Investeringstips - Champagne - 3. marts 2022

+126 % over de seneste fem år: Invester i seneste frigivelse af Girauds topchampagne

Sjælden, mikroproduktion og stærke historiske afkast. Dette er essensen af Henri Girauds topchampagne, Argonne. Invester i ny frigivelse nu.

“Henri Giraud, the greatest Champagne you’ve never heard of”’

Ovenstående er en udtalelse fra selveste Robert Parker, og når du ser navnet Henri Gireaud, er chancen for, at du vil give ham ret, nok stor. Det er ikke tit, nye stjerneskud opstår i Champagne. Men Henri Giraud er en af undtagelserne.

Dette handler om en mesterlig mikroproduktion på få tusinde flasker, der har gjort sit indtog fra et lille eksklusivt, fransk klientel til den store scene. Det har skabt store prisstigninger på ældre årgange og samtidig gjort den mere eller mindre uopdrivelig. Nu handler det om seneste frigivelse som du nu kan investere i før de forsvinder fra markedet.

Henri Giraud – her belønnes de gamle traditioner

Henri Giraud er noget så sjældent som et uafhængigt og familiedrevent champagnehus. Claude Gireaud er 12. generation i det næsten 400 år gamle foretagende, og trods den lange historie, der gør Henri Giraud til et af de ældste huse i Champagne, er det først i løbet af de senere år, at Giraud-stjerneskudet er blevet antændt.

Henri Giraud ejer ca. 12 ha jord på fine marker i Aÿ, men sammenlagt med de faste aftaler om indkøb af druer, produceres der Giraud-champagne fra sammenlagt 25 ha. 

Men det er ikke alene Girauds fantastiske parceller, hvoraf mange har grand cru-status, der er det signifikante og karakterskabende ved Henri Girauds champagner. Mesterværkerne starter nemlig allerede i den nærliggende Argonne-skov, hvor de ældgamle egetræer leverer tømmer til husets særlige egetræsfade, der bruges i husets produktion. Egetræsfade i champagneproduktion blev ellers nærmest udfaset ved ståltankenes indtog i 1960’erne, men enkelte huse har gjort netop egetræsfadene til deres mærkesag og adelsmærke – heriblandt Henri Giraud, Krug og Selosse.

“This is the way I think Krug SHOULD taste”

– Robert Parker om Henri Giraud Argonne

De særlige egetræsfade, lokalt produceret med oprindelse i den nærliggende skov, er ifølge Claude Giraud den symbiotiske puslespilsbrik, der fuldender husets enestående champagner.

Henri Giraud står bag en vifte af forskellige cuvéer, men i toppen af hierarkiet finder vi en champagne, der i hæder til Argonne-skoven bærer samme navn; Argonne.

Disse flasker er mesterværker, og behandles ligeledes sådan: Fra den avantgarde lukning af flasken til det faktum, at de leveres enkeltvis i trækasser af høj kvalitet.

2013 Henri Giraud Argonne

Sjælden champagne i mikroudbud

Første Argonne kommer fra årgang 2002 og med denne inkluderet, er der kun blevet produceret Argonne fra samlet set seks årgange. Giraud Argonne er allerede ved skabelsen en sjælden sag. Ifølge Wine Advocate blev der i årgang 2004 kun produceret 8.000 flasker, hvilket i champagneterminologi er en mikroskopisk produktion.

I årgang 2008 blev der kun produceret 4.000 flasker ifølge Wine Advocate.

Det har ikke været muligt at få bekræftet præcist hvor mange flasker der er produceret af årgang 2013, som dette investeringstip omhandler, men intet peger på, at det skulle være flere end i årgang 2004.

Den særdeles begrænsede produktion afspejles ligeledes i et nærmest ikke-eksisterende udbud på wine-searcher.com. I øjeblikket er der ingen tilgængelige mængder af nogle andre årgange end årgang 2013 som den eneste. Her er der til gengæld også kun to muligheder, hvor den billigste lige nu står til € 365*.

Din investeringspris er lige nu € 310*

*Pr. flaske ex told, moms og afgift i hele kasser og perfekt stand 

Giraud og Liv-ex Power 100

Hvert år laver den britiske vinbørs, Liv-ex, en opsummering af året, der gik, og laver en top 100-liste over årets hotteste vine baseret på en kalkule hvor blandt andet handelsvolumen og prisudvikling indgår. For vine i ekstrem begrænset produktion kan denne liste være svær at komme ind på, da det kræver noget lig Leroy-brandpower at opveje den lavere handelsaktivitet, der er et resultat af de begrænsede mængder. Trods dette var Henri Giraud alligevel nævnt i 2020 Power 100-listen fra januar 2021. Henri Giraud var ifølge rapporten nemlig den 3. bedste overall performer målt på %-vis prisudvikling.

Invester i 2013 Henri Giraud Argonne

Historisk prisudvikling

Med vin i så begrænset produktion, der som resultat heraf også forsvinder lynhurtigt fra markedet, kan historisk prisdata være vanskeligt. Men kigger vi tilbage på de seneste fem år, har Liv-ex tilstrækkelige data til at kunne kommentere på de tre første årgange af Girauds. Over de seneste fem år har disse tre årgange i gennemsnit givet et gennemsnitligt afkast på 126 %*, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 17,7 % i fem år.  

Wine-searcher.com afslører også en stigende trend. På årgang 2012, der er den seneste årgang, der har været på markedet i minimum et år, er gennemsnitsprisen på tværs af alle tilbud på platformen steget med 54,8 %.

Begge eksempler understreget potentialet i den seneste Giraud Argonne, der i øvrigt har fået flotte point af kritikerne:

*Liv-ex charting tool

Henri Giraud ArgonneRJWAVI
2013-97+96
2012-9896+
2011--94
2008-94+94
2004879695
2002879494
RJ: Richard Juhlin WA: Wine Advocate VI: Vinous

RareWine Invest mener

Argonne fra Henri Giraud er ganske enkelt et mesterværk i champagneverden og er i kraft af sin tilgang til produktion og med respekt for sin arv på vej mod toppen af Champagne.

Henri Giraud er gået fra at være en velbevaret fransk hemmelighed til at opnå international hæder og anerkendelse samt de kræsne champagnekenderes gunst.

Kvaliteten er tårnhøj og produktionen særdeles begrænset – faktisk så begrænset, at der på tværs af de seks årgange, der nogensinde er produceret af Argonne, formentlig aldrig har eksisteret mere end 48.000 flasker. I alt. Nogensinde. Giraud har alt, der skal til, for at blive en af fremtidens helt store champagnestjerner – og Argonne en sand champagneskat.

Selv uden den lurende champangetørke og den stadig stigende efterspørgsel på de perlende dråber, er dette en sjælden sag, du nu får muligheden for at købe ung og til en lav pris. 

Invester i 2013 Henri Giraud Argonne

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2013Henri Giraud Argonne750OWC1€310
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.