Investeringstips - Italien - 8. december 2021

Giacomo Conterno Barolo Cerretta - Monfortinos funklende lillebror

2 x 96 point til 2015 Giacomo Conterno Barolo Cerretta

Nu har du muligheden for at investere i Monfortinos funklende lillebror, der på samme vis som sin storebror, Monfortino, har stort potentiale, høje scores, men en endnu mere begrænset produktion. Læs med her og bliv klogere på Barolo-kongen Giacomo Conternos anden perle, Giacomo Conterno Barolo Cerretta.

”The Cerretta is positively stellar”

ANTONIO GALLONI

Vinous

Giacomo Conterno er garant for kvalitet

I 1974 opkøbte Giacomo Conterno sin første mark, nemlig Cascina Franca i Serralunga d’Alba. Det er blandt andet herfra Monfortino fremstilles af udvalgte druer i de absolut bedste årgange. Conterno går ikke på kompromis med kvaliteten, og længe var de på udkig efter nye marker at udøve vinmagi på.

Cerretta – en nye legende i Barolo

I 2008 kom en del af topmarken Cerretta til salg. Roberto Conterno var hurtig til at erhverve sig tre hektar, fordi han spottede et spirende potentiale. Ceretta-marken har altid haft et godt omdømme, men det er kun blevet endnu bedre, siden Conterno er kommet til. Nøjagtig samme gode synergi som vi kender fra Bourgogne, når et af de bedste domæner gør sit indtog på en af de bedste marker.

Vinsmagning i kælderen hos Giacomo Conterno Vinsmagning i kælderen hos Giacomo Conterno

Kun det bedste er godt nok

De første to år valgte Roberto Conterno at deklassificere druerne, og først fra 2010 levede kvaliteten op til det, han ønskede. Roberto tapper først vinene, når han føler, balancen er der. Det er måske derfor, Cerretta-vinen siden første årgang (2010) har modtaget imponerende point fra de førende kritikere. Nu drejer det sig om årgang 2015, og den har tilmed fået 96 point fra både Wine Advocate og Vinous.

Kun 4.000 flasker årligt

Monfortino har placeret sig på øverste trin på på Barolo-stigen. Carretta har placeret sig på det næst øverste trin, alene begrænset af at Monfortino fylder pladsen ovenover. Dog er produktionen af Cerretta væsentligt mere begrænset. Cerratta er nemlig en enkeltmarksvin, kun fremstillet i 4.000 flasker pr. årgang.

Du har allerede mytisk Monfortino i din portefølje. Her er lillebroren, der høster stor anerkendelse. Her er lillebroren i yderst begrænset produktion. Her er lillebroren til en brøkdel af storebrorens pris, og vi ser et stort fremtidigt potentiale, for den synes ganske enkelt alt for billig

Hypet brand booster efterspørgslen

Der er absolut ingen tvivl om, at Giacomo Conterno har fået verdensomspændende berømmelse grundet kvaliteten af deres Monfortino. Denne berømmelse vil automatisk indstille sigtekornet mod andre vine fra samme producent, hvorfor Cerretta bliver endnu mere interessant. Særligt fordi dens kvalitet allerede underbygges af flotte scores.

Invester i 2015 Giacomo Conterno Barolo Cerretta

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2015Giacomo Conterno Barolo Cerretta750OWC6€ 225
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.