Investeringstips - Øvrige - 28. april 2022

Ingen over, ingen ved siden af: Invester i Screaming Eagle

Nu kan du investere i nyeste frigivelse af Napas kultvin Screaming Eagle, der i tidligere årgange har leveret stærke afkast til investorer.

Er du til det bedste, mest eksklusive, mest prestigefyldte og mest kostbare, og er du samtidig til vin fra Napa Valley, er der i virkeligheden kun én vej at kigge – og det er i retning af Screaming Eagle.

Screaming Eagle er ubetinget kongen af Napa Valley og dermed det ypperligste, vinelskeren kan få fingre i fra det amerikanske kontinent. Men udover det åbenlyse potentiale i det berømte og det sjældne, bakkes Screaming Eagle ligeledes op af en multimilliardær og forretningsmand, der ved, hvordan der skabes kontinuitet i succes og dermed være din medspiller i din Screaming Eagle-investering.

Seneste årgang, årgang 2019, af Screaming Eagles flagskibsvin er frigivet, og du kan nu springe de årelange ventelister over, tage del i mikroproduktionen og investere i, hvad der er blevet målestokken for amerikansk vin.

Screaming Eagle: Kort fortalt

Den tidligere ejendomsmægler, Jean Phillips, købte i 1986 ca. 22 ha vinmarker i Oakville, Napa Valley, Californien. Det meste blev hurtigt solgt fra til andre af områdets producenter med undtagelsen af 0,4 ha plantet med cabernet sauvignon. Jean Phillips søgte råd hos den allerede berømte Robert Mondavis medarbejdere angående hendes marks kommercielle potentiale og hyrede kort tid efter sin første winemaker.

Årgang 1992 blev den første (kommercielle) frigivelse af Screaming Eagle og kombinationen af ekstremt få flasker produceret og positiv kritik, herunder 99 point fra Wine Advocate, hvilket er spektakulært for en første vin, resulterede i, at Screaming Eagle blev en af de mest anerkendte og kostbare vine fra Napa Valley.

I 2006 kom endnu et vendepunkt for Screaming Eagle, da Jean Phillips solgte ejendommen til finansmændene Charles Banks og Stanley Kroenke, hvor særligt sidstnævnte er særdeles interessant – både for Screaming Eagle, men også for dig som investor.

Der produceres i dag kun 6.000-10.000 flasker Screaming Eagle pr. årgang.

Screaming Eagle Napa Valleys berømte "Screaming Eagle"

Finansmand, sportsmogul og proprietær

Multimilliardæren Stanley Kroenke er ingen hr. hvem-som-helst. Kroenke har delvist egenhændigt skabt sin formue igennem sport (ikke udøvende atlet) og ejendomme, og har i en alder af 74 år indtaget en plads som nr. 183 på Forbes 2022-liste over verdens rigeste – en placering, der i øvrigt ikke medregner ægteskabet med Ann Walton Kroenke, der er arving til Walmart og i øvrigt selv er mangemilliardær.

Stanley Kroenkes portefølje tæller blandt andet sportsklubberne Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), Colorado Rapids (Major League Soccer) og Arsenal (Premier League), men er samtidig en af de absolut største jordbesiddere i USA – kun overgået af den amerikanske stat og enkelte andre proprietærer. Hertil kommer mere end 5,5 millioner kvadratmeter ejendom, primært shoppingcentre og lignende.

Det er dermed ikke en forretningsmand helt uden kapacitet eller format, der i 2006 delvist overtog Screaming Eagle og i 2009 blev eneejer. Som vi kender det fra blandt andet champagneverden, er det ikke uden betydning for en producent/et mærke at have nogle store muskler i ryggen, ligesom det eksempelvis gør sig gældende med Moët & Chandon, der ejes af LVMH-gruppen eller Perrier-Jouët, der ejes af Pernod Ricard.

Udover at økonomiske kræfter kan bidrage til vækst og opbygning af brands, er de markedsføringsmæssige kompetencer og det generelle forretningstække ikke uvæsentlige. Vi kan kun gisne om, hvorvidt Screaming Eagle blot er et passions-projekt for Kroenke, men skulle det forholde sig således, er det alligevel svært at forestille sig, at der ikke også er forretning i det for ham – man må sige, at det ligger i hans dna. Prisen på Screaming Eagle er således også skudt i vejret siden 2006, blandt andet også grundet, at prisen presses op fra Screaming Eagle selv – noget, der uden tvivl også vil fortsætte i fremtiden. Hertil er fremtidige investeringer i ejendommen ligeledes sikret, og fundamentet for, at Screaming Eagle vil fortsætte som kongen af Napa Valley, består.

Ny Screaming Eagle har aldrig nogensinde været dyrere…

Afhængig af situationen kan et overvældende prisskilt være en rigtig god ting, og som beskrevet i starten består et investeringspotentiale i denne verden nogle gange også i blot at være det mest kostbare. En ny Screaming Eagle har aldrig været dyrere, men den er alligevel meget mere end blot det. Noget, Antonio Galloni fra Vinous har knyttet et par tanker til:

“Because of its price, both on release and in the secondary market, Screaming Eagle is the most talked about wine in Napa Valley. It is hype or not? All I can say is that I was very fortunate to drink a number of older vintages during lockdown and all those wines lived up to their reputations.”

Trods prisskiltet lever Screaming Eagle op til sit omdømme. Og her er det samtidig vigtigt at huske, at man for fem år siden mente, at € 12.000 var voldsomt for en flaske DRC Romanée-Conti. I dag bliver selvsamme flasker solgt for +50-100 % mere.

2019: Stor årgang i Napa – endnu større for Screaming Eagle

Årgang 2019 vurderes af Vinous som værende en potentiel stor årgang i Napa Valley – faktisk giver de årgang 2019 (på tværs af regionen) 94-97 point, hvilket indikerer en stor årgang. Men det tyder på, at Screaming Eagle topper dette.

2019 Screaming Eagle er så dugfrisk på markedet, at vi endnu mangler Wine Advocates kritik og pointgivning, men det holder på ingen måde hverken Antonio Galloni fra Vinous eller James Suckling tilbage.

James Suckling belønner årgang 2019 med 99 point, mens Vinous giver den de perfekte 100 point – noget, de kun har gjort to gange tidligere, nemlig til årgang 2016 og 2007.

Dette giver dermed et foreløbigt gennemsnit på 99,5 point, hvilket kun er overgået af årgang 2016, der fik 3 x 100 point (!!). Her skal det dog siges, at Wine Advocates endelige pointgivning naturligvis vil påvirke dette. Derfor: Skulle Wine Advocate give:

  • 100 point, nærmer årgang 2019 sig i sagens natur perfektion og vil være lige i hælene på 2016, som den største årgang nogensinde. Gennemsnittet ville blive 99,7.
  • 99 point, er årgang 2019 med 99,3 point i gennemsnit fortsat den næstbedste Screaming Eagle nogensinde vurderet.
  • 98 point, vil årgang 2019 lande på et gennemsnit på 99 point, hvilket er det samme som årgang 2018, og disse vil dermed dele 3. pladsen, ét enkelt point efter årgang 2016.
  • 97 point, vil årgang 2019 fortsat, med 98,7 point, dele 4. pladsen med årgang 2012, der i øvrigt fik 100 point af både Wine Advocate og James Suckling.

Og sådan kunne man fortsætte. Kritikerne er uafhængige, og deres veje er uransagelige, og en høj score fra den ene, betyder ikke nødvendigvis en høj score fra den anden. Når dette er sagt, har der i nyere tid ikke været større uenighed om kvaliteten på Screaming Eagle mellem Vinous og Wine Advocate.

Dette er dog blot gisninger, men noget, der til gengæld er sikkert, er følgende: Med Screaming Eagle handler det nærmere OM, hvorvidt man kan skaffe nogle flasker, nærmere end at have den luksus at kunne vælge mellem årgange. Med årgang 2019 kan du nu få en 100-points-årgang, der tilmed kommer med en ekstra potentiel upside i Wine Advocates manglende score.

Invester i 2019 Screaming Eagle Screaming Eagle

Screaming Eagle har været garant for solide afkast

Leder man efter dybdegående data i vinverden, har den britiske vinbørs Liv-ex, det mest omfattende datasæt i verden med mere end 875 millioner historiske prispunkter. Det bedste sted at kigge for tendensen på ”de andre”, altså alt det, der ikke er fransk vin, er ved at kigge på Rest of World-indekset.

Liv-exs Rest of World-indeks1 har over de seneste fem år oplevet en vækst på mere end 42 %, hvilket i høj grad af drevet af de californiske vine og i særdeleshed Screaming Eagle. Dette kommer blandt andet til udtryk gennem, at de seneste fem årgange af Screaming Eagle, der har været på markedet i minimum fem år2, over de seneste fem år ifølge Liv-ex i gennemsnit har givet et afkast på 79,4 %.

Hos RareWine Invest har vi endnu ikke et lige så omfattende data som Liv-ex, men nogle gange kan mindre også gøre det. D. 25. juni 2019 havde vi for første gang mulighed for at tilbyde Screaming Eagle (årgang 2016) til investering via investeringstip. Havde du investeret dengang, havde du i dag kunne nyde et afkast på 44,5 %. 

1: De seneste 10 årgange af ifølge, Liv-ex, seks ledende mærker fra Californien (Screaming Eagle, Dominus, Opus One), Australien (Penfold’s), Portugal (Taylor’s) og Spanien (Vega Sicilia)

2: 2014, 2013, 2012, 2011 og 2010

RareWine Invest mener

Ingen over, ingen ved siden af. Sådan kan Screaming Eagle helt enkelt beskrives. Det bliver ganske enkelt ikke større, når det drejer sig om amerikansk vin.

Nu har du muligheden for at investere i seneste frigivelse af Screaming Eagles topvin af samme navn, der med 100 perfekte points fra Vinous manifesterer, hvorfor Screaming Eagle er, hvad det er.

Tidligere årgange har ligeledes valideret potentialet med stærke afkast. Præmissen har ingenlunde ændret sig, når det gælder årgang 2019, og vil du sikre dig investering, anbefaler vi at slå til nu. Vi ser kun meget begrænsede mængder modne Screaming Eagle i markedet og har af samme årsag kun sjældent fornøjelsen af at tilbyde dem til investering.

Tror du på det bedste, mest sjældne og mest prestigefulde, ligesom vi gør, så er 2019 Screaming Eagle en oplagt investeringscase for dig.

Invester i 2019 Screaming Eagle

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2019Screaming Eagle 750OWC3€ 3.650
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.