Investeringstips - Bourgogne - 21. september 2021

Stærkt ejerskab og flotte prisstigninger: Invester i 2012 Clos de Tart og en ægte businesscase

Solide historiske prisstigninger validerer potentialet. Men det er langt fra den eneste grund til, at vi har store forventninger til Clos de Tart

Historisk bourgognemonopol i topform

I Bourgogne finder vi Clos de Tart, hvor 60 år gamle vinstokke i fantastisk god form leverer druer til vinen. Udover at levere formidable vine, der viser flotte takter både på afkast- og prisstigningsniveau, er det også en vin med massive muskler bag sig,  når det kommer til markedsføring og distribution.

Årgang 2012 er tilgængelig til investering, og går det med den, som det er gået med andre Clos de Tart-årgange under administration af RareWine Invest, så bliver også denne en stærk og attraktiv investering. 

Rutinerede, stærke kræfter til Clos de Tart

Clos de Tart fik i 2018 ny ejer, som har været med til at tilføre nogle seriøse hestekræfter til marketingmaskinen. François Pinault er navnet på den nye ejer, og udover at være blevet den glade indehaver af Clos de Tart, står han også bag luksuskonglomeratet Artémis der ejer blandt andet Yves Saint Laurent og Gucci.

Artémis og Pinault er efterhånden rutinerede i vinverdenen, da de tidligere har ført store vinhuse frem.  I dag ejer de ikke kun Clos de Tart, men også legendariske Chateau Latour fra Bordeaux, Eisele Vineyard i Napa Valley, Chateau Grillet i Rhône og Domaine d’Eugenie i Bourgogne. Alle disse ejendomme er under ledelse af Frederic Engerer, der har været engageret i Chateau Latour siden Pinault overtog det i 1994.

Pinault og Artémis har årelang erfaring med at udvikle og styrke brands på topniveau. At Clos de Tart også er under administration af Artémis betyder store branding- og markedsføringskræfter af uendeligt høje dimensioner. Sådanne kræfter kan have betydning for efterspørgsel og dermed resultere i prisstigninger.  

Invester i 2012 Clos de Tart

Domæneovertagelser har tidligere resulteret i prisstigninger

Det er ikke første gang, Artémis har overtaget et velrenommeret domæne. Faktisk har François Pinaults vision i kompetent kombination med Frederic Engerers evner som vinproducent løftet Chateau Grillet markant. Siden Artémis overtog Chateau Grillet i 2011, er der set prisstigninger på tværs af næsten samtlige årgange. Eksempelvis har årgang 2014 og 2012 oplevet stigninger på 71,3% og 56,7% på kun et år fra juli 2017.

Know-how og markedsposition har derfor massiv betydning for efterspørgslen af et brand på verdensplan.  

Største bourgogne-monopol med minimal produktion i 2012

Selvom Clos de Tart med sine 7,53 hektar kan bryste sig ved at være det største monopol i bjergtagende Bourgogne, er det, når alt kommer til alt, stadig et minimalt areal. Her produceres cirka 24.000 flasker grand cru i en gennemsnitlig årgang. Men sådan gik det ikke i årgang 2012.

Hos Burghound.com henviser de til producentens egne ord om produktionen i netop årgang 2012. Her beskrives det, hvordan høstudbyttet i årgang 2012 var så godt som halveret med kun 12 hl/ha. Med sine kun 7,53 hektar giver det en produktion i årgang 2012 på kun cirka 12.000 flasker. Med andre ord en nærmest katastrofal lav mængde af den populære vin.

Invester i 2012 Clos de Tart

97 flotte point til 2012 Clos de Tart

The Wine Advocate giver 97 point til 2012 Clos de Tart. Der er ikke andre årgange fra Clos de Tart, der får mere end 97 point, så denne placerer sig i toppen.

Faktisk er de 97 point fra Wine Advocate tildelt af Neal Martin, før han forlod The Wine Advocate og i stedet begyndte at anmelde vine for Vinious. Vinous tildelte 2012 Clos de Tart 94 point, mens Burghound landede på 92 point.

Smag er subjektivt selv for verdens førende kritikere, men Wine Advocate er et fyrtårn i denne verden, og 97 point herfra er et stærkt pejlemærke.

Sådan går det de andre Clos de Tart-årgange med 97 point

Wine Advocate har tidligere tildelt 97 point til andre årgange af Clos de Tart. Og prisstigningerne på andre 97-pointsårgange vurderet af Wine Advocate er til at få øje på.

Ifølge wine-searcher.com er priserne steget flot på alle tidligere årgange med 97 point fra Wine Advocate:

Årgang5Y prisstigningGennemsnitlig årlig prisstigning
200275,3 %11,87 %
200575,7 %11,93 %
200945,0 %7,72 %
201071,0 %11,33 %

Clos de Tart-vine med 97 Wine Advocate-point har dermed set prisstigninger på gennemsnitligt 10,7 % om året over de seneste fem år.

9,5 procent i RareWine Invest-regi slår markedet

Clos de Tart er også en gammel kending hos RareWine Invest. De vine, der er under administration her og har været minimum fem år på markedet*, har de seneste to år givet et gennemsnitligt afkast på hele 19,8 %.

Det betyder et gennemsnitligt årligt afkast på 9,5 %, hvilket slår markedet og understreger Clos de Tarts position, som underbygger vores forventninger til fremtiden.  

*Årgang 2008, 2009, 2010 og 2013

 

RareWine Invest mener

Her har vi at gøre med en investeringsmulighed, hvor tallene taler et tydeligt sprog. Der er mere end flotte prisstigninger over fem år på op til 75 % på 97-pointsvine fra Clos de Tart ifølge wine-searcher. Tillæg her, at vi hos RareWine Invest har oplevet et årligt afkast på 9,5 % på netop vine fra Clos de Tart.

Ydermere har vi at gøre med en årgang, hvor produktionen nærmest er halveret i forhold til det optimale udbytte på marken. Dette sammenfattet med et ejerskab, der til dagligt arbejder med nogle af verdens største brands, giver en meget lovende investeringsmulighed.

Invester i 2012 Clos de Tart

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2012Clos de Tart750OWC6€425
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.