Investeringstips - Italien - 19. oktober 2021

100 point til Barolo-kongen. 2014 Conterno Monfortino er ekstremt eftertragtet.

Invester i den største Barolo, før prisen stiger yderligere. 2014 Monfortino har allerede vist lovende takter i 2021. Skal du være med?

"The 2014 Barolo Riserva Monfortino is an epic wine"

- Antonio Galloni, Vinous

Anmelderne er begejstrede for 2014 Monfortino fra verdenskendte Giacomo Conterno. Faktisk er de italienske topvine eftertragtede som aldrig før, og derfor er der stort investeringspotentiale i de bedste Baroloer. Især når mængderne er begrænset og prisen stadig er fordelagtig…

Sådan blev kongen af Barolo skabt: Giacomo Conterno Monfortino

I 1908 ejede Giovanni Conterno en beskeden vinstue i San Giuseppe. Her producerede han vin til etablissementet af druer, han havde købt af lokale vinbønder.

Der løb vinpassion i familiens årer, og derfor var det naturligt, at Giovannis søn Giacomo overtog driften. Giacomo inddrog ligeledes sine egne sønner Giovanni og Aldo i 1961. En mere moderne og progressiv tilgang til vinproduktion kom i fokus, og en stræben efter topniveau blev førsteprioritet.

Giacomo Conterno fortsatte med at købe sine druer fra lokale bønder, men i 1974 var mange lokale bønder selv begyndt at producere vin i eget navn. Derfor opkøbte Giovanni den anerkendte vinmark Cascina Francia i Serralunga, og det blev afgørende for deres store succes og ukronede status som kongen af Barolo.

Monfortino er den første og ubestridt største Barolo

Barolo blev i mange år lavet til at blive drukket tidligt. Det ønskede Giacomo dog at ændre, og da han vendte hjem fra 1. verdenskrig i 1920, påbegyndte han arbejdet med at skabe en Barolo med sublimt lagringspotentiale. Og sådan gik det til, at Monfortino så dagens lys.

Giacomo Conternos topvine er siden 1978 kun lavet på druer fra Cascina Francia. I gode årgange hedder vinene Cascina Francia, men så snart årgangen er bedre en god, bliver markens ypperste druer til Monfortino. Og derfor er pseduonymet ”kongen af Barolo” blevet prædikatet på Monfortino Riserva for enhver italien-kyndig.

100 point fra Italiens vinspecialist

“The 2014 Monfortino is an epic, monumental wine in every way."

- Vinous

Når en vin tildeles 100 point, er det værd at holde et vågent øje med den. Og i dette tilfælde har 2014 Giacomo Conterno Monfortino fået 100 point af Vinous, som er specialister i de italienske vine.

Læg hertil, at Wine Advocate ligeledes potentielt kan tildele årgang 2014 100 point, da den lige nu er vurderet til 98-100 point.

2014 Giacomo Conterno Monfortino placerer sig dermed blandt de allerbedste Monfortino’er, nogensinde.

Invester i 2014 Giacomo Conterno Monfortino Monfortino er den første og ubestridt største Barolo

Der gisnes om mængderne…

Det er usikkert, hvor små mængderne af Monfortino rent faktisk er. Usikkerheden eksisterer, fordi Cascine Francia-marken både leverer druer til vinen af samme navn og flagskibsvinen Monfortino. Det betyder, at der ved en god årgang er flere druer, der har opnået god nok kvalitet til Monfortino.

Wine Advocate ytrer dog, at den samlede mængde af 2013 Conterno Monfortino er 20.000 almindelige flasker, 2.500  magnumflasker og 400 treliters-flasker. Årgang 2013 er pointmæssigt næsten vurderet på samme niveau som 2014. Begge er dermed gode årgange, hvorfor det antages, at antallet af flasker produceret i disse årgange er sammenligneligt.

Selv her er 20.000 en yderst begrænset produktion.

Indiskutabel tørst efter Italien: Eftertragtede Monfortino

De seneste år har  der ifølge den britiske vinbørs, Liv-ex, været særligt stor efterspørgsel på de bedste italienske vine, og det gælder selvfølgelig også dem fra Barolo. En væsentlig del af Barolo har været Giacomo Conterno, Barolo Riserva Monfortino, og årgang 2013 toppede i 2020 listen over de mest handlede vine efter værdi.

Ydermere viser flere rapporter for 2021, at der er stor efterspørgsel på Supertoscanere og Italienske vine generelt. Tua Rita Redigaffi 2018 og Sassicaia 2018 var ifølge Liv-ex de to mest handlede italienske vine efter værdi indtil videre i år. Giacomo Conternos Barolo Monfortino Riserva 2014 fra Giacomo Conterno lå på tredjepladsen.

Dette understreger en stigende efterspørgsel af Piemontes fineste vine, og så viser det tilmed, at årgang 2014 fra Giacomo Conternos Monfortino er eftertragtet.

2014 har allerede præsteret godt. Hvornår vil du med?

I januar 2021 var en flaske 2014 Giacomo Conternos Monfortino, under administration af RareWine Invest, vurderet til € 875. I dag koster den € 925, hvilket giver en prisstigning på 5,7 %.

Priserne klatrer stille opad, og bliver efterspørgslen ved med at være stor, fortsætter priserne formentligt sin færden, som konsumet tærer på mængderne. Samtidig står årgang 2015 for døren, som den næste Monfortino – noget der ofte er timet således, at mængderne af foregående årgang svinder ind.

RareWine Invest mener

Årgang 2014 af Conternos Monfortino beskrives som episk og kvitteres med 100 point fra Vinous. Her har vi at gøre med en fabelagtig årgang fra en i forvejen både verdenskendt og anerkendt Barolo-producent. Bedre bliver det, når man ser på de prisstigninger, der allerede har været på årgang 2014 fra Monfortino i 2021.

Prisstigninger valideret potentialet, selvom årgang 2014 endnu er den nyeste Monfortino på markedet – men det er en stakket frist. Så spørgsmålet er, om der reelt set bliver flere muligheder for investering i denne 100 points-årgang inden mængderne bliver for sparsomme og prisen stiger yderligere.

Monfortino er den største Barolo. Den er produceret i begrænsede mængder. Italienske vine er eftertragtet som aldrig før. Nu kan du investere i en anmelderrost årgang i begrænset produktion, mens prisen stadig er fornuftig.

Invester i 2014 Giacomo Conterno Riserva Monfortino

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2014Giacomo Conterno Monfortino 750OWC3€925
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.