Investeringstips - Øvrige - 13. juli 2021

Rhônevin indhyllet i myter og kvalitet: Få fingrene i 2019 Jaboulet – Hermitage La Chapelle

I det nordlige Rhône produceres skyhøj kvalitetsvin, der begejstrer anmelderne. Lav produktion, høj rating og stor efterspørgsel er essensen i dette tip.

Jaboulet: En prestigefyldt producent rodfæstet i familietraditioner

I det nordlige Rhône finder vi Jaboulet, som er en af de ældste vinproducerende ejendomme i denne del af Frankrig. Det kan ikke præcist dateres, hvornår produktionen havde sin start, men i 1834 begyndte en mand ved navn Antoine Jaboulet at producere vin i Tain l'Hermitage. Og heldigvis for det.

Antoine Jaboulet blev krediteret som stifter af brandet, og efter ham fulgte en stolt familietradition af vinproduktion, der har formået at udnytte områdets unikke muligheder for at producere vin i topklasse.

I 1997 var der ikke færre end syv medlemmer af Jaboulet-familien, der drev virksomheden på lige fod. Deres brand var på dette tidspunkt blevet verdenskendt, og især vinen fra La Chapelle Hermitage får store roser og international anerkendelse.

Fra Jaboulet til Frey – Fra en familie til den næste

I 2006 blev ejendommen solgt. Om det var Frankrigs komplicerede arvelovgivning eller mangel på fast ledelse, der gjorde udfaldet, vides ikke.

Frey-familien købte Jaboulet, og det forringede bestemt ikke kvaliteten af den i forvejen anmelderroste vin fra La Chapelle Hermitage. Familien Frey er velbevandret i vinfremstillingens kunst med årelang erfaring som ejer af Château La Lagune i Bordeaux

Netop erfaringen betyder, at Frey-familien kan levere topvine fra den ypperste del Rhônehierakiet, ja måske endda i hele verden, der placerer sig på toppen af podiet i Rhône-dalen. Ja faktisk i hele verden.

Hermitage La Chapelle – kapellet på toppen i mere end en forstand

La Chapelle er en reference til et lille kapel på toppen af Hermitage med udsigt over Rhônefloden, og kapellet er ikke det eneste, der placerer sig på toppen. Vinene følger nemlig trop. La Chapelle laves på Syrah-druer fra Hermitages ypperste parceller, der blandt andet tæller topvinmarker som Les Greffieux, Le Méal, Les Rocoules og Les Bressards.

Jordbunden er en smeltedigel af forskellige herligheder som granit, skiffer og gnejs, og de sydvendte marker ligger i læ for vinde fra nord og er beriget med masser af solstråler. Desuden er vinstokkene på La Chapelle mellem 40 og 60 år gamle, hvilket sammen med ovenstående faktorer giver optimale betingelser for vinproduktion på øverste hylde.

De både unikke, krævende og enestående terroirs resulterer i lavt udbytte og høj kvalitet af vin modnet i tusind år gamle romerske sandstensgrotter. Dette er endnu et argument for, at vinene fra dette område er værd at holde et vågent øje med.

2019 Jaboulet Hermitage La Chapelle kan havne i legendarisk selskab

Der er ikke tvivl om, at La Chapelle er synonym med kvalitetsvin. Tre gange før har Wine Advocate tildelt Jaboulet Chapelle 100 point. Årgang 1961, 1978 og 1990, hvor særligt årgang 1961 bliver omtalt som en af 12 mytiske vine fra det 20 århundrede.

Selveste Robert Parker, den måske højest ansete vinkritiker i verden, har endda udtalt, at årgang 1961 er en af de bedste vine i det 20 århundrede, og hans mening kan man altid tage for mere end gode varer. 2019 Jaboulet Hermitage La Chapelle snuser til de 100 point fra netop Wine Advocate, der indledningsvist har uddelt en score på 98-100 point.

Dermed kan 2019 Jaboulet Hermitage La Chapelle blive den kun fjerde årgang i rækken, der når det magiske 3-cifrede tal, og skulle det ske, vil det have stor indflydelse på prisen – nærmest fra den ene dag til den anden. Og selv hvis det ”kun” ender med en score på 98 point, befinder vi os altså stadig helt i top, og med solidt investeringpotentiale for fremtiden.   

Investering i Hermitage Chapelle

Dette har ratings tidligere betydet for prisen

Når det kommer til vininvestering, ønsker alle det samme: Et godt og stabilt afkast. Der er få garantier i tilværelsen, men heldigvis er der mange faktorer, man trygt kan læne sig op ad. Herunder tre lignende eksempler:

I 2019 tildelte Wine Advocate 100 point til 2016 Sassicaia. Vi solgte den samme måned til en pris på € 210. I dag 2,5 år efter er prisen € 275. Det giver en stigning på 31 % og et gennemsnitligt årligt afkast på 11,8 %

I 2019 tildelte Wine Advocate 100 point til 2016 Solaia. Vi solgte den samme måned til en pris på € 230. I dag koster den € 275 blot 2 år efter. Det giver en stigning på 19,5 procent og et gennemsnitligt årligt afkast på 9,7 %.

I marts 2021 tildelte Wine Advocate 100 point til 2018 Petrus. Handelsprisen er steget fra € 3.000 til i omegnen af € 4.000 i dag. Det giver en stigning på 33 % på blot fire måneder.

Det er ikke raketvidenskab, og 2019 Jaboulet La Chapelle danser rundt i de høje pointlag, der også kan have afgørende betydning for prisen på den korte bane.   

Lav produktion, høj score – stor efterspørgsel: Indsæt selv facit

Det er ofte vanskeligt at give et præcist antal på, hvor mange flasker, der kommer fra en producent om året. Dog estimeres det, at der årligt kommer cirka 12.000 flasker fra netop La Chapelle i det nordlige Rhône. Nordrhône står for bare 6 % af Rhônes samlede produktion af rødvine.

Lav produktion, høj score – stor efterspørgsel: Det er kimen til en god investeringsmulighed.

RareWine Invest mener

Rhône indgår i vores generelle investeringsanbefalinger som en del af kategorien ‘Rest of World’, hvor vi også finder blandt andet amerikanske vine og whisky. Begge områder forventer vi os meget af, men det er I særdeleshed også gældende for ofte oversete Rhône. Ifølge den engelske vinbørs, Liv-Ex, er det faktisk vinene fra netop Rhône, der performede bedst af alle i juni måned med stigninger på 1,6%. Rhône har for alvor vist sit værd som næstbedst performende subindeks hos selvsamme Liv-Ex med stigning på 6,1% for året.  

Specifikt gør det sig gældende, at Jaboulet for længst har cementeret sig som en af områdets dygtigste producenter. Rhône-dalen er en af Frankrigs største appellationer kun overgået af Bordeaux, men modsat Bordeaux befinder vi os her i et prisleje, hvor flere kan være med, og det er godt for såvel konsum som investering.

En ting er, at Jaboulet er anerkendt for at producere vin i yderste potens, hvilket også er tilfældet med årgang 2019. Noget andet er, at prisen selvfølgelig skal være fordelagtig i inveseteringsøjemed. Og det er den her.

Hos RareWine Invest udbyder vi lige nu 2019 Jaboulet La Chapelle til € 125 selvsagt i hele kasser og i perfekt stand.

Til sammenligning er den billigste pris på wine-searcher lige nu € 132. Vi tilbyder derfor markedets billigste pris på årgang 2019 Jaboulet. Det giver dig en fordelagtig mulighed for at få fingrene i flasker fra de mytiske marker i det nordlige Rhône til en attraktiv pris, før prisen stiger.

Invester i 2019 Jaboulet Hermitage La Chapelle

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2019Jaboulet La Chapelle750OWC6€125
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.