Investeringstips - Champagne - 22. september 2020

Hvor lang tid går der før prestigecuvéen Nicolas Francois fra Billecart-Salmon bliver lige så dyr som Krug Vintage?

Nu har du muligheden for investering i 2006 Nicolas Francois - en af de største årgange nogensinde og med et attraktivt, men uholdbart forhold mellem pris og kvalitet…

Richard Juhlin: ”Sørg for at få købt vine fra Billecart-Salmon, inden de bliver lige så dyre som Krugs!”

I de senere år er Billecart-Salmon virkelig blevet anerkendt som det luksushus det er. Når det ny-nordiske køkken går sin sejrsgang, så er det netop denne type af forfinede og elegante champagner, der passer bedst. Det har øget interessen for både huset og deres bedste vin.

Nicolas Francois er i forlængelse af dette blot blevet et endnu mere interessant emne, når der handler om investering. Her er der nemlig lige nu mulighed for at erhverve sig champagne til en pris, der synes væsentlig lavere end kvaliteten burde diktere den. Faktisk er netop årgang 2006 af Billecart-Salmons prestigecuvée, som dette investeringstip omhandler, blandt de bedste som huset nogensinde har præsenteret og skal man tror på champagneguruen Richard Juhlin, så er det kun et spørgsmål om tid før Nicolas Francois bliver lige så dyr som ikonet Krug Vintage.

Dyk ned i investeringstippet og bliv klogere på investeringspotentialet i netop 2006 Billecart-Salmon Nicolas Francois og vurder selv om du også tror på at dette bliver et stjerneskud.

Læs mere om Billecart-Salmon og prestigecuvéen Nicolas Francois i vores seneste investeringstip på netop denne champagne: 2002 Cuvée Nicolas Francois er stjernepotentiale for champagneinvestoren

Stort investeringspotentiale i 2006 Nicolas Francois Prestigecuvéen Nicolas Francois fra Billecart-Salmon er nu tilgængelig til investering i årgang 2006

På familiehænder igennem generationer

I dag drives det mere end 200 år gamle champagnehus af 6. og 7. generation i fællesskab. Billecart-Salmon er et af de få store champagnehuse, der stadig ejes og drives af den grundlæggende familie. Noget der efterhånden bliver mere sjældent, men måske kan aflæses i den pertentlighed og ære, der bliver lagt i produkterne. Huset er beliggende i Mareuil-sur-Aÿ som er klassificeret som grand cru-landsby. Størstedelen af husets druer kommer fra egne vinmarker netop her, mens mindre mængder kommer fra langtidskontrakter i andre grand cru-landsbyer som fx Avize, Cramant og Le Mesnil. Kombinationen af druer i årgang 2006 er 60 % pinot noir og 40 % chardonnay.

2006 Nicolas Francois er den seneste frigivelse af husets prestigecuvée, og mænger sig med sine 97 point fra Vinous i fornemt selskab med Dom Pérignon (96p Vinous), Cristal (96p Vinous), Dom Ruinart (97p Vinous) og Salon (96 p Vinous) – men dette er blot et enkelt argument, der illustrerer hvad vi i virkeligheden har med at gøre her.

Stort uforløst potentiale i 2006 Nicolas Francois

Tages der et kig på årgang 2006 sammenlignet med alle årgange fra de seneste 20 år, er årgang 2006 udelukkende overgået af de to topårgange 1996 og 2002 – og dette ikke med længder vel at mærke. Årgang 2006 har på tværs af de tre største champagnekritikere* fået 95 point i gennemsnit, mens årgang 2002 får 95,6 og 1996 får 95,3. Med andre ord hører 2006 Nicolas Francois til blandt de største champagner Billecart-Salmon nogensinde har produceret.

Samtidig synes forholdet mellem pris og kvalitet på både årgang 2002 og 2006 at være helt skævt, hvor særligt årgang 2006 i øjeblikket ligner et røverkøb. Prisen på årgang 2006 af Cuvée Nicolas Francois ligger stadig på en væsentligt lavere niveau end direkte sammenlignelige årgange, hvilket kan ses i diagrammet herunder. De tre største årgange; 1996, 2002 og 2006 er for Cuvée Nicolas Francois alle tre vurderet til minimum 95 point i snit, hvilket kategoriseres som ”outstanding”.

Det der gør dette virkelig interessant i et investeringsperspektiv er, at årgang 2006 i dag kan anskaffes til en tredjedel af prisen på 1996 og ca. € 30 billigere end årgang 2002. Med overstående i mente synes der dermed at være et stort uforløst potentiale i netop årgang 2006. Vurder selv i diagrammet herunder.

*Richard Juhlin, Wine Advocate og Vinous

Pris vs. kvalitet 2006 Nicolas Francois *på tværs af Richard Juhlin, Wine Advocate og Vinous

Historisk afkast validerer investeringspotentialet

Over de seneste fem år har Nicolas Francois på tværs af de seneste fem årgange - der alle har været på markedet i minimum fem år (2002, 2000, 1999, 1998, 1996) - givet et afkast på mere end 45 %, svarende til et gennemsnitligt årligt afkast på 7,77 %*. Dette skal primært ses som en validering af investeringspotentialet. Det rigtig interessante her er, at meget peger på at Billecart-Salmon og Nicolas Francois er på vej ind i en ny æra hvilket tyder på, at de store prisstigninger fortsat ligger i fremtiden. Samtidig validerer et solidt afkast de seneste fem år casen og investering i Nicolas Francois generelt og navnligt årgang 2006 synes lige nu at være rigtig interessant.

*Baseret på handelsdata fra Liv-ex. Handelsvolumen og dermed datamængden er her en smule lavere end vi normalt rapportere på, hvorfor disse tal nærmere skal læses som indikativ.

Investering i Billecart-Salmon Nicolas Francois' karakteristiske og smukke label

Samme kvalitet som Krug, men en helt anden pris!

Udover det uforløste potentiale i 2006 Nicolas Francois, så er det også interessant at sammenligne kvaliteten med nogle af de andre topchampagner, og inspireret af Richard Juhlin, er det nærliggende at kigge på hvad der af mange betragtes som verdens bedste champagnehus, nemlig Krug. Sammenligner man årgang 2006 af Nicolas Francois med årgang 2006 Krug Vintage, der også har fået 97 point af Vinous, så ser det endnu mere interessant ud med det uforløste potentiale på Cuvée Nicolas Francois. Krug Vintage koster nemlig i øjeblikket rundt regnet € 100 mere. Krug er på mange måder i en klasse for sig selv, men når verdens førende champagnekritiker vover at sætte Krug Vintage og Billecart-Salmon i samme bås, så bør man som vininvestor lytte.

RareWine Invest mener

Nicolas Francois fra Billecart-Salmon virker på mange måder som en prestigecuvée på optur, både hvad angår interesse og anseelse, men i særdeleshed også grundet kvaliteten, der har været stødt stigende de seneste år. Det betyder, at Nicolas Francois generelt er en særdeles interessant champagnecase hvor seneste årgang, nemlig årgang 2006, lige nu står med hvad der ligner et forøget og ikke mindst uforløst potentiale.

Årgang 2006 er nemlig blandt de absolut bedste udgaver af Nicolas Francois, der nogensinde er præsenteret, kun overgået af topårgangene 2002 og 1996, men samtidig synes prisen uholdbar lav sammenlignet med de øvrige årgange hvor eksempelvis årgang 1996 er næsten tre gange så dyr.

Alt tyder på at Nicolas Francois er en prestigecuvée, der er på vej op og dette er din mulighed for at sikre dig en stærk og attraktiv årgang, til en særligt attraktiv pris, og samtidig have mulighed for at få volumen i din investering.

Og for at slutte lige præcis hvor vi startede er der kun tilbage at gentage Richard Juhlins ord:

”Sørg for at få købt vine fra Billecart-Salmon, inden de bliver lige så dyre som Krugs!”

Invester i 2006 Nicolas Francois fra Billecart-Salmon

Kontakt os via kontaktformularen herunder hvis du ønsker at investere eller høre nærmere om dine muligheder.

ÅRGANGVINVOL.PAKNINGPRIS*
2006Cuvée Nicolas Francois750OC6€ 75
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.