Investeringstips - Bourgogne - 10. juni 2021

Vogue leverer ekstremt populær Musigny Grand Cru – invester i topårgang nu

Bare navnet Musigny giver de fleste vinelskere kuldegysninger. Nu har du mulighed for at tage del i historien og investere i Vogues populære topvin

Blandt verdens mest berømte vinmarker, er der en lille eksklusiv skare, der selv i dette selskab skiller sig ud. Nogle, der lige har det der ekstra. Nogle der lige er dét bedre. Dét mere legendariske. Én af dem er uden tvivl grand cru-marken Musigny i Côte de Nuits. Fra netop denne mark kommer blandt andet verdens dyreste vin, mens nogle af verdens mest prestigefulde vinproducenter i fællesskab opbygger og vedligeholder det brand som Musigny i dag er. Her finder vi Domaine Comte de Vogue, der med en ekstremt populær Musigny, leverer et stærkt investeringspotentiale. Dan dig overblikket over casen her og læs videre for at blive klogere på både producent, vin og potentiale:

  • Vogue Musigny: En bucket list-vin for rigtig mange vinelskere
  • Ekstremt populært alternativ til de nærmest uopnåeligt dyre Musigny’er fra fx Roumier og Leroy
  • Højere tilgængelighed og attraktiv prissætning puster til det løbende konsum
  • Årgang 2015: Stærk topårgang
  • Allerede stigende priser på unge årgange validerer potentialet
  • Kun 16 kasser á tre tilgængelig til investering

Greven, revolutionen og den mytiske mark

Det hæderkronede Domaine Comte de Vogue har dybe rødder i Bourgogne og kan dateres helt tilbage til år 1450, hvor Jean Moisson byggede de oprindelige bygninger. Ejendommen blev på familiens hænder generation efter generation og fulgte kvinderne i familien indtil Catherine Bouhier i 1766 giftede sig med Cerice-Melchior de Vogüé – en mand der havde en fremtid som stor general og politiker.

Tiden gik sin gang, spændingerne i det franske samfund steg og en sommerdag i 1789 stormede folket Bastillen og den franske revolution var en realitet. Adlen og aristokraterne blev frataget titler og ejendomme, men familien de Vogue nåede i eksil i England og lykkedes på mirakuløs vis med at bibeholde kontrollen over ejendommen i Bourgogne.

Spoler vi frem til moderne tid overtog Comte (greve) Georges de Vogue domænet i 1925 og blev navnet, som stadig den dag i dag pryder etiketten. Domænets storhedstid kom snigende i 1940’erne og tog fart i løbet af 50’erne og 60’erne, og kan udover godt håndværk og gode forretningsevner, tilskrives tre afgørende jordbesiddelser. Domaine Comte de Vogue råder nemlig over 1,8 hektar af den berømte premier cru-mark Chambolle-Musigny, 2,75 hektar af Bonnes-Mares Grand Cru og som kronen på værket; hele 7,25 hektar af mytiske Musigny, hvilket gør Comte de Vogue til den absolut største jordbesidder på denne attraktive mark.

Vogue Musigny: Et must-taste for enhver vinelsker

Bare navnet Musigny giver de fleste vinelskere kuldegysninger – dels grundet de enestående vine som marken pr. definition er forbundet med, men måske også grundet de prisskilte som Musigny-vinene ligeledes er forbundet med. Det er nemlig herfra at verdens dyreste vin* skal findes. Kigger vi i retning af Domaine Leroy Musigny vil prisen for en god årgang (fx 2015) i dag med lethed overstige € +50.000 pr. flaske**, mens man med Domaine Roumiers udgave i samme årgang kan ”slippe” med omkring € 15.500 pr. flaske**. Tårnhøje priser, der afspejler et sublimt kvalitetsniveau og en massiv efterspørgsel på kun få hundrede flasker.

Her leverer Domaine Comte de Vogue et, for ekstremt mange vinelskere, særdeles attraktivt alternativ. For selvom Roumier og Leroy er i en liga for sig selv, så er Comte de Vogue stadig en af de helt store som enhver vinkender rigtig gerne vil både drikke og have liggende i vinkælderen. Og med Musignys største produktion på et sted mellem 10.000 og 15.000 flasker i en almindelig årgang***, er Comte de Vogues udgave af denne mytiske grand cru mere tilgængelig og kommer desuden med et prisskilt, der gør denne bucket list-vin særdeles opnålig for rigtig mange vinelskere verden over. Præcis dette er noget der har gjort netop Vogues Musigny meget populær og har sikret et højt løbende konsum, der gør modne flasker til et sjældent syn.

*i almindelig størrelse og almindelig produktion

**uden told, moms og afgifter og i perfekt stand

***formentlig ved ingen andre end producenten selv hvor mange flasker der reelt produceres, men tastingbook.com anslår i omegnen af 10.000 flasker, mens Decanter melder i omegnen af 15.000 flasker

2015 Comte Vogue Musigny Vogue Musigny: En sublim indgangsvinkel til Musigny - et must-taste for enhver vinelsker

Invester i årgang 2015: En topårgang i Bourgogne

Det kræver ikke meget kendskab til den franske vinverden før det bliver ganske overflødigt at fortælle at der kommer vin af tårnhøj kvalitet fra Musigny. Og Comte de Vogues udgave er bestemt ingen undtagelse. Faktisk så holder Comte de Vogues Musigny et så højt niveau, at Allen Meadows fra Burghound, der med rette kan betragtes som den strengeste bourgognekritiker, på tværs af alle årgange siden årtusindeskiftet (2000-2018), har givet den 95,4 point, hvilket er temmelig højt på disse kanter. Men kigger vi specifikt på topårgangen 2015, som du her har mulighed for at investere i, er billedet endnu mere prangende. Denne årgang har Burghound nemlig belønnet med 97 point, hvilket kun er blevet overgået af årgang 1919, 1949 og 2005. Wine Advocate har belønnet årgnag 2015 med 95+ point mens Vinous, Italien-specialisten, er mere lunken og giver den 94 point.

 

Hvis perspektivet holdes til de to dyreste vine fra Musigny, fra hhv. Domaine Georges Roumier og Domaine Leroy, så står to ting klart. Kvaliteten i Vogues Musigny har et fabelagtigt niveau i årgang 2015 og kvalitetsniveauet vidner om at der er særdeles meget value-for-money at hente i denne vin:

Producent af MusignyBHWAVIPris
Leroy9810098€ +50.000
Roumier98+99-10096+€ 15.500
Comte de Vogue9796+94€ 850
BH: Burghound WA: Wine Advocate VI: Vinous

Prisen stiger, men du kan nå det endnu...

Et af grundprincipperne i vininvestering er ganske enkelt at købe ung vin billigt og sælge det dyrere når vinen er mere moden og udbuddet er mindsket. De største prisstigninger ses normalt jo længere tid vinen har været på markedet, ofte i takt med tilgængeligheden mindskes. Det samme gør sig gældende hos Vogue og i særdeleshed for husets kronjuvel, Musigny Grand Cru. Men selvom 2015 Vogue Musigny allerede har nogle år på bagen, så er det stadig en ung vin – men på trods af dette er prisen allerede begyndt at stige. Prisen på 2015 Comte de Vogue Musigny er i løbet af de seneste godt 4,5 år steget med 21,5 %, hvilket svarer til en gennemsnitligt årlig stigning på mere end 4,4 %. Dette validerer på alle måder investeringspotentialet, men det store potentiale lægger med al sandsynlighed i fremtiden: Ifølge Wine Advocate har 2015 Vogue Musigny et såkaldt ”drinking window”, der i Wine Advocates optik, beskriver vinduet hvor vinen er perfekt moden, fra 2027-2065, hvilket giver denne vin et særdeles langt liv.

Til sammenligning koster de billigste 2005 Musigny fra Vogue i dag ifølge wine-searcher.com mere end € 1.400 pr. flaske* mens udbuddet af flasker fra før årgang 2000 er ekstremt begrænset. Alt dette taler for et stærkt og uforløst potentiale i årgang 2015.

*Uden told, moms og afgifter, i hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

Selvom det vil være at sammenligne æbler og pærer at sammenligne Domaine Leroys Musigny med den fra Comte de Vogue, så er det alligevel ganske interessant at driste sig til det – denne sammenligning illustrerer nemlig ganske tydeligt, hvorfor Comte de Vogues udgave er så populær som den er.

En investering i Vogue Musigny er både en investering i en af Bourgognes top-producenter og samtidig i brandet Musigny, der udover af Vogue understøttes af sværvægtere som Domaine Leroy og Domaine Georges Roumier. Udbuddet af Vogues udgave er dog væsentligt højere, men samtidig befinder den sig også i et prisleje hvor der findes langt flere købere end der eksempelvis gør til Leroys udgave. Af samme årsag er dette ligeledes en særdeles populær vin blandt verdens vinelskere og står som en meget opnålig bucket-list-vin for rigtig mange vinelskere.

Trods den ret unge alder, har 2015 Vogue Musigny allerede set prisstigninger, der validerer potentialet, men kigges der på den generelle historiske udvikling blandt Fine & Rare-vinene, hvad en årgang 2005 i dag koster og det meget begrænsede udbud af aldrende Vogue Musigny på markedet, så tyder alt på at det er i fremtiden de store prisstigninger ligger.

Vi har nu et begrænset udbud af 2015 Domaine Comte de Vogue Musigny Grand Cru til salg til investering der sælges efter først til mølle-princippet.

Invester i 2015 Domaine Comte de Vogue Musigny Grand Cru

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2015Musigny Grand Cru750OWC348€ 850
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.