Investeringstips - Italien - 26. november 2020

Forsalget er i gang: 2016 er den største årgang i Brunello di Montalcino nogensinde

Glem alt det du troede du vidste. Glem den ikoniske årgang 2010. Årgang 2016 overgår ALT i Brunello di Montalcino og bliver en legendarisk årgang!

Forsalget er skudt i gang!

Præcis i stil med En Primeur og forsalget af 2016 Barolo tidligere på året, kommer det til at gå stærkt. Mængderne bliver begrænsede, og vi forventer stor interesse. Er du ikke i forvejen tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du gøre det her og være blandt de første til at blive tilbudt de attraktive 2016 Brunelloer til investering. Fortsæt herunder og læs mere om hvorfor du bør investere i denne monumentale årgang. 

Årgang 2016 i Brunello di Montalcino – den største nogensinde

Årgang 2016 viser enestående takter. Det er ganske enkelt en årgang, som vil stå som en legendarisk og mindeværdig årgang, uanset om vi kigger 5 eller 50 år frem i tiden.

Kigger man tilbage på nogle af de helt store Brunello-årgange, så vil 2016 stikke op, både højere og smukkere end de øvrige. 2006, 2010, 2015 vil alle ganske enkelt komme til at stå i skyggen af årgang 2016 i fremtiden. Brunello di Montalcino fra denne årgang er i så perfekt balance, at de store anmeldere slet ikke kan få armene ned. Producenterne er også lykkelige - de kan godt se, hvor flotte vine de har lavet.

Vinous, der er den helt store autoritet indenfor italienske vine, har for nyligt frigivet scores på de fleste, hvis ikke alle de væsentlige vine fra netop årgang 2016, og der er en klar tendens – kvaliteten er høj som aldrig tidligere set. Wine Advocate har endnu kun frigivet enkelte scores. Det betyder, at vininvestoren kan sikre sig stærke Brunelloer med høje scores fra Vinous, med en ekstra potentiel upside i de vine, der endnu ikke er anmeldt af Wine Advocate.

Som altid frigives Brunello di Montalcino den 1. januar i det femte år efter høsten, så den fysiske frigivelse af årgang 2016 er lige på trapperne. I år er der enkelte producenter, der har udbudt nogle af deres vine til salg inden den officielle frigivelsesdato. Dette er gjort for at tilfredsstille det store amerikanske marked, der står for næsten en fjerdedel af alt solgt Brunello di Montalcino – et enormt marked hvor de italienske vine er gået fri af straftold fra Trumps store handelskrig mod EU.

Mængderne i årgang 2016 er ikke større end de plejer, hvilket betyder at de er væsentlig mindre end efterspørgslen for de bedste producenter, men et underudbud vil vi først for alvor komme til at se omfanget af i fremtiden, når årgang 2016 fra Brunello di Montalcino for alvor er gået over i legendernes historiebøger. Denne årgang har givet vine med kæmpe udviklingspotentiale, og giver vininvestoren mulighed for at gøre nogle særdeles attraktive investeringer.

Årgang 2016 – for vinnørderne

Årgang 2016 har i Montalcinos forskellige underområder givet mulighed for en længere vækstsæson, inden druerne havde opnået den optimale modenhed. Den længere modning giver druer med lidt mere spænding og smagsintensitet, der i sidste ende kommer vinene til gode. Samlet set var årgangen en anelse køligere end stor-årgangen 2015, med lidt mere spredt regn i løbet af vækstsæsonen, hvilket har givet lidt bedre balance i druerne – en balance der i dag viser helt nye dimensioner

Legendariske årgange

2016 Brunello di Montalcino kan sammenlignes med andre episke årgange i store klassiske vinområder. Fx med 2001 Sauternes, hvor de bedste vine var ved at springe 100 point-skalaen. Skal vi sammenligne med Bourgogne, vil det være årgang 2015, hvor vejrguderne tilsmilede producenterne og gav fuldstændig enestående vine. Den helt store sammenligning for Brunello di Montalcino, bliver ikke den ellers fantastiske årgang 2015, men nærmere rekordårgangen 2010. Alligevel vinder 2016, da både vejret var perfekt, og producenterne har været klar til at gøre det der skulle til, for at fremstille de smukkeste vine. Der hersker ingen tvivl om, at 2016 står som den stærkeste årgang nogensinde i Brunello di Montalcino.

Brunello Smagning Billede fra en traditionel Brunello-smagning

Den italienske bølge

De italienske topvine vinder fortsat frem, og mens hypen blandt de største vine synes at være kommet for at blive, trækker de ligeledes interessen op for vinene i både 2. og 3. række. Et stærkt udtryk for at interessen for de italienske vine er stejlt stigende, finder man hvis man kigger på historiske handelsdata. I en rapport udsendt i august 2020 beskriver Liv-ex en historisk vækst blandt de italienske vine. Liv-ex beskriver, at værdien af handlen af vine på det sekundære marked i gennemsnit er er steget med 9 % om året de seneste 10 år. Kigger man isoleret set på de italienske vine i samme periode, er de steget hele 28,5 %.

Ses denne udvikling sammen med formatet af den allerede ikoniske årgang 2016 af Brunello di Montalcino, peger alt på, at der her findes nogle særdeles attraktive vininvesteringer og nogle af fremtidens eftertragtede vinskatte.

Vi vil i den kommende tid have fokus på årgang 2016 Brunello di Montalcino og præsentere nøje udvalgte investeringscases på vine fra denne årgang. Præcis i stil med En Primeur og forsalget af 2016 Barolo tidligere på året, kommer det til at gå stærkt, mængderne bliver begrænsede og vi forventer stor interesse. Er du ikke i forvejen tilmeldt vores nyhedsbrev kan du gøre det her og være blandt de første til at blive tilbudt de attraktive 2016 Brunelloer til investering.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.