Investeringstips - Champagne - 18. juli 2023

Ny champagne-frigivelse til uhørt lav pris: 2015 Henri Giraud Argonne

Kun 8 Argonne-årgange er frigivet, og forgængere har været garant for høj kvalitet, lavt udbytte og ditto afkast. Efterspørgslen på Champagne stiger desuden i USA og Kina….

Henri Giraud – mesterværker på flaske

Henri Giraud er et uafhængigt og familiedrevet champagnehus, der har skrevet sig selv ind i en grower movement. Her er fokus rettet på at få det ypperste ud af hver eneste parcel med særligt fokus på at udtrykke terroir – med et uundgåeligt og drastisk reduceret udbytte til følge.

Claude Giraud repræsenterer 12. generation i dette næsten 400 år gamle firma, og nu har hans datter Emmanuelle har overtaget tøjlerne. Og hendes vision er klar: Husets imponerende know-how skal bibeholdes og føres nænsomt videre til næste generation. Selvom Henri Giraud har en lang historie, der gør det til et af de ældste huse i Champagne, er det først i de senere år, Giraud for alvor har tiltrukket sig champagneelskernes opmærksomhed.

Det signifikante og karakteristiske ved Henri Girauds champagner handler dog ikke kun om deres fantastiske parceller, hvoraf mange har grand cru-status. Mesterværkerne begynder faktisk i den nærliggende Argonne-skov, hvor de gamle egetræer leverer tømmer til husets særlige egetræsfade, som anvendes i produktionen, og ifølge Claude Giraud er fadende den brik, der fuldender husets champagner. Brugen af egetræsfade i champagneproduktionen blev næsten udfaset med indførelsen af ståltanke i 1960'erne, men både Henri Giraud, Krug og Selosse bruger egetræsfadene med stolthed.

Bag enhver stor vin, står en stor kældermester, og Sébastian Le Golvet er navnet på mesteren hos Henri Giraud. Ifølge ham tager god vinproduktion tid – og at terroir er nøglen til enhver god vin. Forstår du ikke at samarbejde med dit terroir, vil du aldrig formå at lave god vin.

RareWine har besøgt Henri Giraud, og i videoen herunder forklarer Emmnuelle Giraud og hendes svoger Sébastian Le Golvet, hvad essensen af Henri Giraud og Argonne er.

Argonne: En forgyldt sjældenhed i Champagne

“This is the way I think Krug SHOULD taste”

– Robert Parker om Henri Giraud Argonne

Henri Giraud har en bred vifte af forskellige cuvéer, men i toppen af hierarkiet finder vi champagnen, der bærer samme navn som Argonne-skoven; Argonne. Disse flasker er mesterværker og behandles som sådan: Fra den avantgarde flaskeforsegling anvist i videoen ovenfor, Argonne-skriften på etiketten lavet af guldfolie til det faktum, at de leveres enkeltvis i kasser af høj kvalitet.

Den allerførste Argonne, der så dagens lys, kommer fra årgang 2002, og siden er syv årgange blevet frigivet, hvorfor 2015 Argonne repræsenterer den kun ottende frigivelse – en frigivelse med iboende sjældenhed. Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvor mange flasker, der præcist er produceret i 2015, men ifølge Wine Advocate er der produceret 8.000 flasker 2004 Argonne, og 4.000 flasker 2008 Argonne.

En søgning på de forskellige årgange på wine-searcher.com vil også hurtigt afsløre, at der er meget få (hvis ingen) tilbud på tidligere årgange Henri Giraud Argonne i hele kasser. Dette underbygger blot den ekstremt sparsomme produktion.

Forgængere er kvalitet-konsistente

2015 er kun lige blevet frigivet, hvorfor vi stadig har scores til gode fra kritikerne. Hertil bør det dog knyttes, at Wine Advocate aldrig har tildelt lavere end 94 point til en Argonne, mens dette tal for Vinous er 93 point. På tværs af de to kritikere har scores dog været 96,6 på tværs af årgang 2012, 2013 og 2014. Det er svært at forestille sig, at scores på 2015 vil afvige væsentligt fra disse – særligt fordi, både årgang 2015, 2014 og 2013 ifølge Wine Advocates vintage chart repræsenterer en ”outstanding” årgang i Champagne.

Diagram-DK.png Richard Juhlin har kun smagt og vurderet de første to årgange Argonne, hvorfor hans scores ikke er repræsenteret i ovenstående.

Henri Giraud Argonne: Tre-cifrede afkast sætter scenen

En vin i så begrænset produktion forsvinder hurtigt fra markedet. Derfor kan prisdata også være svære at tilvejebringe. Liv-ex har dog tilstrækkelige data de seneste fem år til at kunne kommentere på de første tre* årgange Argonne – over de seneste fem år har disse tre årgange i gennemsnit leveret et afkast på 229,5 %.

Og antages det, at 2015 kvalitetsmæssigt performer som sine tre forgængere, er det ligeledes oplagt at anskue, hvordan udbudspriserne for disse har udviklet sig hos wine-searcher.com siden respektive frigivelser. 2014 Argonne har været på markedet et år, og på et år har udbudsprisen udviklet sig +31 % jf. wine-searcher.com. For 2013 Argonne er tallet +16% om året siden frigivelse, mens tallet er +17% om året siden frigivelse for årgang 2012 Argonne.

Med andre ord: Argonne performer på tværs af alle årgange.

Læg hertil, at laveste pris på 2015 Argonne på wine-searcher.com lige nu er 377**. Din pris er € 335**.

*2002, 2004 og 2008.

**Pr. flaske ex told, moms og afgift i hele kasser og perfekt stand

2015 Henri Giraud Argonne

Fremtidens efterspørgsel på Champagne

Ifølge Champagne bureau blev der i 2022 sendt mere end 33 millioner flasker Champagne til USA, og værdimæssigt steg eksporten alene til USA med 58%. På verdensplan steg de samlede forsendelser af champagne 6,6 milliarder dollars, hvoraf USA drak for tæt på 1 milliard.

Og mens efterspørgslen på verdens bedste champagne synes at stige i de forenede stater, synes Kina at give USA fremtidig afgørende konkurrence.

”Ifølge analyse- og konsulentvirksomheden GlobalData vil markedet for vin i Kina næsten fordobles frem mod 2026. I analysens forecast, vil markedet vokse fra 42 milliarder dollars i 2021 til 72,2 milliarder dollars i 2026, hvilket vil svare til en gennemsnitlig årlig vækst på 11,5 %. Det forudses, at væksten vil blive ført an af ”still wine” (almindelig vin uden brus), mens kategorien for mousserende vin anslås at vokse med 11,3 % i gennemsnit om året frem mod 2026”

Ovenstående er et uddrag fra vores markedsanalyse: Analyse: Udsigterne i Champagne – springer propperne også i fremtiden.

RareWine Invest mener

Du er kun sikret at være med på en ny frigivelse en gang, og den sikre mulighed for 2015 Henri Giraud Argonne ligger lige for dine fødder. Tilmed til uhørt lav pris, der lige nu ligger € 42 under det billigste tilbud på wine-searcher.com.

De tidligere Argonne har været kvalitets-konsistente, og de har været garant for afkast. Til gængæld er Argonne ikke garant for tilgængelighed, da growerchampagnen Argonne frigives i ekstremt små mængder.

USA vil have champagne, og Kina presser sig på, hvilket tilbyder et lukrativt scenarie for champagneinvestoren. Også her er mængderne små, hvorfor det som altid er først til mølle.

Invester i 2015 Henri Giraud Argonne

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2015Henri Giraud Argonne750OWC1€ 335
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Sådan åbner du en flaske Argonne Champagne

Klik på videoen herover og lær den nærmest cermonielle oplevelse det er at åbne en flaske Argonne.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.