Investeringstips - Italien - 24. marts 2022

En Primeur med stort potentiale – Invester i 2020 Argiano Solengo

Value-for-money er et massivt omdrejningspunkt i denne case. Invester i Supertoscaner før den frigives og sikr stor potentiel upside.

Derfor 2020 Argiano Solengo

2020 Argiano Solengo ventes at ramme markedet sidst på sommeren, men her kan du allerede nu sikre investering en primeur, der sikrer dig både en ekstremt skarp pris og mulighed for attraktive mængder. Men i virkeligheden er denne case interessant af flere årsager:  

  • Dette er en investering i supertoscaneren Solengo, der løber hurtigt i fodsporene på både Ornellaia, Tignanello og Sassicaia.  
  • Skarp pris på € 31 giver en investering med meget lav risiko grundet den lave pris. 
  • Årgang 2020 forventes at være en succesfuld årgang fra Toscana. 
  • Mulighed for at være med fra start, hvor prisen er ganske lav.  
  • Steg prisen 10 % over natten, ville de færreste nok opdage at vinen i dette tilfælde ville koste € 34, og det er vininvestorens fordel.  
  • Begrænset produktion på cirka 30.000 flasker årligt bliver hurtigt reduceret. Her kan du sikre gode, investeringsegnede mængder. 

Argiano stræber efter perfektion

I Toscana ligger en både historisk og majestætisk vingård med navnet Tenuta di Argiano. Siden 1596, hvor det imponerende slot stod færdigt, har der været dyrket vin på de tilhørende marker, og det er fra disse marker, Solengo opstår.  

Argiano betegnes som et ikon fra Montalcino, og så er de selvfølgelig kendte for at producere supertoscaneren Solengo – udviklet af Dr. Tachis, som er tidligere chefønolog hos Sassicaia. Siden 2012 har Bernardino Sani stået bag produktionen på gården, og målet er tydeligt.  

Argiano er synonymt med høj kvalitet, men målet er at komme helt op på den øverste podieplads. Derfor prioriteres kvalitet over kvantitet. Og derfor er der foretaget restaureringer af ejendommens faciliteter. I dag er Argiano førende på bæredygtig og økologisk tankegang i både vinmark og på vineriet – Perfektion er førsteprioritet. 

Solengo: ”A brilliant wine”

Ovenstående citat kommer fra selveste Robert Parker, og det sætter en passende scene for fortællingen om Solengo.  

Giacomo Tachis ønskede at lave Sassicaia-vin i brunello-distriktet, hvorfor franske druesorter blev plantet hos Argiano. I 1996 resulterede denne tilplantning i, at den første Solengo så dagens stråler. Solengo består i dag af halvt cabernet sauvignon og resten fordelt mellem merlot, sangiovese og petit verdot. Cabernet sauvignon har bevist sin berettigelse i Toscana, og Argiano Solengo er et bevis herpå.  

 

Dette er kun et reklamebillede. Årgang 2020 er endnu ikke frigivet.  Dette er kun et reklamebillede. Årgang 2020 er endnu ikke frigivet.

Årgang 2020 i Toscana

2020 var på mange måder et kaotisk år. En pandemi påvirkede verden markant, og det har selvfølgelig også sat sine spor i vinverden. Det til trods, ser årgang 2020 ifølge Decanter ud til at blive en succesfuld årgang for mange italienske vinproducenter.  

Ifølge Francesco Monari (agronom hos Argiano) mindende årgang 2020 på nogle punkter om 2015. Dog pointerer han også, at hver høst har sin egen unikke historie, hvilket selvsagt også var gældende ved 2020-høsten. Han pointerer, at de agronomiske valg, der bliver truffet, er afgørende for det endelige resultat. De valg, der blev truffet i årgang 2020, viste sig at være rigtige – Monari siger nemlig, at de har fået et resultat, de er stolte af – et resultat, der vil vise sig at have stor karakter med tiden. 

Skarp pris = Value-for-money

Solengo er en klassisk value-for-money-case. Der er ikke tildelt scores endnu, hvorfor vi kun kan læne os op ad Francesco Monaris og Decanters ord for årgangen. Er 2020 Solengo (hvilket den er ifølge jf. Monaris) på niveau med årgang 2015, tegner det godt. 2015 Solengo fik nemlig henholdsvis 95 (WA) og 97 (VI) point.  

Prisen på 2020 Argiano Solengo er i dag € 31. Ifølge wine-searcher.com er der lige nu kun et andet tilbud på 2020 Solengo med en pris på € 40. Dette understreger den attraktive pris og giver med andre ord et godt udgangspunkt for investeringen. 

Dette er kun et reklamebillede. Årgang 2020 er endnu ikke frigivet.  Dette er kun et reklamebillede. Årgang 2020 er endnu ikke frigivet.

Ville vinelskeren opdage prisen stige?

En vin af denne kaliber kan ikke koste mindre, hvilket i sig selv sikrer værdien af investeringen – også på den lange bane. Samtidig er det også nærmest utænkeligt, at vinelskere ville opdage, om prisen steg 10, 15 eller 20 % natten over. Prisen ville stadig stemme overens med kvaliteten, og selvom en sådan prisstigning ikke vil være meget i kroner og ører for slutkunden, er den procentvise stigning det for din investering.  

Tillæg her, at Solengo kun produceres i omegn af 30.000 flasker pr. årgang og det er dermed svært at forestille sig, at det vil tage lang tid før mængderne, forsvinder fra markedet. 

RareWine Invest mener

Kernen i dette investeringstip er value-for-money. Også selvom der endnu ikke er tildelt scores til 2020 Solengo fra verdensførende vinkritikere. Kvaliteten i årgang 2020 i Toscana er god – både ifølge Argiano selv, men også ifølge Decanter.  

Indsættes prisen i ovenstående ligning, bliver resultatet selvsagt, at du her kan få kvalitetsvin for få penge. Prisen er endda så lav, at vinelskeren næppe ville opdage, om den steg € 10 fra den ene dag til den anden, og det er investorens fordel.   

At prisen er så lav, betyder også, at løbende konsum hurtigt kan få reduceret mængderne og fortrænge 2020 Solengo fra markedet. Nu kan du komme med før starten, og du kan tilmed købe store mængder, hvilket er særligt fordelagtigt i en value-for-money-investering.  

Selv hvis årgangen er ringere end forventet, er 2020 Solengo en primeur en stærk case. Er den som forventet, ser det endnu mere lovende ud. Hertil kommer en lotto-kupon i potentielle sensation-scores fra nogle af de førende kritikere, der for alvor kan sætte gang i casen.

Obs: 2020 Solengo er En Primeur, hvorfor den først forventes på lager sidst på sommeren.

Invester i 2020 Argiano Solengo

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2020Argiano Solengo750OC6€ 31
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.