Investeringstips - Champagne - 4. juni 2024

2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois | Michelinvin til favorabel pris

Prestigechampagne fra 2008 har indbygget efterspørgsel, og ifølge Juhlin kan priserne på Billecart-Salmon komme til at matche Krugs…

“Make sure you buy wines from Billecart-Salmon before they become as expensive as Krug’s!”

Ovenstående citat kommer fra en af verdens førende champagneeksperter, Richard Juhlin. Og da 2008 Krug Vintage i skrivende stund koster mere end tre gange så meget som 2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois koster, er investeringspotentialet nærmest allerede valideret.

For faktum er, at du her får en prestigecuvée fra et i dag sjældent familieejet champagnehus til en pris, der ikke synes at afspejle husets omdømme og kvalitet. Og her får du tilmed prædikatet ”2008”, der allerede er en legendarisk champagneårgang der utvivlsomt bliver en af fremtidens skatter.

2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois er seneste frigivelse, og den er tilgængelig til investering. Den er allerede blevet adopteret af en tre-stjernes Michelin-kok. Læs meget mere om potentialet herunder.

Les Grandes Marques: En sjælden familiejet perle

Udtrykket ’Les Grandes Marques’ repræsenterer champagnehuse, der har stor international brand awareness, et ufejlbart omdømme og massiv kundeloyalitet, og der er i dag kun 24 huse, der betragtes som Les Grandes Marques. Billecart-Salmon er et af dem – sammen med prominente huse som Salon, Piper-Heidsieck, Louis Roederer, Krug, Bollinger og Veuve-Clicquot.

Billecart-Salmon er desuden et af de få champagnehuse, der i over 200 år har været 100 procent familieejet, hvilket bliver en mere og mere udpræget sjældenhed, som store multinationale selskaber i højere grad opkøber husene.

Huset ligger i grand-cru-landsbyen Mareuil-sur-Aÿ, og størstedelen af husets druer kommer fra Billecart-Salmons egne vinmarker netop her. Billecart-Salmon er kendt for deres elegante og sofistikerede champagner, og en af deres mest bemærkelsesværdige cuvéer er Nicolas François. Champagnen lagres i en periode på mere end 12 år, hvorfor denne 2008-frigivelse også er den seneste, modsat flere huse, der allerede har frigivet både 2014- og 2015-årgange.

Denne cuvée blev skabt i 1964 som en hyldest til husets grundlægger og er kendt for sin komplekse og afbalancerede smag. Den er lavet af druer fra grand cru-vinmarker i Côte des Blancs (chardonnay) og Montagne de Reims (pinot noir), og vinificeret delvist i traditionelle egetræsfade for at tilføje dybde og rigdom​.

Huset producerer i dag i omegn af 1,8 millioner flasker champagne, men kun en ganske lille mængde af disse repræsenteres af prestigecuvéen Billecart-Salmon Nicolas Francois. Kun huset selv kender det eksakte tal, men eksterne kilder melder om alt fra en produktion på 35.000-100.000 flasker. Og selv hvis tallet er 100.000, er det en meget lille produktion i Champagne.

De fineste franske restauranter vil have Billecart-Salmon

Det er givetvis første gang, du hører om, at en vin kan have en gudfar, men det er faktisk hvad, 2008 Nicolas Francois har. Gudfarens navn er Mauro Colagreco, og han er kok på den tre-stjernede franske Michelinrestaurant Mirazur. Om Billecart-Salmon siger Mauro:

“I have been lucky enough to work in some of the finest French gastronomic houses, where I have always found Billecart-Salmon on their wine lists. Billecart was immediately one of my favourite champagnes! Nicolas François 2008 is a truly exceptional wine […] The ideal place to taste this wine? It's obviously my restaurant Le Mirazur in Menton!”

Der er således begejstring for 2008 Cuvée Nicolas francois, og det er bestemt ikke første gang, denne cuvée har fået stor opmærksomhed.

Billecart–Salmon Cuvée Nicolas Francois | Champagne of the milennium

I 1999 blev en komite sat i stævne for at blindsmage 150 årgange fra de mest berømte champagneproducenter. Her blev 1959 Cuvée Nicolas Francois tildelt titlen som ”Champagne of the Millennium” – og 1961 Cuvée Nicolas Francois fik en andenplads.

At stjæle rampelyset fra alle de store cementerer i virkeligheden blot, at det familieejede champagnehus leverer champagne af ypperste kvalitet – repræsenteret af prestigecuveen Nicolas Francois.

2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois | Flot champagne uenighed til trods

Den nyeste Nicolas Francois-frigivelse får 92 point fra Richard Juhlin, 96 point fra Wine Advocate og 96 point fra Vinous. Desuden får den 97 point fra James Suckling, om end hans bedømmelse ikke er medregnet i nedenstående tabel, da det afviger fra vores vanlige metodik, når det omhandler champagne.

På tværs af de tre kritikere, får 2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois en samlet score på 94,7 point, hvorfor den hverken befinder sig i bunden eller toppen af de seneste syv frigivelser. Og som diagrammet viser, er der er ikke meget, der skiller de seneste fire frigivelser fra hinanden.

diagram-billecart.png

Performance på tidligere investeringstip og favorabel investeringspris

Kun tre gange tidligere har vi tilbudt Billecart-Salmon Nicolas Francois til investering – og det på de tre tidligere årgange 2002, 2006 og 2007. På tværs af disse tre frigivelser, har de i gennemsnit siden dato for investeringstippet givet et afkast på 39% svarende til et gennemsnitligt årligt afkast på 9%.

Disse har således performet solidt – også selvom, priserne endnu ikke er blevet så dyre som det ses hos Krug jf. Juhlins citat i begyndelsen af denne artikel. Lige nu får du desuden mulighed for at investere i den nyeste frigivelse til en favorabel pris. Det billigste tilbud på 2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois på wine-searcher.com er lige nu € 147*. Din pris er €130*.

*ex. told, moms og afgift. I hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

2008-champagnerne er en eftertragtet vare – det har det altid været og der er intet der tyder på, at det kommer til at ændre sig. De seneste tre investeringstips vi har udarbejdet på Billecart-Salmon Nicolas Francois har leveret en flot performance, trods at de ikke engang kan sole sig i efterspørgslen på 2008-prædikatet.

Vi forventer således stor interesse for denne. Særligt fordi det er en prestigecuvée i begrænset antal til en pris, der ikke synes at afspejle kvaliteten. Endnu. Og ifølge Juhlin, kan Billecart-Salmon prismæssigt komme til at matche Krug – denne står for Juhlins egen regning, men i vores perspektiv vil mindre bestemt også kunne tegne en særdeles attraktiv investering.  

Der kan selvfølgelig ikke laves investeringsanbefalinger ud fra en enkelt udtalelse. Men priserne på Billecart-Salmon har ikke oplevet det store opsving, der var tilfældet for mange cuvéer under Corona-pandemien. Opsvinget lader vente på sig. Til efterspørgslen på champagne igen begynder at stige. De franske toprestauranter efterspørger allerede Billecart-Salmon – Champagne of the milennium.

Invester i 2008 Billecart-Salmon Nicolas Francois

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2008Billecart-Salmon Nicolas Francois750OC3€ 130
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag igennem Nordic Freeport. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Minimumskøb gældende – kontakt os for konkret minimumskøb på denne mulighed. Forudsætter portefølje hos RareWine Invest. Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.