Investeringstips - Italien - 3. oktober 2022

Invester i spritny frigivelse af supertoscaneren Redigaffi til verdens laveste pris

Tua Ritas Redigaffi udfordrer de store supertoscanere på kvaliteten. Samtidig bliver der kun produceret en brøkdel af Redigaffi. Lyder det dyrt? Læs og bliv klogere.

Supertoscanske Tua Rita

I 1984 købte Tua Rita og Virgilio Bisti et lille sted i Suvereto i det sydlige Toscana. Med en god portion penge i rygsækken fra en succesfuld virksomhed slog de sig ned med tanke på at nyde tilværelsen og måske dyrke lidt vin. Tanken om lidt hyggelig vindyrkning blev heldigvis en realitet, og i dag skaber Tua Rita vine i verdensklasse.

I 1996 lagde Tua Rita sig sammen med deres svigersøn Stefano Frascollas domæne. Det er også Frascolla, der i dag styrer domænet med stor succes, hvorfor han kan tage en stor del af æren for Tua Ritas berømmelse.

Kultvin og reel rival til sensationelle Masseto

Fra årgang 1994 udsprang første årgang af, hvad der blev husets flagskibsvin. Navnet blev Redigaffi, og den blev en 100 % merlotvin. Den brød dermed med tidens regulativer og på så fornem vis, at den fik betegnelsen ”supertoscaner”. Men fra årgang 2000 sikrede Tua Rita sig kultstatus til sin topvin, da netop årgang 2000 modtog Wine Advocates magiske 100 point, i en smagning fra 2002.  

Vinene har siden da opnået en kultstatus og er i følge Robert Parker JR. en enestående rival til den sensationelle merlot fra Ornellaias Masseto – Masseto som vel at mærket er både den dyreste og mest eksklusive af de oprindelige og klassiske supertoscanerne. Dette afspejles dog endnu ikke i prisen på Redigaffi, der på klassisk italiensk facon, tilbyder tårnhøj kvalitet til en særdeles attraktiv pris.

Sparsomme mængder giver potentiale

Tua Ritas Redigaffi taler nærmest ind i et bourgundisk narativ, hvor høj kvalitet kombineres med en sparsom produktion. Afhængig af årgang, vejr og kilder svinger produktionen, men ifølge producenten selv, produceres der i gennemsnit 15.000 flasker Redigaffi pr. årgang. Til sammenligning produceres der eksempelvis i omegnen af 180.000 flasker Sassicaia pr. årgang.

Tua Rita Redigaffi Tua Rita Redigaffi

Redigaffi blander sig i det fineste selskab

Det er meget sjældent, at vi udsender et investeringstip på en vin, der endnu ikke er blevet anmeldt af de væsentligste kritikere. Men det tør vi i dette tilfælde. Dels fordi, at der ikke meldes om noget i de generelle rapporter fra 2020-årgangen i Toscana, der får alarmklokkerne til at ringe. Eksempelvis beretter wine-searcher.com om at 2020-sæsonen var særdeles varm og tør. Foråret var ustadigt, men med solrige dage, der gled over i en varm, tør, sommer, der dog havde kolde nætter, hvilket har givet flot, moden frugt og bibeholdt syren. Alt i alt, rigtig lovende.

Men vi tør i endnu højere grad, fordi vi mener, at Tua Rita kan løfte det. For at iscenesætte formatet af Tua Rita og Redigaffi har vi lavet en sammenligning på tværs af 10 af de seneste årgange (2010-2019) af de fem originale supertoscanere. For hver årgang er gennemsnitsscoren på tværs af Vinous, Wine Advocate og James Suckling fundet og samlet til én gennemsnitsscore på tværs af de 10 årgange. Resultatet i kombination med den årlige produktion finder du her:

Vin10Y avg. scoreAvg. Årlig produktion (fl.)
Sassicaia95,13180.000
Ornellaia95,97144.000
Masseto97,3330.000
Solaia96,6755.000
Tignanello95,77320.000
Redigaffi96,4315.000

Det vil mildest talt være en underdrivelse at sige, at Redigaffi ligger flot i dette regnestykke. Masseto tager, ikke overraskende, førstepladsen, men Redigaffi sætter både Sassicaia, Ornellaia, og Tignanello til vægs og repræsenterer i øvrigt den mindste produktion. Hertil bør det også holdes for øje, at Redigaffi hører til blandt de billigste af ovenstående.

Der er altså her stærk historik for at kunne købe tårnhøj kvalitet til en attraktiv pris – og med så lille en produktion, kan udbuddet hurtigt reduceres.

Få et stærkt udgangspunkt på din investering

For at få et godt resultat med sin investering er udgangspunktet et af stederne, der kan fokuseres. Granskes wine-searcher.com, der er den bedste måde at trawle verdens professionelle udbyderes tilbud, finder man, at laveste pris for en 2020 Redigaffi i øjeblikket er € 137*. Gennemsnitsprisen på tværs af de 27 udbydere, der lige nu tilbyder 2020 Redigaffi, er € 202*. Din investeringspris i dette tilbud er blot € 135*. 

Dette er et godt solidt udgangspunkt for din investering og sørger for, at du at du er foran fra start.

Tua Ritas Redigaffi er up and coming

Tua Rita har siden Robert Parkers 100p score i 2002 befundet sig på den helt store vinscene, men har manglet sit helt store gennembrud. Kvaliteten på vinene er dog kun blevet højere siden da, og vinverdenen er konstant på udkig efter den næste perle.

Ifølge Liv-ex har nogle af de mere modne årgange (2000-2011) i gennemsnit givet et afkast på 43 % over de seneste fem år. De nyere årgange (2016-2019) har derimod over det seneste år givet et afkast på 15,1 %.

RareWine Invest mener

Potentialet er bestemt til at få øje på, og med en holdning om at Redigaffi stadig er up and coming, bliver disse vine særdeles interessante af følge i de kommende år.

Kombinationen af sublim kvalitet, der udfordrer de store, originale supertoscanere, og den særdeles begrænsede produktion på blot 15.000 flasker i en gennemsnitlig årgang, gør, at vi selv uden at kende de væsentligste kritikeres score på denne spritnye årgang tør at anbefale den.

Du kommer med fra start og til verdens laveste pris ifølge wine-searcher.com. Og foruden dette potentiale, har du en ekstra potentiel upside i kritikernes manglende scores. Bliver disse sensationelle, kan der for alvor komme gang i sagerne.

Vi kan nu tilbyde en begrænset mængde, direkte fra producentens kælder, der nu tilbydes til eksisterende kunder.

Invester i 2020 Tua Rita Redigaffi

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2020Tua Rita Redigaffi750OWC3€ 135
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.