Investeringstips - Bourgogne - 10. december 2020

Maison Leroy giver mulighed for Leroy-investering til spotpris

To vine. En med Domaine Leroy på etiketten, en anden med Maison Leroy. Prisen er milevidt fra hinanden, men her kan du få Leroy-arv til spotpris.

På Narbantons tapper en af de absolut bedste vinproducenter i historien, Madame Lalou Bize-Leroy, to forskellige vine. Den éne med Domaine Leroy på etiketten, den anden med Maison Leroy. Eneste forskel er om Bize-Leroy ejer den parcel hvor druerne er dyrket. Prisen på Maison Leroys er næsten en tiendedel, men afkastpotentialet er enormt. Det handler med andre ord om Maison Leroys 2015 Narbantons premier cru.

Madame Lalou Bize-Leroy – dronningen af Bourgogne

Madame Lalou Bize-Leroy er vidt og bredt kendt som dronningen af Bourgogne, og hendes evner bliver der ikke sat spørgsmål ved - hun står nemlig bag nogle af de absolut mest legendariske bourgognevine. I dag driver Madame Bize-Leroy forskellige ejendomme, som alle har den samme overordnede målsætning: At lave vin af tårnhøj kvalitet.

Lalou Bize-Leroy har været en foregangskvinde i hele Bourgogne for biodynamik og regnes stadig for den bedste på området. Udbyttet på hendes marker er generelt langt mindre end hos naboerne og priserne tilsvarende høje. Sætter Leroy sit navn på en label er den ganske enkelt blåstemplet hos den helt kræsne Bourgogne-elsker.

Leroys tre grundpiller

I dag driver Madame Lalou Bize-Leroy tre virksomheder, der alle producerer vin i Fine & Rare-segmentet.

Maison Leroy er en klassisk negociant, hvilket er en ”købmand” der køber druer hos andre producenter/jordbesiddere og producerer og tapper herefter vin under eget navn. Her styrer Madame Lalou Bize-Leroy tingene med hård hånd, og kun de bedste druer opkøbes. De fleste vine fremstilles af druer fra parceller hvor Bize-Leroy og hendes folk er med til pasning af vinstokkene gennem hele sæsonen. På den måde sikrer Leroy sig druer, der lever op til sine strenge kvalitetskrav. Maison Leroy er Leroy-familiens egen virksomhed og Madame Bize-Leroy startede her mens hun stadig arbejdede som direktør ved Domaine de la Romanée-Conti.

Domaine Leroy blev stiftet i 1988 da Madame Bize-Leroy havde problemer med at opkøbe nok druer til Maison Leroy. Opkøbet af Domaine George Noellat gav domænets første egne vinmarker, som sidenhen er blevet udvidet med yderligere opkøb. I dag ejer Domaine Leroy ca. 23 hektar med vinmarker på nogle af de bedste adresser herunder bl.a. parceller på legendariske Musigny hvor Domaine Leroy står bag verdens dyreste vin i almindelig produktion.*

Domaine d’Auvenay er beliggende i bakkerne bagved den gyldne skråning i Saint-Romain, og det er her Madame Bize-Leroy selv bor. Her driver Leroy ligeledes et domæne efter biodynamiske forskrifter. Samlet set råder domænet over ca. 4 hektar, hvilket gør, at der med andre ord virkelig er tale om en mikroskopisk produktion.

I alle tre organisationer er de biodynamiske forskrifter kerneværdier, og en af de centrale årsager til at vinene regnes for referencepunkter i hvert deres segment og fremstilles desuden kun i små mængder – noget der er særdeles relevant i forhold til en stigende efterspørgsel.

*Domaine Leroys Musigny og Domaine de la Romanée-Contis Romanée-Conti skiftes løbende om at være den absolut dyreste alt afhængig af årgangen og stemningen i markedet.

Narbantons premier cru – en overset perle?

Narbantons er en af de meget anerkendte vinmarker i Savigny-les-Beaune. Den ligger lige udenfor områdets hovedby Beaune. Marken ligger på en flot skråning lige ned mod hovedvej A2, ganske som mange andre klassiske vinmarker i Bourgogne. Her har Domaine Leroy en lille parcel på 0,8 hektar, hvor der fremstilles den nok mest eftertragtede vin fra Savigny-les-Beaune. Udover Domaine Leroys Narbantons opkøber Bize-Leroy druer fra andre parceller på selvsamme mark, hvilke bruges til at fremstille Narbantons under Maison Leroy. Denne vin fremstilles med den samme sans for detaljen og efter samme principper, men prisen på Maison Leroys version er en HELT anden historien.

Mens en 2015 Maison Leroy Narbantons i dag kun koster € 190* pr. flaske, så koster Domaine Leroys udgave, fra samme årgang og samme mark mere end € 1.700 pr. flaske. Hvad angår produktionsomkostninger og kvalitet kan det være svært at forsvare en 9x så høj pris, når præmissen er, at begge vine stammer fra samme mark og Lalou Bize-Leroy står bag begge vine. Prisforskellen er i høj grad betinget af Domaine Leroys sublime kvalitet og store brand, der har skabt enorm efterspørgsel på de begrænsede mængder. Dette har hævet prisniveauet, og får i dag Maison Leroys Narbantons til at ligne et røverkøb i et prisleje, hvor endnu flere vinelskere både kan og vil være med. Der er desuden endnu mindre gemmetradition på disse vine, hvilket gør udbuddet af modne årgange endnu mere begrænset - og hvem vil ikke gerne drikke moden vin fra Bize-Leroy i fremtiden?

*ekskl. told, afgifter og moms, i hele kasser og perfekt stand

Invester i 2015 Maison Leroy Narbantons 2015 Maison Leroy Narbantons

RareWine Invest mener

Her har du muligheden for at investere i Leroy til en pris, der er langt fra det himmelrækkende niveau hoveddomænet arbejder i, men som er frembragt under samme præmisser og principper. Naturligvis er der forskel på om Narbantons kommer fra Domaine Leroy eller Maison Leroy, men det er der sandeligt også på prisen!

Årgang 2015 er desuden en af de største bourgogneårgange i nyere tid og hører til blandt de absolut største i 100 år. Dette er med andre ord en årgang man i fremtiden vil huske og vinelskere stræbe efter at vende tilbage til.

Læg hertil at gemmetraditionen blandt Maison Leroys vine er væsentlig mere begrænset, da prislejet tillader en høj grad af køb-drik-og-glem-mentalitet, hvilket både nu og i fremtiden vil biddrage til et højt konsum, der i sidste ende gør de tilbageværende flasker endnu mere attraktive.

Tilføj Maison Leroy, fra en af historiens største bourgogneårgange, til din portefølje og sikr en del af en af de største bourgogneproducenters arv - nemlig Madame Lalou Bize-Leroy.

Invester i 2015 Maison Leroy Narbantons

Kontakt os via kontaktformularen nederst på siden hvis du vil høre mere om dine muligheder for investering eller bestil vinene direkte igennem formularen.

ÅRGANGVINVOLPAKNINGANTALPRIS/FL.*
2015Savigny-les-Beaune Les Narbantons750OC12204€ 190
*Alle priser er i EUR ex. told, afgift og moms ved levering til toldoplag. Priser inkl. told, afgift og moms sendes på forespørgsel. Vinene sælges kun i hele kasser, medmindre andet er angivet og prisen er pr. flaske. Mindste ordrestørrelse € 2.500. Forudsætter en samlet portefølje på min. € 10.000 (75.000 kr.). Prisen på disse vine kan have ændret sig siden udgivelsen af denne artikel.

Bliv kontaktet af RareWine Invest

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt - ganske uforpligtende naturligvis.