Investeringstips - Italien - 11. august 2020

2016 Barolo og Barbaresco – topkvalitet, attraktive priser og interessant investeringspotentiale

Årgang 2016 fra de gode producenter frigives i den kommende tid. Årgangen er blandt de stærkeste nogensinde og investeringspotentialet har aldrig været større - se her hvorfor

Velkommen til frigivelsesfest i Barolo og Barbaresco

Netop nu frigiver de bedste producenter deres 2016 vine fra Barolo og Barbaresco, hvilken hører til blandt de mest fremragende årgange fra regionen nogensinde, på højde med årgang 2010, og måske endda endnu større. Vinene fra Barolo og Barbaresco har et højt niveau af både tannin og frugtsyre, hvilket gør dem særdeles holdbare og dermed yderst velegnede til investering. Årgang 2016 vidner om et hidtil uset stort potentiale i Piemonte.

De seneste 30 år har budt på en sand revolution i vinmæssig forstand i hele Piemonte, og med en ny generation af winemakere ved roret. De unge og modige generationer har haft større udsyn end deres forældres lidt mere traditionelle tilgang – noget vi nu og i fremtiden kan nyde resultatet af.

Årgangen har givet mulighed for at fremstille vine med en noget nær perfekt balance mellem tannin, syre og smagsintensitet. Det er en stil, der trækker referencer tilbage til de største årgange i området, som historisk har resulteret i massive prisstigninger.  

At åbne dem nu kan være fristende, men dem der har tålmodighed vil blive rigeligt belønnet. Potentialet for de største vine rækker til vinens 50-års fødselsdag med et potentiale, der kun kommer tættere og tættere på sit optimum i hele denne periode.

Årgang 2016 - Barolo og Barbaresco

I Europa dyrkes der generelt vindruer i randområderne for hvor de kan modne optimalt. Det har medført, at de bedste årgange traditionelt set har været de årgange hvor solen har skinnet mest, ganske enkelt. Meget varme og sol har givet maksimalt sukker i druerne, med høj alkoholprocent og moden smag til følge. Dette gør sig gældende i et koldt område som her, syd for Alperne, samt i mange andre af de klassiske vinområder i Europa. Klimaforandringerne har dog været med til at ændre det billede en anelse. Fuld solskin er ikke det mest ønskværdige scenarie hver gang. I Piemonte, med især Barolo og Barbaresco, kan vi netop med årgang 2015 og 2016 se hvad forskellen er på fuld sol og lidt mindre sol, og især hvordan det påvirker vinene.

2015 årgangen var fuld af sol og ingen vejrmæssige udfordringer i løbet af vækstsæsonen, ganske som mange andre steder i Europa. Resultatet var noget nær perfekte vine, uden de store kanter. Heldigvis sørgede kølige nætter for at skabe balance i druerne, så de ikke blev ”kogte” i stilen. Moden frugt, fuldendt balance mellem elementerne og masser af kompleksitet. Man kan som samler kun glæde sig over at have disse vine i samlingen. Men når dette så er sagt gør årgang 2016 væsen af sig og giver om muligt vininvestoren endnu mere potentiale.

2016 blev nemlig en lidt anden historie vejrmæssigt; lidt køligere, uden at blive koldt. Lidt mere regn, på de rigtige tidspunkter og en sæson, der blev trukket længere ud. De bedste producenter høstede først i oktober. Den længere sæson har givet vine med endnu mere farve og smagsintensitet end i 2015. Den langsommere modning var også med til at fastholde syre i druerne, hvilket er flot overført til vinene. Alt i alt er vinene mere intense, med lidt mindre mundfylde og med en mere præcis syrestruktur. Friskhed og balance vil være to nøgleord, der kommer til at følge denne årgang. Med andre ord er forventningerne enorme og man forventer på den lange bane, at se årgang 2016 som en legendarisk årgang. Køb nu, og høst frugterne senere.

Vinmarkerne i Piemonte

Gennem generationer har man vidst hvilke vinmarker, der har leveret det bedste råmateriale, til de bedste vine. Nyheden er, at der siden årgang 2010 har været et officielt kort, med tilladte navne. Så fremadrettet vil der være mere konsensus om hvilke vinmarker, der leverer de bedste vine, hvilket igen vil gøre det nemmere at se hvilke marker, der bør have højere værdi end andre – hvilket man også kender fra andre regioner, som fx Bourgogne. Netop klarhed kan være med til at skabe en hel ny efterspørgsel efter vinene fra både Barolo og Barbaresco. Nu ved de vininteresserede præcis hvor vinen kommer fra og i disse år er terroir gud! Vi vil vide så præcist som muligt hvor druerne kommer fra og præcis hvad der er sket inden de er landet i flasken. Vinelskere og -kyndige værdsætter når de kan få forklaret præcis hvor vinen kommer fra, så de kan smage den ene vinmark op mod den anden. Denne nye klarificering vil blot gøre vinene mere eftertragtede.

Investering i 2016 Barolo og barbaresco i 2016 gik alt op i en højere enhed i Barolo og Barbaresco - det er nu din attraktive mulighed

Det helt rigtige tidspunkt og de helt rigtige vine

Forbilledet er Bourgogne, hvor vi ved hvorfor en Montrachet er mere eftertragtet end en Corton-Charlemagne. Med de nye regler om vinmarker på etiketterne kommer både Barolo og Barbaresco efter det. Endnu er priserne ikke steget voldsomt, men får Bourgogne kendere lagt deres kærlighed, så er der ikke til hinder for at priserne har mulighed for at stige på samme måde som vi har set der.

Cannubi, Bricco Boschis, Monprivato, Annunziata - listen over vinmarker er lang og det er i disse år det vil blive afgjort hvilke der kommer til at stige absolut mest i pris.

I denne kampagne 2016 Barolo-Barbaresco-kampagne vil du udelukkende blive præsenteret for vine der alle lever op til de kriterier der karakteriserer solidt italiensk potentiale. De bedste producenter fremstiller desuden yderst begrænsede mængder, især fra de rigtige marker. Det betyder at du er garanteret optimale betingelser for en attraktiv investering.

Investringspotentiale i Barolo og Barbaresco

Interessen for de italienske vine er stærkt stigende. Dette kommer bl.a. til udtryk i, at de største vinmedier og vinkritikere i stadig stigende grad ofrer ”spalteplads” til de italienske vine, samtidig med at Italy 100 fra den britiske vinbørs, Liv-ex, var det sub-indeks med det absolut bedste resultat i 2019.

Hertil kommer det, at de italienske vine er udsat for et enormt konsum. Dette kan eksempelvis aflæses i at Italien både er det mest vinproducerende land i verden (både over Frankrig og Spanien) og samtidig er det land der eksporterer mest – mere end 30 % mere end Frankrig.

Årsagen til dette kan bl.a. ligge i, at der her kan findes særdeles meget værdi for pengene. Særligt i årgang 2016 er der rig mulighed for at investere i vin med tårnhøj kvalitet til en særdeles attraktiv pris – en pris der selv trods massive prisstigninger vil være attraktiv, set i relation til kvaliteten.

Vininvestering er i udgangspunktet en investering med lang tidshorisont, og det samme gælder for 2016 Barolo og Barbaresco. Men dette kan meget vel blive vine, man fortryder man ikke købte mere af – en ting er nemlig sikkert: Alle forudsætninger for at dette bliver eftertragtede vine i fremtiden er mødt.

 

Med andre ord, alle pile peger i retning af, at årgang 2016 blot indenfor få år bliver en attraktiv investering, som det har været tilfældet med årgang 2010, og meget muligt endda med endnu større potentiale.

Vineksperterne om 2016 Barolo og Barbaresco

Vinous

For many growers, the 2016s are not just epic, they are career-defining wines.

Wine Advocate:

The 2016 vintage is epic, presenting outstanding results across the board. 

James Suckling

Indeed, everything seems to have come out excellent so far with 2016. I don’t think it’s possible to generalize about certain villages or vineyard sites being better. Just about everyone made great wines.

RareWine Invest mener

”Så nu og høst attraktive frugter i fremtiden” kunne meget vel være overskriften for denne 2016 Barolo-Barbaresco-kampagne. Med en stor årgang som 2016, hvor alt er gået op i en højere enhed blandt mange af de store producenter, er alt lagt i ovnen til, at dette bliver en af fremtidens attraktive perler.

En investering i denne årgang er investering i vine fra et af verdens brændpunkter for vinnørder og -elskere hvor vinene nærmer sig et hidtil uset højt niveau. Der vil med det nye vinmarkssystem komme endnu mere fokus på området, og 2016 viser sig som en årgang hvor sol, måne og stjerner har stået rigtigt for alle de gode producenter. Mængderne er ikke store, men dog til at få fat i nu og her, hvis man handler hurtigt. Vi udvælger de bedste vine, der opfylder alle krav for investeringsegnethed, så du blot skal vælge de vine du tror mest på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i bunden af denne side og modtag aktuelle investeringstips på de mest attraktive vine fra 2016 Barolo og Barbaresco i takt med de frigives eller kontakt os via kontaktformularen hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.