Investeringstips - Champagne - 6. juni 2023

2004 Salon: Markedet kan accelerere, når mængderne er små

Populær Salon er flankeret af to- og trecifrede flotte historiske afkast – uanset årgang. Priserne har bare endnu slet ikke matchet deres burgundiske sidestykker.

Hos RareWine Invest opstøver vi alt det Salon, vi kan komme i nærheden af. Det gør vi, fordi Salon er noget af det mest spektakulære Champagne i verden. Mængderne er også særdeles sparsomme, og selvom Salon er den champagne, vi har haft allerflest investeringstips på, er det ikke en mulighed, vi tilbyder ret ofte.

Dette er derfor første gang i 2023, vi har mulighed for at tilbyde mere end nogle enkelte flasker Salon til investering – men selv her kan kun meget få investorer få glæde af den ikoniske champagne. 2004 Salon er tilgængelig til investering, og herunder kan du se, hvordan Salon har leveret stærke afkast, samt hvordan Antonio Galloni fra Vinous kommenterer pristendensen i Champagne.

Salon er en enestående hybrid mellem et stærkt champagne-brand og spektakulær champagne for kenderne i super limiteret produktion set i champagneperspektiv – og dét er der potentiale i.

Salon – en ener i Champagne

I 1905 præsenterede Eugéne-Aime Salon sin første årgangschampagne udelukkende på chardonnay – verdens første Blanc-de-blancs. Og verdens første Salon.

Champagne Salon er historien om, hvordan én mands visioner resulterede i en champagne, der udelukkende bliver sendt på markedet i de årgange, der lever op til de kompromisløs krav, skaberen definerede. Champagne Salon er lavet på én druesort høstet i én og samme landsby – en årgangschampagne, der kun bliver produceret i hvad der svarer til 60.000 almindelige flasker, de år, den endelig frigives.

”Salon er ikke bare historien om en mand og en mission. Salon er ærkeeksemplet på, hvordan man skaber en helt unik stil og en af de mest interessante champagner for både nørder, romantikere og investorer. Salon er tilmed eksemplet på, hvordan de rigtige investorer kan tage nørderiet og hypen til helt nye højder”

Skal salon beskrives med et ord, er ’sublim’ helt passende. I virkeligheden fortjener den mere taletid, og ovenstående citat kommer fra en artikel fra vores Academy-arkiv, der giver et udførligt indblik over champagnehusets historie.

Læs den her: Salon champagne er så rent, som champagne kan være

2004 Salon

Salon – der findes ikke dårlige årgange

Fordi Salon kun produceres i de årgange, hvor kvaliteten tillader det, findes der ikke en dårlig årgang. Der er selvsagt årgange, der skiller sig ud fra resten, men de seks årgange, der er frigivet i dette årtusinde, har på tværs af scores fra Richard Juhlin, Vinous og Wine Advocate i gennemsnit fået en score på 96,1 point.

2004 Salon får 96 point fra champagneguruen Richard Juhlin og 96 point fra Wine Advocate. Som nedenstående diagram viser, er der dog inddraget to forskellige scores fra Vinous.

Normalt benytter vi altid den seneste score fra en kritiker, når vi præsenterer dem i investeringstips. Den seneste Vinous-score på 2004 Salon er fra marts 2023, og den lyder på 90 point. Grunden til, at vi her vælger også at inddrage den førgående score til 2004 Salon på 97+ point fra Vinous fra marts 2016, er, at det er usædvanligt, at en vin varierer så meget i bedømmelsen. Det er næppe tilfældet, at denne nye score generelt kan repræsentere niveauet for 2004 Salon. Derfor er de to forskellige scores repræsenteret i diagrammet nedenfor, således du kan gøre dine egne overvejelser.

OBS: Ifølge Wine Advocate har 2004 Salon et drikkevindue fra 2020-2035, og ifølge Vinous har den et drikkevindue fra 2023-2030 – altså lang tid foran sig.

Salon-scores-diagram.png

Sådan har Salon performet

Salon besidder det hele, hvorfor den også er en investeringsfavorit. Salon har brand-power, kvalitet, eksklusivitet og så har den leveret både to og trecifrede afkast på de kampagner, vi tidligere har udarbejdet investeringstips på. Se oversigten herunder, og find tidligere investeringstip her.

Ydermere: Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange* Salon, der har været på markedet i minimum fem år i gennemsnit givet et afkast på 143,4 % de seneste fem år – hvilket giver et gennemsnitligt årligt afkast på 19,4 %.

I dette investeringstip er det ligeledes interessant at anskue performance på tidligere årgange med samme point. Richard Juhlin er den ypperste champagneekspert, og udover 96 point til årgang 2004 Salon har også 1990, 1995 og 2002 Salon fået 96 point af Juhlin**. Ifølge wine-searcher.com har udbudspriserne på disse udviklet sig således de seneste 10 år:

  • 1990: +276 % (Svarende til 14 % i gennemsnitligt årligt afkast)
  • 1995: +416 % (Svarende til 18 % i gennemsnitligt årligt afkast)
  • 2002: +358 % (Svarende til 16 % i gennemsnitligt årligt afkast)

Med andre ord - Salon performer.

Returns - Salon 800x600.png

*1998, 1990, 1995, 1996, 1997, 1999, 2002, 2004, 2006, 2007

**2012 Salon har også fået 96 Juhlin-point, men den er stadig så ny i markedet, at dens prishistorik ikke vurderes relevant for denne case.

Vinous: Etablerede producenter kan bære de høje priser

Der er ikke tvivl om, at prisen på en Salon er høj – uanset årgang. Og det skyldes selvsagt det sparsomme udbud, den konsekvent høje kvalitet og den globale efterspørgsel på verdens bedste vin.

“Prices for a number of wines [Champagnes] have become stratospheric, à la Burgundy, as more and more consumers discover the most coveted growers and wines. Some of these prices strike me as absurd, but the market can move very, very quickly when production is tiny. For growers and wines that are established, it is what it is.” – Antonio Galloni, Vinous maj 2023.

Hvis der skules til Champagnes burgundiske sidestykker, er Salon slet ikke i nærheden af matche på pris. Og hertil er forventningen til væksten af Kinas vinmarked interessant.

”Ifølge analyse- og konsulentvirksomheden GlobalData vil markedet for vin i Kina næsten fordobles frem mod 2026. I analysens forecast, vil markedet vokse fra $ 42 milliarder i 2021 til $ 72,2 milliarder i 2026, hvilket vil svare til en gennemsnitlig årlig vækst på 11,5 %. Det forudses, at væksten vil blive ført an af ”still wine” (almindelig vin uden brus), mens kategorien for mousserende vin anslås at vokse med 11,3 % i gennemsnit om året frem mod 2026.”

Ovenstående er et uddrag fra analysen: Analyse: Udsigterne i Champagne. Springer propperne også i fremtiden?

Ergo: Efterspørgslen på mousserende vin forventes at stige. Salon er et etableret champagnehus, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og derfor ikke øger udbuddet. Salon kan bære den høje pris, og matcher endnu ikke priserne på Bourgognes bedste.

Desuden er det billigste tilbud på 2004 Salon ifølge wine-searcher.com lige nu: € 1.142*. Din pris er € 1.100*.

*Pris pr. flaske, ex told, afgift og moms, i hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

Det er meget svært at tro på, at det ikke er favorabelt at have Salon i sin portefølje. Og ovenstående data bakker den påstand tydeligt op. Problemet er blot, at det bliver mere og mere vanskeligt at anskaffe. I Bourgogne synes et prisloft endnu ikke synligt, og tror man på det bedste Champagne, kan man sagtens skue til prisudviklingen i netop Bourgogne.

Denne case flankeres af stærke historiske afkast, sparsomt udbud (2004 Salon har trods alt været på markedet i syv år, hvorfor et løbende konsum har reduceret udbyttet endnu mere), samt et brand med indbygget efterspørgsel.

Kun fem kasser tilgængelig – sælges efter først til mølle-princippet.  

Invester i 2004 Salon

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2004Salon750OWC6€ 1.100
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.