Investeringstips - Øvrige - 14. oktober 2022

100 point til australsk vingigant: Invester i Penfolds’ 2018 Grange

For første gang nogensinde tilbyder vi Grange til investering direkte fra producenten. Penfolds breder sig dag for dag, og flagskibsvinen er garant for tårnhøje scores.

Det er langt fra hverdagskost, at Rest of World-kategorien troner frem hos RareWine Invest, og det er selvfølgelig fordi, de bedste af slagsen er yderst vanskelige at tilvejebringe. Dette er ikke blot en mulighed for investering i Rest-of-world-vin – men den absolut første mulighed hos RareWine Invest for at investere i flagskibsvinen Grange fra australske Penfolds. Vi har nemlig fået mulighed for at købe denne dugfriske 2018 Grange-frigivelse direkte fra Penfolds, og nu tilfalder investeringsmuligheden dig. Tilmed til en skarp pris.

Penfolds er allestedsnærværende – og dette ikke kun i kraft af Grange, men i høj grad i kraft af deres ambitioner om at skabe vinmagi uden for Australiens grænser. Derfor er dette selvfølgelig en investering i 2018 Grange iført 100 point. Men det er også en investering i Penfolds, der gennem succesfuld, stædig ihærdighed tiltrækker mere og mere af verdens opmærksomhed.

Penfolds – Australsk vinperfektion i absolut yderste potens

I dag har Penfolds sejret og placeret sig som Australiens bedste vinproducent, men i midten af det 19. århundrede da engelske Doktor Christopher Rawson Penfold og Mary Penfold migrerede til Australien, var det formentligt ikke fremtidig vinsucces, der var deres drøm. Uagtet hensigt, er resultatet blevet australsk vinperfektion eftertragtet verden over.

Penfold-parret slog sig ned i udkanten af Adeleide i 1844, og med sig havde de stiklinger, så de kunne fremstille hedvin Down Under. Gården Magill Estate blev hjemstedet for parret, for doktorens praksis – og for vindyrkning, hvoraf sidstnævnte pludseligt blev den største praksis på gården. Og i 1907 var Penfolds vineri det største i Australien.

Penfolds' 2018 Grange

Max Schubert sikrede triumf

I 1948 blev Max Schubert ansat som vinmager hos Penfolds, og hans innovative idéer, ihærdighed og ikke mindst kraftige stædighed blev den afgørende nøgle til den succes, der i dag gennemstråler Penfolds. Schubert havde frit spil – der herskede nemlig ingen rigid fransk appellationslov, hvorfor vinmageren kunne gøre, hvad der behagede ham. Og det gjorde han.

Penfolds var et fusionshus, hvor alle druer kunne blandes. Og det blev de, således forskellige områders styrke kunne kombineres i én vin. Vinstjerner blev kreeret, men succesen kom for alvor med husets flagskibsvin: Grange.

Læs mere om, hvordan Grange tilblev under hemmelige forhold, hvor Max Schubert over en årrække gemte produktionen for Penfolds ejere: Penfolds: Historien om australsk vintriumf

GRANGE: The one to rule them all

På nuværende tidspunkt er der er absolut ingen tvivl om, at Grange er den bedste vin fra Penfolds, om end deres sortiment tæller flere tætte konkurrenter. Grange er netop eksemplet på, hvordan fusionen af flere vinmarker fra forskellige distrikter kan danne smuk vinsymbiose. Men vejen til toppen var brolagt med udfordringer.

Schubert ville skabe en vin, der var kompleks nok til at kunne modnes over tid, hvilket der ingenlunde var tradition for i Australien. Han fremstillede derfor vin på shiraz efter europæiske idéer med potentiale til at udvikle sig. Gang på gang blev den afvist, men Jeffrey Hyland, der var ansvarlig for Penfolds, tillod heldigvis en hemmelig produktion af Grange.

I 1963 fik Grange endelig den hæder, den fortjente, og siden har den gået fortjent sejrsgang i Australien og hele verden, hvilket afspejles i exceptionel kontinuitet i høje scores.

ÅrgangWAVI JSAVG
2018999810099,0
201796979696,3
201699989898,3
2015989810098,7
201498979697,0
2013100969697,3
201299979898,0
201193939393,0
201099-10099,5
200997949595,3
WA: Wine Advocate VI: Vinous

Ovenstående pointregn fastnagler Granges position blandt verdens bedste – uanset årgang. Og selvom alle stort set leger med helt oppe på eliteplan, tager 2018 Grange alligevel plads helt øverst med 99 fabelagtige point på tværs af de tre kritikere. Årgang 2015 placerer sig lige i hælene på den, og 2018 er kun overgået af 2010, om end denne ikke er vurderet af Vinous.

Uagtet sammenligningen med 2010 og 2015, kan det konstateres, at denne dugfriske 2018-frigivelse nærmer sig perfektion. Den historiske data på Grange er selvsagt mangelfuld hos RareWine Invest, fordi dette er debut. Men ifølge winesearcher.com er prisen på 2015 Grange steget 36 % siden frigivelsen i oktober 2019. Årgang 2015, der kvalitetsmæssigt er næsten identisk med 2018 på et sammenligneligt grundlagt, med scores fra alle tre kritikere.

Ifølge Liv-ex er Grange garant for afkast, om end de store prisstigninger først ses i takt med, at Grange bliver ældre. Dette stemmer selvfølgelig overens med stort set alle de investeringsvine, du møder hos RareWine Invest, om end denne har en potentiel upside i, at verdens spotlys endnu ikke er fuldt indstillet mod Penfolds. 

Peter Gago om 2018 Penfolds

Penfolds lader sig ikke nøje med succes

Grange har ikke kvalificeret sig til verdenseliten på et wildcard. Den har kvalificeret sig grundet sublim kvalitet, der kan hamle op med de klassiske regioner som Bourgogne, Bordeaux og Champagne. Grange er noget af det bedste uden for de klassiske regioner – det bedste fra et helt kontinent. Og der er intet, der tyder på, at Penfolds stopper, mens den famøse leg er god. Tværtimod.

Peter Gago er nuværende vinmaker hos Penfolds, og han har en forkærlighed for Champagne, hvorfor Penfolds de seneste år har arbejde på at skabe en sådan til deres vinportefølje, fra Champagne, naturligvis. Læg hertil, at Grange ikke er den eneste Penfolds-vin, der har opnået 100 point fra Wine Advocate – deres Bin 111A Shiraz fra 2016 fik toppoint. Seneste skud på stammen er deres nye spektakulære Quantum i husets ”wine of the world” appellation, hvis første årgang var 2018. Den har fået en sublim modtagelse af omverdenen.

Der er dermed intet, der tyder på, at den australske vindominant lader sig nøje med succes. De formerer sig og tiltrækker sig mere og mere af vinverdenens opmærksomhed.

RareWine Invest mener

Fra de klassiske vinregioner frigives sublime vine, hvis prisleje også afspejler det tårnhøje niveau og mytiske omdømme. Det er derfor ikke mærkværdigt at spejde efter attraktive alternativer. Vores sigte har længe været rettet mod Penfolds, fordi deres fremmarch synes ustoppelig og deres potentiale skyhøjt.

Scores understreger den exceptionelle kvalitet af Grange. Ambitionsniveauet sikrede mesterværket Grange, og ihærdigheden udbreder kendskabet til den australske, toneangivende vinmastodont. Snart vil Penfolds være allestedsnærværende, og alt godt kommer som bekendt til den, der venter. Derfor anbefaler vi selvfølgelig at være med fra start.

Dette er en dugfrisk frigivelse direkte fra Penfolds. Det betyder, at prisen er skarp. Men selvom, flaskerne kommer direkte fra producenten, er det kun få investorer, der kan få glæde af den. Derfor anbefaler vi at slå til, hvis du tror på det, langsigtede potentiale i Penfolds og 2018 Grange, der får 99 point på tværs af verdens mest anerkendte kritikere.

Invester i Penfolds’ 2018 Grange

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2018Penfolds Grange750OWC6€ 375
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.