykker ned i producentens historie og gradvis gør dig klogere på, hvorfor der er investeringspotentiale i netop denne producent, mark og årgang. Vi kan afsløre, at prisen er god og scores ligeså. Se desuden, hvordan det er gået med årgang 2015, siden vi anbefalede den til investering i sommer.

Domaine Comte de Vogue i mere end 500 år

Det er ikke hver dag, du støder på fortællingen om et domæne i Bourgogne, der kan dateres helt tilbage til 1450. Det er dog her, fortællingen om Domaine Comte de Vogue starter.

Jean Moisson byggede den oprindelige bygning, og herefter forblev ejendommen i familien varetægt i flere generationer og fulgte kvinderne i familien helt indtil, Cathrine Bouhier giftede sig med generalen Cerice-Melchior de Vogue i 1766. 

Snigende kom den franske revolution og fratog adelen både deres titler og ejendomme. Det lykkedes dog familien at bibeholde deres domæne i Bourgogne.

Grevens datter og de fantastiske jordbesiddelser

I 1925 overtog Comte (greve) Georges de Vogue domænet, og det blev startskuddet til succes. Da George døde overtog hans datter Elisabeth domænet, og indførte en naturbaseret vinfilosofi. Hun ansatte en ny vinmager og rettede fokus på marketing og salg. En skærpet forretningssans, et godt håndværk og formidable jordbesiddelser har resulteret i domænets berettigede popularitet.

I dag har Elisabeths døtre fortjent overtaget roret, og de styrer vinskibet med samme nænsomme, professionelle og kvalitetsrige hånd, som deres mor gjorde.

Comte de Vogue råder over 1,8 hektar af premier cru-marken Chambolle-Musigny, 2,75 hektar af Bonnes-Mares Grand Cru og 7,25 hektar af mageløse Musigny. Faktisk er Comte de Vogue med sit ejerskab den absolut største jordbesidder på Musigny.

Musigny Grand Cru vinmark - en legendarisk mark Musigny Grand Cru vinmark - en legendarisk mark

Mytisk, mageløs og eftertragtet. Derfor Vogue Musigny

Navnet Musigny skaber lykkelig resonans i en vinelskers øre. Fra Musigny skabes nogle af verdens ypperste vine, som kun få får lov at smage. I hvert fald når det kommer til Domaine Leroys Musigny, der i en god årgang nemt kan koste € +50.000 pr. flaske*. Den tårnhøje kvalitet skyldes selvsagt terroir, men i høj grad også vinmagernes viden og årelange erfaring i marken.

Domine Comte de Vogue producerer deres Musigny Vieilles Vignes af vinstokke, der er mere end 25 år gamle. Og der er ingen tvivl om, at de leverer vin i meget høj kvalitet. Dog til en pris, der er langt mere spiselig for verdens vinelskere.

En pris, der også har resulteret i, at Comte de Vouges Musigny er ekstremt populær på verdensplan, hvilket også er ensbetydende med et løbende konsum, der uomtvisteligt har spist et stort stykke af de eksisterende mængder. Årgang 2013 er ifølge Vinous kun produceret i omegn af 19.000 flasker. Modne flakser er derfor allerede et sjældent syn.

*uden told, moms og afgifter og i perfekt stand

Musigny outperformer Vouge som helhed

Det er heldigvis ikke første gang, RareWine Invest stifter bekendtskab med de forbløffende vine fra Comte de Vogue. På de seneste to år har alt* Comte de Vogue under administration af RareWine Invest givet et afkast på knap 11 %.

Det skal hertil siges, at overstående primært er baseret på nyere årgange, hvorfor dette kun må antages at være startskuddet på prisstigningerne. Det, der dog er interessant i et Musigny-perspektiv, er, at Vogue Musigny, isoleret set i samme tidsramme har givet et afkast på 14,2 %**. Dermed har Vogues Musigny outperformet de øvrige Vogue-vine.

I nærværende investeringstip har vi at gøre med årgang 2013. Ifølge Wine Advocate åbner drikkevinduet sig dog først på denne i 2023 og varer mindst indtil 2050. Så selvom den efterhånden har nogle år bag sig, er denne vin først lige ved at nærme sig sit optimum. Og de seneste 5-6 år på markedet må uden tvivl have reduceret de tilgængelige mængder.

*Musigny, Amoureuses, Bonnes-Mares, Chambolle-Musigny i varierende årgange og størrelser.

**Vogue Musigny fra årgang 2010 og frem, i almindelig størrelse og hele kasser og perfekt stand.

2013 Vogue Musigny - En vin med flotte point og en fordelagtig pris 2013 Vogue Musigny - En vin med flotte point og en fordelagtig pris

Sådan er det gået 2015 Comte de Vogue Musigny

Tilbage i juni 2021 kunne du gennem RareWine Invest investere i 2015 Comte de Vogue Musigny. Dengang kostede den € 850, og i dag er prisen € 975. Det giver en stigning på 14,7 % på blot et halvt år.

Nu anbefaler vi årgang 2013 med en pris på kun € 600, og her giver det rigtig god mening at tage et kig på kritikernes bedømmelse af henholdsvis 2015 og 2013 Comte de Vogue Musigny. På tværs af verdens mest anerkendte bourgogne-kritikere* får begge årgange 95,6 point fordelt således:

ÅrgangBHWAVIAVG
20159796+9495,6
2013969596+95,6
*Burghound, Wine Advocate, Vinous

Identisk gennemsnit, stort set samme scores, men en pris på årgang 2013, der ligger væsentligt under, hvad årgang 2015 både koster i dag og i sommer..

RareWine Invest mener

Skærer vi prosa fra, står de rå tal tilbage. Rå tal, der flot viser, at afkastet på årgang 2015 Vogue Musigny under administration af RareWine Invest er 14,7 % på blot seks måneder. Fordi årgang 2013 koster væsentligt mindre og vurderes på samme høje niveau, ryster vi ikke det mindste på hænderne over at tilbyde den til investering.

Tilsættes prosa, vil vi gerne fremhæve, at vi her har at gøre med en mytisk mark i Bourgogne, der er hjemsted for nogle af verdens allerbedste producenter. Comte de Vogue har et stærkt brand, hvilket skaber efterspørgsel nok i sig selv. Musigny er Vogues ypperste vinperle, og årgang 2013 er først nu ved at nærme sig til optimum. Det betyder, at der er rig mulighed for at putte den i en portefølje og lade blive helt sublim gennem de næste år.

Vi har nu et begrænset antal 2013 Domaine Comte de Vogue Musigny Grand Cru til investering. Disse sælges efter først til mølle-princippet.

Invester i 2013 Comte de Vogue Musigny

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2013Comte de Vogue Musigny Vv750OWC6€ 600
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.