Investeringstips - Bourgogne - 16. juni 2021

Investering i 2016 Marquis d'Angerville Clos des Ducs

Invester i en klassisk bourgognecase med et stort uforløst potentiale. Kommunen Volnay har nemlig potentiale til endnu mere og her er d’Angerville toppen!

Et uadskilleligt makkerpar

Marquis d’Angerville & Clos des Ducs er et uadskilleligt makkerpar i Bourgogne. Præcis som samhørigheden vi kender medllem Armand Rousseau & Chambertin, Comte Vögue & Musigny eller Leflaive & Montrachet.

Marquis d’Angerville repræsenterer en stærk investeringscase, med stort potentiale. Kommunen Volnay tiltrækker nemlig mere og mere opmærksomhed i disse år og står på kanten af det store gennembrud. Netop Marquis d’Angerville har med sit høje engagement været med til at løfte niveauet for hele kommunen og vinen fra premier cru-marken Clos des Ducs har gennem årtier vist sit store udviklingspotentiale.

Få hurtigt overblikket her og dyk ned i potentialet i både d’Angerville og Clos des Ducs herunder.

  • Den bedste mark, fra bedste producent i Volnay
  • Ekstremt attraktiv prissætning for topvin i topårgang
  • Færre end 14.000 flasker pr. årgang
  • Volnay er endnu ikke steget til samme prisniveaue som i resten af Côte de Nuits
  • Biodynamisk siden 2006 – går i sporet af de store

Stigende potentiale i Volnay – det sydlige modstykke til Vosne-Romanée

Vinkommunerne Volnay og Pommard ligger lige syd for Beaune. Her findes der fantastiske vine, der endnu ikke har oplevet samme prisstigninger som dem man har set nord for regionshovedstaden, nemlig i Nuits-Saint-Georges og Vosne-Romanée. Det giver et interessant potentiale i disse to upcoming vinkommuner, der de senere år har bevist at man både har terroir og dygtige producenter, der både kan og vil være med på den internationale scene for sjældne og eksklusive vine. Blandt disse, finder vi Marquis d’Angerville, der historisk set har leveret vine af højt kvalitativt niveau fra nogle af domænets eksklusive jordbesiddelser. Samtidig er der i disse år tale om, at de bedste marker i disse områder har potentiale til at kunne blive opklassificeret til grand cru, og sker dette er der yderligere en potentiel upside at hente hos d’Angerville.

Clos des Ducs leveres i ekslusive trækasser á 6 - OWC6 Clos des Ducs leveres i ekslusive trækasser á 6 - OWC6

Mød Marquisen af Volnay

Volnay og Marquis d’Angerville hører uløseligt sammen og familiens historie trækker da også tråde tilbage gennem flere århundreder.

I dag drives ejendommen af Guillaume d’Angerville som tog over i 2003, og siden da har løftet kvaliteten i vinmarkerne med biodynamisk dyrkning. Dette med klar inspiration fra familiens venner hos Domaine Leroy og Domaine Leflaive – prominente venner, der uden tvivl har givet inspiration hvilken har bidraget til d’Angervilles stærke udvikling.

Inden Guillaume tog over, drev hans far domænet igennem 52 årgange og løftede niveauet op blandt de bedste i Bourgogne. Hans evner gjorde, at han i denne periode var valgt som præsident for bourgognekomiteen i intet mindre end af to omgange. Jacques d’Angerville var en vellidt mand, der forstod at arbejde hårdt i marken for at fremstille markante vine.

I dag driver familien 16,5 hektar vinmarker som er klassificeret op til højeste niveau i Volnay. På toppen af kransekagen finder vi Clos des Ducs, der igennem d’Angerville præsenterer majestætiske vine, med et stort lagrings- og gemmepotentiale.

Clos des Ducs og klonen pinot d’Angerville

Den absolutte topvin fra Marquis d’Angerville, som har helt optimal beliggenhed i Volnay. Der er ingen marker i Volnay med grand cru-klassifikation, men Clos des Ducs regnes for at være det absolut højeste niveau, og skulle kommunen få en mark med grand cru-klassifikation, så skal det være Clos des Ducs – noget der i øvrigt har været en del snak om de seneste år.

2016 var en årgang præget af hård frost i foråret. Clos des Ducs undslap dog frosten, grundet sin højere beliggenhed og har dermed haft optimale betingelser i et år med optimale forhold. Clos des Ducs ligger i 300-325 meters højde og frosten lægger sig altid nede i dalbunden.

Hos Domaine d’Angerville arbejder man med sin helt egen klon af pinot noir, som hedder pinot d’Angerville. Denne klon giver vinen den stil som familien værdsætter. Klonen er udvalgt fra de ældste parceller på familiens marker og yder lave udbytter, men en eminent balance i den endelige vin.

2016 Marquis d'Angerville Clos des Ducs 2016 Marquis d'Angerville Clos des Ducs - Toppen af Volnay

2016 – ikonisk årgang i Bourgogne

Årgang 2016 var præget af frost i foråret, som generelt gav mindre udbytter i hele regionen, og har sænket udbuddet af vin fra en ellers formidabel årgang. Det gode vejr i vækstsæsonen sikrede nemlig høj kvalitet i de druer, der kom i hus.

Hos Marquis d’Angerville mistede man meget frugt på sine lavere beliggende marker, men var glade for kvaliteten af den frugt der trods alt kom i hus. Samlet set mistede d’Angerville 35 % af produktionen i årgang 2016.

Guillaume d’Angerville sammenligner selv årgangen med de to ikoniske årgange 2009 og 2010: "I think the 2016 has the precision and cleanliness of 2010 and the body of 2009”. Der er ingen tvivl hos hverken d’Angerville, eller hos de store anmeldere at vinene fra 2016 kommer til at udvikle sig over en lang årrække.

Stærkt begrænset produktion, solid kvalitet og attraktiv prissætning

Som så mange gange tidligere, er der også her usikkerhed om hvor meget vin der bliver produceret på en given mark. Dette skal i høj grad tilskrives, at mange producenter stadig i høj grad er bønder, nærmere end producenter af eksklusive luksusprodukter. Dette kan eksempelvis understøttes af, at nationale distributører stadig i år 2021 fra tid til anden modtager håndskrevne fakturaer.

Alligevel kan vi godt spore os ind på hvor mange flasker Clos des Ducs, der under normale omstændigheder bliver produceret. Ifølge Vinous, gav årgang 2017 nemlig 43 hl/ha på Clos des Ducs. Og eftersom vi ved, at Clos des Ducs er et monopol, og det dermed kun er d’Angerville der producerer vin her, så kan vi konkludere, at der under disse forudsætninger blev produceret under 14.000 flasker i årgang 2017 – en årgang der vurderes repræsentativ hvad angår høstudbytte.

Kvalitetsmæssigt ligger 2016 Clos des Ducs højt, med sammenlignelige vine i premier cru-klassen, og selvom d’Angerville ikke har overpræsteret i årgang 2016, er der leveret en solid årgang, der samtidig har medvind fra, at det netop er vin fra den allerede legendariske bourgogneårgang 2016.

Således ligger årgang 2016 i den gode halvdel af de seneste 10 årgange der alle er blevet vurderet af både Burghound, Wine Advocate og Vinous. Særligt er Wine Advocates score på 95 værd at bemærke, der i dette perspektiv placerer den blandt de bedste der er præsenteret.

Årgang BHWAVI Gennemsnit
201792-9592-9494-9693,8
2016939593-9694,2
201593-9695+9695,2
20149393-959393,3
201295939594,3
201191919391,7
201093-9695-9793+94,5
20099595+94+94,7
2008949393+93,3
200793919292,0
BH: Burghound WA: Wine Advocate VI: Vinous

Hertil kommer det, at Clos des Ducs har en attraktiv prissætning, der formentlig i høj grad kan tilskrives postnummeret hvor vinen kommer fra, nærmere end vinens isolerede kvalitet og kaliber.

RareWine Invest mener

Clos des Ducs fra Domaine Marquis d’Angerville er en spændende hybrid, der bærer på gode egenskaber som kendes fra nogle af kollegaerne i regionen. På den ene side repræsenterer d’Angervilles monopolvin Clos des Ducs en særdeles eksklusiv mikroproduktion, som man så udemærket kender det fra fx Vosne-Romanée eller Gevrey-Chambertin. Kvaliteten er høj når den sammenlignes med vine af tilsvarende kaliber og klassifikation og netop dette gør, at den meget muligt befinder sig i et grænseland mellem den nuværende premier cru-klassifikation og en mulig grand cru-klassifikation. Oveni dette er prislejet for denne vin, et helt andet end hvad man ellers kan forvente af en vin i denne klasse, hvilket giver et ekstremt stort publikum mulighed for at nyde eksklusiviteten fra en lille produktion, der ellers meget ofte er forbeholdt væsentligt dyrere vine.

Fortsætter udviklingen som den har gjort de seneste år i Volnay, kan dette postnummer opnå yderligere interesse og efterspørgsel - noget der i de seneste 10-15 år har gjort postnumrene på modsatte side af Beaune arnestedet for ekstremt dyre vine.

Dette er en klassisk bourgognecase, hvor du investerer i en høj grad af value-for-money, i en velrenommeret monopolmark og en producent, der langt fra er færdig med at være bannerfører for Volnay.

Oveni alt dette, medfølger en lille lotterikupon, bestående i Clos des Ducs klassifikation. Skulle Volnay få en grand cru-mark, taler alt for at det bliver Clos des Ducs, og det vil uden tvivl rette endnu mere rampelys mod Volnay og d’Angerville.

Invester i 2016 Clos des Ducs fra Domaine Marquis d’Angerville

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2016Clos des Ducs750OWC6€ 200
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.