Investeringstips - Italien - 29. juni 2021

2015 Fuligni Brunello Riserva: 98 Parker-point og den bedste til dato

Invester i den bedste Brunello fra Fuligni til dato til verdens laveste pris – et perfekt match til din investeringsportefølje

Drejer det sig om italiensk vin, så kommer man ikke udenom Brunelloerne. Vine der, grundet høj kvalitet og lav pris, er blevet ekstremt populære blandt verdens vinelskere. Klatrer vi helt til toppen i dette hierarki, finder vi producenten Fuligni, og med deres Brunello Riserva, der kun frigives i de absolut bedste årgange, bliver Brunello bare ikke større og bedre.

Fuligni - En historisk familie

Fuligni-familien er en ældgammel slægt med rødder i Venedig, hvis historie kan spores helt tilbage til det 14. århundrede, hvor familien flyttede til England og med forskellige aktiviteter støttede kronen og kongehuset. I hundredevis af år var familien engageret med royale og adelige og modtog i 1790, som et resultat af dette netværk, et stort stykke land i Maremma (syd-vestlige del af Toscana), der skulle blive starten på familiens virke som vinproducenter.

Først i starten af 1900-tallet flyttede Giovanni Maria Fuligni til Montalcino og begyndte at producere vin her, som familien havde gjort det i 100 år i Maremma.

I dag dækker Fulignis ejendom ca. 100 hektar af fuldt opdyrket jord på den vestlige side af Montalcino, hvor den mest autentiske produktion af Brunello historisk set kommer fra. Det er dog kun 14 ud af disse 100 hektarer, der er dyrket med vinstokke.

I dag varetager Paolo Vagaggini, der er en af Toscanas dygtigste sangiovese-eksperter, Fulignis marker og er, sammen med Roberto Fuligni, ansvarlig for Fulignis store vine. 

Fuligni leverer suveræn kvalitet

Fuligni producerer en bred vifte af produkter; fra grappa og olivenolie, til vin. Helt i toppen af dette sortiment findes Fulignis Brunello di Montalcino DOCG, der i de absolut bedste årgange også laves som en såkaldt ”riserva” – altså det bedste huset overhovedet kan præsentere. Årgang 2015 er den seneste riserva, som Fuligni har frigivet, og med særdeles stærke anmeldelser står netop denne vin i dag som kronen på hele Fulignis værk, som den bedste riserva til dato.

Vinkritikerne fra Vinous er notorisk berømte/berygtede for at være hårde i deres anmeldelser af de italienske vine – præcis som det er tilfældet med Burghound og bourgognevinene.

I dette perspektiv er Vinous’ score på 95 point til 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva en stærk score, der kun yderligere bakkes op af kollegaerne fra Wine Advocate og James Suckling. Monica Larner fra Wine Advocate belønner årgang 2015 med hele 98 point, mens James Suckling giver den 99 point og nærmer sig dermed den perfekte vin.

Tages gennemsnittet af de tre kritikeres point, får årgang 2015 hele 97,3 point, hvilket er nok til at toppe den ellers legendariske årgang 2010 (96,7) og dermed indtage pladsen som den bedste riserva til dato – noget der vil placere denne vin meget langt oppe på ønskelisterne blandt verdens brunelloelskere.

Årgang 2010 blev dyr – og årgang 2015 er endnu bedre

Fremtidsudsigterne for prisstigninger på årgang 2015 ser ganske lovende ud – i hvert fald hvis man kigger på årgang 2010, der er den mest sammenlignelige riserva fra Fuligni. Ifølge wine-searcher.com koster de billigste 2010 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva lige nu € 126* pr. flaske, mens gennemsnitspriser er € 135 på tværs af de tilbud der i øjeblikket er listet.

Hvad årgang 2010 kostede ved frigivelsen er svært at sige, men den har med sikkerhed kostet mindre end hvad årgang 2015 koster i dag – nemlig € 68. Men tager vi udgangspunkt i dette scenarie, og det faktum at Fulignis riserva lagres fem år før den frigives, så er prisen på årgang 2010 steget med +85 % siden frigivelsen, eller godt 12 % i gennemsnit om året.

Her skal det samtidig huskes på, at årgang 2015 har fået endnu bedre scores og samtidig har et drikkevindue der varer godt 30 år endnu. Dette giver med andre ord et stærkt potentiale.

*uden told, moms og afgift, i hele kasser og perfekt stand 

Få det bedst mulige udgangspunkt i din investering: Invester i Fuligni til verdens laveste pris

Investering handler i sagens natur om at købe billigt og sælge dyrere, og har du mulighed for at købe billigere ind end alle andre, så har du et rigtig stærkt udgangspunkt for din investering. Dette har du mulighed for lige nu med 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva.

Lige nu er billigste pris på wine-searcher.com € 75,60 pr. flaske*, mens gennemsnitsprisen på tværs af alle listede tilbud er € 112 pr. flaske. Investere du igennem RareWine Invest kan du lige nu investere til blot € 68 pr. flaske, hvilket giver dig en besparelse på ca. 10 % sammenlignet med billigste wine-searcher-pris – noget der giver dig et særdeles stærkt udgangspunkt i denne investering.

*uden told, moms og afgift, i hele kasser og perfekt stand 

RareWine Invest mener

Fuligni er synonym med det bedste Brunello di Montalcino, og har vi at gøre med Fulignis Riserva, så har vi for alvor fat i en af områdets største perler.

Fuligni er kendt for at holde udbyttet fra vinmarkerne særdeles lavt for at sikre høj kvalitet – en kvalitet, der i årgang 2015 kulminerede og gav den bedste Brunello di Montalcino Riserva til dato - og dermed den største vin, som huset nogensinde har præsenteret.

Potentialet bekræftes yderligere af prisstigningerne på årgang 2010, der er den mest sammenlignelige årgang, hvilken siden frigivelsen for godt 5,5 år siden har oplevet en prisstigning på minimum 85 %, eller minimum 12 % i gennemsnit om året.

Læg hertil at du lige nu, ifølge wine-searcher.com, har mulighed for at investere til verdens laveste pris og dermed sikre det bedst mulige udgangspunkt for din investering.

Fulignis Brunello di Montalcino Riserva taler desuden direkte ind i de strømningerne, der i øjeblikket er i vinverden hvor de italienske vine tager mere og mere opmærksomhed. Og bliver det de største, bedste og mest eksklusive vine, der kommer til at flytte sig mest, som vi så det da populariteten blandt bourgognevinene for alvor tog fat, så er Fulignis Riserva det helt rigtige sted at være eksponeret.

Invester i 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva DOCG

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2015Brunello di Montalcino Riserva 750OC6€ 68
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.