Investeringstips - Champagne - 10. august 2021

Taittinger Comtes de Champagne Rosé – et undervurderet potentiale

Champagne Taittinger er blandt de absolut ældste huse i Champagne, og mens historien er lang og rig, er produktionen alligevel blandt Champagnes mere eksklusive.

Taittinger Comtes de Champagne Rosé – et undervurderet potentiale

Champagne Taittinger er blandt de absolut ældste huse i Champagne, og mens historien er lang og rig, er produktionen alligevel blandt Champagnes mere eksklusive, når vi taler om topchampagnerne.  

Trods et stort og stolt brand synes Taittinger og i særdeleshed deres prestigecuvée, Comtes de Champagne, på en måde at være undervurdere. Rent kvalitetsmæssigt overgår den både Dom Pérignon og Cristal jævnfør de største kritikere, mens prisen generelt set er bemærkelsesværdigt lav – noget vi berettede om i februar, da 2008 Comtes de Champagne endelige blev frigivet  

Taittinger producerer også en anmelderrost rosé-udgave af prestigecuvéen Comtes de Champagne. Taittinger-navnet går på ingen måde ubemærket hen, og roséchampagne outperformer også hovedkategorien ’champagne’ med både stigende interesse og priser. Det taler endnu engang for at kigge i retning af de perlende, lyserøde dråber.  

Boblende potentiale i roséchampagne

Champagne-kategorien som investering er i storform. Faktisk i så god form, at den britiske vinbørs Liv-ex i starten af sommeren meldte, at Champagne 50 er det bedst performende underindeks med en vækst på over 11,43 % over det seneste år. Tilmed var champagne også bedst performende kategori af alle i 2020.  

Trecifrede vækstrater på roséchampagne

Kigger vi i retning af roséchampagne, er historien faktisk endnu bedre. Ifølge Liv-ex outperformer roséchampagne nemlig forældre-indekset, Champagne 50, og handlen målt på værdi er tilmed tre gange højere end gennemsnittet over de seneste tre år. I forlængelse af dette er der set op til trecifrede vækstrater blandt nogle roséchampagner siden starten af året – heriblandt 2005 Taittinger Comtes de Champagne Rosé 

Hertil kommer det, at Taittinger på ingen måde er et navn, der går ubemærket hen på champagnemarkedet. I en opgørelse fra Liv-ex fra slutningen af juli i år bliver Dom Pérignon og Salon knyttet til Champagne 50-indeksets stærke vækst, mens Taittingers Comtes de Champagne kommer lige efter blot få procentpoint fra højdespringerne.  

Dette vidner alt sammen om, at roséchampagne som kategori kan være på fremmarch, mens der er tydelige tegn på stigende interesse i kategorien. Taittinger som producent er endda en af de toneangivende. 

Investering i Taittinger Comtes de Champagne Rosé: Årgang 2007

Årgang 2008 er Taittingers senest frigivne årgang, både når det gælder almindelig champagne og rosé. Årgang 2007 er den hidtil højest ratede årgang fra Taittinger Comtes de Champagne Rosé, men det forventes, at den ekseptionelt gode årgang 2008 vil overgå den, når de endelige scores kommer.  

Kommer årgang 2008 til at overgå tidligere årgange, formodes priserne på disse også at stige idet 2008 i så fald vil komme til at sætte nye standarder for prislejet på Comtes de Champagne Rosé.  

 

ÅrgangRJWAVIAVG
2008-97+--
200793969795,3
200693939593,7
200594929393,0
200495959494,7
200388939291,0

Omfanget af produktionen

Det anskues, at Taittinger årligt producerer cirka fem millioner flasker. Ud af de fem millioner menes det, at kun 150.000-300.000 af disse flasker er Comtes de Champagne, prestigecuvéen. Den betegnes derfor som en af de mere eksklusive prestigecuvéer i Champagne. Især når den sammenlignes med Dom Pérignon med en årlig produktion på omkring seks millioner flasker.   

Læg dertil, at produktionen af roséchampagnen fra Taittinger Comtes de Champagne er endnu mere begrænset.  

Hvorfor investere i Rosé?

Med investering i toppen af roséchampagne får du mange af de samme stærke egenskaber som ved almindelig champagne, men det er faktisk ikke det, der er mest interessant ved roséchampagne. 

Mere end 80 % af den globale produktion af mousserende vin var i 2017 hvid, mens blot 15 % var rosé. Cirka 2 % var mousserende rødvin. Verdens største producent af mousserende vin var, og er stadig i dag, Italien. Det vil sige, at når først andelen af italiensk og de øvrige franske mousserende rosévine er trukket fra, vurderes den totale produktion af roséchampagne at være ekstremt begrænset.  

Det betyder, at selvom det løbende konsum også er lavere på eksempelvis roséchampagne, skal der også drikkes langt færre flasker for procentuelt at sænke det globale udbud. Dermed er moden roséchampagne i dag også særdeles svært at komme i nærheden af, og er en oplagt investering, hvis man søger det eksklusive og sjældne. 

Investering i 2007 Taittinger Comtes De Champagne Rosé

Priserne på ældre årgange

En sammenligning med andre årganges priser kan være med til at belyse potentialet i årgang 2007. Årgang 2004 er den årgang, der med en gennemsnitscore på 94,67 placerer sig tættest på årgang 2007, der med sine 95,3 point topper anmeldernes liste pt. En søgning på Wine-searcher.com viser, at der er et minimalt udbud af årgang 2004 med en gennemsnitlig pris på € 184.   

Årgang 1996 var en kæmpestor og berømmet årgang i Champagne. Til sammenligning med årgang 2007 fik årgang 1996 en gennemsnitlig score på 93,5 og udbuddet af denne er ifølge Wine-searcher.com forsvindende lille. Tilmed til en gennemsnitlig pris på € 552. Nu kan du få fingrene i årgang 2007 til blot € 120 flasken, og holdes det op med nuværende pris på årgang 1996, tyder det på, at en væsentlig prisstigning er i vente.    

RareWine Invest mener

Der er mange indikationer på, at netop årgang 2007 Taittinger Comtes Rosé er yderst velegnet til investering. Udover at høste hidtil højeste scores fra de største kritikere (kun formegentlig overgået af endnu ikke ratede årgang 2008), er vækstraterne for netop roséchampagne fra Taittinger også et fremragende argument for en investering med vækstpotentiale. Tilsæt her, at høje forventelige scores på årgang 2008 kan få tidligere årgange til at stige yderligere i værdi.  

Derudover taler priserne på ældre årgange et mere end tydeligt sprog. Den eftertragtede årgang 1996 koster i dag € 552 flasken, hvilket i sig selv er et svimlende højt beløb. Årgang 2007 får højere scores, så argumentet for investering skriver nærmest sig selv.  

Vi mener, at roséchampagnen som kategori, Taittinger som anerkendt producent, begrænset produktion og svære tilgængelige mængder af de ældre, kritikerroste årgange er opskriften på en god investering. Især taget i betragtning at årgang 2007 lige nu fås til en særligt fordelagtig pris.    

Invester i 2007 Taittinger Comtes De Champagne Rosé

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2007Taittinger Comtes de Champagne rosé750OC6€120
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.