Investeringstips - Whisky - 25. maj 2022

Talisker 30YO 2021 Release tilgængelig til investering

332 % afkast på fem år på foregående release (30YO 2017). Invester i Taliskers seneste 30 års-frigivelse

De gyldne, forædlede dråber fra Skotlands mange hæderkronede destillerier bliver stadig mere populære. Destillerierne har haft, og har til stadighed, en evne og vilje til at forny sig, holde sig aktuelle og tiltrække nye tilhængere af kategorien.

Den eneste store udfordring er, at tiden går sin egen gang, og mængden af whisky med alder er begrænset – og ny produktion kan ikke fremskyndes. Til sammen skaber disse to elementer et lukrativt miljø for investorer.

Tag del i en sjælden frigivelse på blot 3.216 flasker af Talisker 30 YO fra 2021 – en længe ventet opfølgning på den seneste 30 YO frigivelse fra 2017, der har set prisstigninger på mere end 300 % på fem år.

Talisker 30 YO 2021 – Made By The Sea

Talisker 30 YO 2021 er en afløser til 2017-udgaven og er et sjældent Talisker-udtryk, der forkæler de få heldige, der får lov at smage, med hvad tre årtiers lagring i amerikanske ex-bourbonfade kan. Dette er indbegrebet af sjælen fra Talisker og Isle of Skye, hvor de forædlede dråber har sit ophav.

Talisker ejes i dag af Diageo, der er en af verdens største spiritusproducenter. Diageo har om nogen forstået, at også whisky-kategorien skal holde sig aktuel – noget, der lykkedes dem med relevant marketing til udbredelse af kendskabet og tidssvarende design og indpakning.

Talisker 30YO 2021

Whisky: En ekstremt attraktiv kategori

Whisky-kategorien er med længder det aktiv i kategorien ”collectibles”, der over de seneste 10 år har leveret det suverænt højeste afkast. Ifølge seneste udgave af Knight Franks The Wealth Report har whisky over de seneste 10 år givet hele 428 % i afkast. Til sammenligning har aktier (MSCI World) givet 234 % i samme periode.

Tallene er baseret på Rare Whisky 101s Apex 1000 indeks, der tracker priserne på de 1.000 bedst performende whiskyer – en kategori, hvor Taliskers gode flasker også er repræsenteret.

2017-frigivelsen af Taliskers 30YO frigivelse har siden, den kom på markedet (i midten af 2017), ifølge wine-searcher.com set en prisstigning på 332 %*. – et imponerende afkast, der slår selv whisky-markedet.

*Baseret på gennemsnitspriserne på tværs af alle tilbud på Talisker 30 YO 2017 tilgået wine-searcher.com fra april 2017 til i dag.

Invester i whisky – invester i “The Sweet Spot”

Når det gælder investering i whisky, er der ligesom ved investering i vin nogle helt fundamentale egenskaber, der efter vores overbevisning bør være til stede. Herunder blandt andet den rigtige årgang (alder), begrænset produktion/frigivelse og i nogen grad, at whiskyen er cask strenght (ikke udvandet = mere koncentreret produkt).

Ledes der efter den mest oplagte investering, er der flere forskellige egenskaber, der er interessante, alt afhængig af hvem den fremtidige køber er. Jo flere af disse egenskaber en whisky indeholder, jo tættere rammes der på ”sweet spot”, hvilket skaber optimale forudsætninger for en god investering. Se modellen her:

DCI_model.png

Talisker 30 YO 2021 appellerer til alle tre segmenter og befinder sig dermed i ”Sweet Spot”, hvilket gør investering særligt attraktivt. Her er nemlig tale om whisky af tårnhøj kvalitet i en begrænset frigivelse (3.216 nummererede flasker) i cask strenght (mere koncentreret produkt) fra et ikonisk destilleri med så mange år på bagen, at det generelle udbud på markedet i sagens natur er begrænset – et udbud, der samtidig ikke bare sådan lige kan øges.

RareWine Invest mener

Det er lykkedes os at skaffe et lille parti af 2021-frigivelsen af Taliskers 30YO udtryk. Dette er muligheden for at købe ind i et lærebogseksempel på en attraktiv whisky-case fra et ikonisk destilleri.

Uanset om du er whisky-interesseret eller ej, leverer Talisker her et attraktivt potentiale til din portefølje.

Invester i Talisker 30YO 2021

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2021Talisker 30YO700OC3/GB1€ 1.000
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.