Investeringstips - Øvrige - 29. februar 2024

Sjældent udbudt Napa-vin | 2019 Hundred Acre Ark Vineyard

99 point går formentligt aldrig af mode, og her får du tilmed sparsomt udbud og en flatterende investeringspris.

Det hører til de ekstreme sjældenheder, at Hundred Acre Ark Vineyard finder vej til denne investeringsplatform, og sidst, vi via en mailkampagne kunne tilbyde noget af Napas finest, stod der 2022 på kalenderen. Det siger blot lidt om, hvor sjælden denne mulighed er. Og hvor stor rift, der er om Hundred Acre.

I denne case skal det handle om 2019 Hundred Acre Ark Vineyard. Den er flankeret af 99 point, en flamboyant kreatør, sparsomt udbud og en flatterende pris. Dyk ned i potentialet herunder.

Jayson Woodbridge havde en drøm om at skabe mesterlig Cabernet Sauvignon

"That his unconventional ideas and ways of doing things clearly get the results only compounds the prevailing notions of a kind of mysterious, unseen, dark matter element that accounts for his success." —Lisa Perrotti-Brown, Wine Advocate

Lige før første tal i vores firecifrede tidsregning skiftede fra 1 til 2 satte Jason Woodbridge sine canadiske fødder i den californiske Napa-muld. Og er du ikke bekendt med Napa Valley, behøver du at vide, at der i den nordlige del af Californien ligger en berømt dal beskyttet af to bjergkæder. Dalen bades i sol, og den vulkanske jordbund forkæler med mineraler.

Dalen huser omkring 475 vinerier, og selvom dalen er lille, kender de fleste vinconnaisseurs dens eksistens. Herfra dyrker nogle af verdens bedste vinbønder noget af verdens bedste vin. Og Jason Woodbridge skrev sig ind i det narrativ, da han i 1999 vendte sit liv i investeringsbranchen ryggen og gjorde Napa til hjem.

Og det gjorde han, fordi han drømte om at kreere helt exceptionel Cabernet Sauvignon. Og måske er det Woodbridges personlighed, der har været afgørende for succes. Han betegnes nemlig som både genial, passioneret, flamboyant, arrogant, flygtig og visionær. Og måske netop det og hans massive sans for detaljer var afgørende for, at han nærmest fra start skabte mesterlig Cabernet Sauvignon

Hundred Acre: Rodfæstet i kunstanskuelse, børnefortællinger og oldgræsk litteratur

Woodbridge opkaldte sit vineri efter den fiktive skov fra bøgerne om vores honningglade, ubekymrede Peter Plys – af den simple årsag at hans første besøg på vingården mindede ham om netop hundredmeterskoven: Woodbridge ønskede nemlig netop at indkapsle en ubekymret stemning i sine vine. Og for blot at gøre sine vine lidt mere mytiske. Lidt mere mystiske. Har Woodbridge printet åbningen til Homers Odysse på sine labels. Historien om en mands mageløse søgen, Woodbridge måske levende kan relatere til?

I hvert fald var vinmissionen brolagt med kulturrige ambitioner. Og resultatet er højt ansete vine, der konstant modtager scores i den helt elitære ende af pointskalaen. 

Hundred Acre Ark vinyard | “It’s a complete wine by any measure”.

For foden af Howell Mountain i Napa Valley ligger vinmarken Ark på 6 hektar, hvorfra Hundred Acre producerer sin Ark vin. En vin, der siden første frigivelse med 2005-årgangen i gennemsnit har fået 97,7 point fra Wine Advocate. Og når det kommer til Hundred Acre Ark, er det kun Wine Advocate, der konsekvent har smagt sig gennem og vurderet alle 15 årgange, hvoraf 2019 er seneste skud på stammen. Wine Advocate tildeler 99 point akkompagneret af udtalelsen om at: “It’s a complete wine by any measure”. Og meget tyder på, Woodbridge er enig i den observation.

“I think 2018 was a legendary vintage," he says. "In 2017 we had a little fire—2018 then was so easy, so natural, the fruit just matured slowly and beautifully. The problem was that 2019 was even more wonderful.” Jason Woodbridge

2018 fik 97 point, mens 2017 fik 98 Wine Advocate-point. Så selvom Woodbridge og Wine Advocate fortjent lovpriser årgang 2019, har vi med Hundred Acre Ark at gøre med en vin på et konsekvent højt niveau. Og for at sætte det lidt i perspektiv, har Wine Advocate smagt og vurderet 1631 2019-vine fra Napa Valley, og kun 14 af disse får 99 point.

Woodbridge har efter sigende valgt kun at høste én klase pr. vinstok, hvilket både er ekstremt tidskrævende og også resulterer i et meget lavt udbytte. I skrivende stund forefindes der eksempelvis kun 12 tilbud på 2019 Hundred Acre Ark Vineyard, hvoraf kun fire tilbud er i hele kasser.

Læg hertil, at du skal skrive dig op på venteliste hos Hundred Acre for at få lov at købe deres vine, samt at det kun er lykkes os at tilvejebringe 60 flasker af årgang 2019 Ark Vineyard. Så lidt er der.  

Fin start, favorabel pris og flotte historiske afkast

Det er ekstremt sjældent, vi har mulighed for at tilbyde Hundred Acre bredt til investering, hvilket selvsagt skyldes den immanent høje kvalitet og ditto efterspørgsel. I juli 2022 får vi hos RareWine Invest første gang 2019 Hundred Acre under administration, og siden er den steget 5,2%. Den er således kommet flot fra start, men det er som bekendt oftest, når mængderne for alvor begynder at forsvinde fra markedet, at prisstigningerne for alvor begynder at indtræffe.

Ifølge Liv-ex har de seneste 10 årgange* Hundred Acre Ark Vineyard, der har været på markedet i minimum fem år, i gennemsnit givet et afkast på 59,8%, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 10%. Læg hertil, at billigste pris på wine-searcher.com lige nu er €555**. Din pris er €500**.

*Årgang 2006-2015

**Ex told, moms og afgift. I hele kasser og perfekt stand.

RareWine Invest mener

Denne investeringscase har det hele. Et fantastisk vinhus, hvis enestående kreatør har formået at lave vin i verdensklasse. Der er bare ikke meget af det, fordi Woodbridge for alt i verden vil fremme kvalitet frem for kvantitet. Og sammen med immanent efterspørgsel grundet konstant høj kvalitet er det årsagerne til, at Hundred Acre sjælden finder vej til et investeringstip som dette.

99 point går desuden aldrig af mode, hvorfor denne 2019 Hundred Acre Ark Vineyard formentligt vil have et hungrende publikum, så længe vinens drikkevindue er åbent. Og ifølge Wine Advocate åbner det først i 2025 for så at lukke i 2045. Denne har således et langt liv foran sig, hvilket taler i investorens favør.

Forgængere har performet flot. Og prisen på denne synes lige nu særligt fordelagtigt jf. billigste pris på wine-searcher.com. Vi forventer stor interesse for denne, hvorfor det som altid er først til mølle.

Invester i 2019 Hundred Acre Ark Vineyard

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden, hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering, eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGPRIS/FL.*
2019Hundred Acre Ark Vineyard750OWC3€ 500
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel. Der tages forbehold for fejl.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.